Најдобрата другарка се скара со дечкото,премногу е депресивна не можам да ја гледам веќе таква..Убедена е да се напие неколку таблети лексилиум,ве молам кажете ми што може да се случи за да и го кажам истото,јас веќе ја премолив да не го прави тоа,и на колена и клекнав ми рече океј ама знам на што е спремна..но премногу сум загрижена,најдобра другарка ми е..не сакам во болница да заврши бидејќи знам дека тие се многу штетни таблети
Аман од такви... биди покрај неа колку што можеш повеќе, натерај ја да се занимава со некоја физичка активност, така најлесно ќе и испари депресијата. Па и на нејзините родители или брат/сестра ако има кажи им да скријат такви материи и предмети со кои може да си наштети. Лигавење за дечко... аман бе.
Нема ништо да се случи. Ќе се смири и ќе спие. Ништо посебно. Нека испие една или пола таблета .. нека не пие повеќе .. Тие се наменети за смирување на вознемиреност.
Се скарала све може да се реши ако поразговараат незнам како така размислуваат одма апчиња, алкохол ова она некој дури помислуваат и на најлошото самоубиство па не е крај на свет и да ја остави не е еден и единствен. Зарем вреди да си го упропасти здравјето и животот чим се скарале постои некоја причина,проблем нека седнат и поразговараат нека си кажат што мислат сигурно ке најдат некое решение и ке се смират.
И јас имав една ваква , богами еднаш таква воспитна и залепив , што три дена имаше линии на лицето ќе речете како така ? Вреди ли за дечко со жилет да си ја исечеш првата буква од името на дечкото и тоа преку цела рака ? Друг пат ќе се труеше со диазепам и лексилиум .. Ми рече на фб ако утре дојдам у школо добро ќе биде .. Утредента дојде понаспана од било кога било и пооцерена од кога било само девојчето имаше и други семејни проблеми па не и замерував многу .. Некогаш и јас се тресев за неа ама подоцна видов дека и не треба да се тресеш , треба да превземеш нешто ..
разговарај со нејзините и кажи им се...сигурно ќе ти се налути но не е важно ,еден ден ќе ти биде благодарна за постапката твоја Се надевам ке решите се
Другарка ти е свесна дека се штетни, можеби така вика дека ќе направи зошто и е потребно внимание. Сите сме поминале низ таков период кога сме сакале да испиеме таблети за некој дечко, па ниту сме испиле ниту ништо. Ете сме живи и здрави со некој нов покрај нас. Период е ќе и помине.
Kako be taka ke raskinat so decko i odma apcinja drogi ovo ono sfakam da se nacukas ama odma po apcinja da posegnes
Незнам зашто се чудите воопшто,тоа се дечиња малецки кој се неиживеани и прв пат во животот се среќаваат со некаква тешкотија. Ништо не и е,ке и помине како на кутре
koa se decinja malecki so majka baraat deckovci da brkaat hahahah leksilium ke piela be uste se cudam idi pijanci se ko normal tinejdzer placi po drugarki nz praii normalni raboti hahaha
Имав ваква еднаш and I let her be во смисла "океј." мислам сериозно оној кој планира да се самоубие нема на сите да разгласи. Се согласувам да ѝ удриш шамар. Ем ќе се свести, ем и да пие многу апчиња е болно - и ова е болно. Излезете на кафе, играјте игри и јадете чоколадо, шминкајте се и гледајте серии заедно и по една недела ќе ѝ помини или евентуално дур да најди друг ама до тогаш навикната ќе си на нејзините депресивни чувства после врска или она ќе се навикни дека не е крај на свет.
Напредни генерации се тоа,уште на 11-12 години бркаат дечковци а вече на 15 остануваат бремени,ние старите не можеме тоа да го разбереме хахахах. Го променила светот со лексилиум хахах бог да чува,свашта има по државава.