Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.180
    Допаѓања:
    13.002
    Ти немаш право да одлучуваш за нешто негово. Ова прво не доликува да го прашаш што на некој начин го омаловажуваш, а замисли си во врска со него. Бедно е ова да го бараш од него.

На MagsDestiny, S.W.A.G, Guns N` Roses и 13 други им се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Да подобра е за тебе, зашто сто стапа по туѓ грб не болат, нели?

На christinnn, MagsDestiny, S.W.A.G и 28 други им се допаѓа ова.
  3. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Подобра е за тебе, затоа што не се работи за твое тело, што алудира на екстремен егоизам.
    И да подобро е сега да ја зачнете темата, ако веќе си цврсто решена, за да дечко ти биде информиран, за тоа што да очекува во иднина од твојата чудна замисла за квалитетна врска.
    Вазектомија се преферира во случај на многудетно семејство, каде двата партнери се сложни во врска со тоа прашање. Со оглед дека се работи само за еднострана желба, која може да варира во текот на годините, навистина е нехумано воопшто да бараш и да предложиш. Имањето на потомство е премногу сензитивна тема. Сепак премногу сте млади за да имате било какво мислење. Нормално дека не ви е моментално приоритет, што не значи дека некој од вас ќе се предомисли.
    Фактички дечко ти, ти е некој вид на проект, се нешто сакаш да промениш. А да си најдеш некој по свои критериуми, наместо да го правиш евнух?!?

На Herrera, MagsDestiny, S.W.A.G и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Како бе не го сфаќаш толку сериозно "мое тело мој избор" кога се работи за машко?
    Како бе?
    Каде бе вака, со вакво размислување, во брак бе танче?
    За сите злобни работи што ги има маж направено во светов, ти на дечко ти му се одмаздуваш.
    На тој што најмногу треба да го сакаш.
    Да не зборам напамет, ама по се што имаш напишано за дечково, ми е жал за него.
    Тој е жртва е во вашава врска.
    Зошто е поедноставна процедура вазектомијата од подврзување јајцеводи?
    Зошто мислиш дека е подобар избор?
    Затоа што некој друг ја прави, ти си седиш мирна, ништо не менуваш кај себе, а некој ти го решава проблемот за деца?
    Кажи ми во кој смисол е подобра вазектомијата?
    Танче немој, сериозно, може мислиш дека сме лоши, некултурни, ама најјјпријателски ти кажувам, ич не се во ред работиве што му ги правиш на дечкото. Ич.
    И јас не знам дали сакам допрва да раѓам деца.
    Па нема ни да подврзувам јајцеводи ни маж ми ќе прави вазектомија.
    Ни пилули не користам.
    Ко само тие две опции да се за контрацепција, па барем денес има избор, избор ехее.
    Те молам не прави му ги работиве, ајде стани посвесна личност, не го повредувај и не се повредувајте меѓу себе.

На LovelyGirl3, flawless., Maca138 и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Exactly.
    Иако и двата случаја ми се екстрем во млади години. Се менуваат желби и приоритети. Ако на 20 имаш едно мислење, на 30 може да биде сосема спротивно.

На MagsDestiny, S.W.A.G, mssuniquee и 5 други им се допаѓа ова.
  6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.180
    Допаѓања:
    13.002
    Мене повеќе ме загрижува детето. Којзнае како му е штом мора да премолчува се', да не зазема поцврст став и на крај да не пресече. Оваа ситуација ги поминува сите граници. Кој нема да сака да се оствари како татко? Процентот на луѓе е мал кои не сакаат деца.

На flawless., MagsDestiny, S.W.A.G и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Абе и да не посака дете во животот, не значи дека треба од сега да реши. И крај краева, нема потреба од убедување на темата, ете се спомнало, дечкото не сака, нема што понатака. Нема ни потреба искрено, на толку методи и начини за контрацепција.

На MagsDestiny, S.W.A.G, ElenaOfRivendell и 5 други им се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.180
    Допаѓања:
    13.002
    @Celltica чекај, јас нигде не ја убедувам. Ова е буквално нешто нездраво што му го прави на дечкото. Па побогу, ако некој ја повредил сега треба баш ова нему да му го наметнува? Од утре па натака нешто друго ќе ѝ текне и само ќе си експериментира врз него ко синкир глушец е он.

На flawless., MagsDestiny, S.W.A.G и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Не не, не сме се разбрале. Не треба дечкото да се убедува да ја направи процедурата :) Дури и да е 100% сигурен дека не сака деца. Не мора да значи дека понатака ќе сака деца.

На MagsDestiny, S.W.A.G, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.905
    Членкава е : себична, љубоморна, манипулатор, нема самодоверба....
    Слободно можам да кажам дека ги има сите негативни особини кај себе и јас дефинитивно би ја прогласила за негативец за 2020 (после короната, нешто по безвезе шо сум прочитала дефинитивно е ова).

На flawless., christinnn, Jana06 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    Леле, човек што збориш бе... Посебно на последниов пасус ми се ококорија очите, а за болдот па да не зборам. Прво, зошто оваа алтернатива е подобра од подврзување? Зашто тебе така ти одговара, друг кога трпи се е подобро. Второ, зошто би пиела ти пилули ако ги подврзеш јајцеводите? Немаш потреба. И како можеш да кажеш он може многу едноставно да се согласи?? А зошто да се согласува, зошто ти си крајно себична и манипулативно настроена кон него и ти треба само да речеш оп, а он одма скок. А што ако он го рече истото за тебе, не тогаш он ќе биде ѓубре, он те понижува, те гази а ти ќе бидеш жртва во случајот. Во здрава врска вакви работи не се случуваат, има заемна почит и компромис меѓу партнерите, а вашата се базира на тешки манипулации и незрелост. И јас не сфаќам кај ти текнуваат вакви работи на 20 години, и јас не сакам деца па не размислувам уште од сега на вакви сериозни зафати. На крај краева, ако се земете, ќе се тестирате за болести и двајцата претходно и ќе имате секс без кондом, трудна нема да останеш сигурно ако не свршува во тебе. Или ако веќе си се решила толку, ќе си се подврзеш ти, зошто дечкото фино лепо си кажал НИ ПОД РАЗНО и не знам ти кај гледаш тука место за премислување и твоите манипулации. Зошто ти да не бидеш таа што ќе направи компромис, зошто само он да прифаќа тоа што ти ќе го кажеш инаку ништо од врската?!
    А за последново, не го сфаќала сериозно мое тело-мој избор за машко тело? Шо бе, само ти имаш избор за твоето тело, он не? Сите сме луѓе и сите имаме право да одлучуваме за себе. Ти влечеш некои тешки фрустрации и одбивност кон машкиот пол, ги сметаш за од гомна подоле, моја најтопла препорака е да ја раскинете оваа токсична врска и да побараш стручна помош за да дојдеш до коренот на твојот проблем.

На flawless., Jana06, MagsDestiny и 13 други им се допаѓа ова.
  12. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Абе види, она не го остава зошто он не можел да си најде подобра од неа. :!:Разбираш? Она била најдобрата за него. :drunk:
    Токсично. Токсичноооооо. :drunk:

На Emy867, christinnn, Jana06 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.905
    Никој од нас не е совршен, секој има маана јасно. Меѓутоа ме фрустрира фактот што она убедува друга особа да направи нешто за што може по години да се кае, а нема назад. Ете тоа ме нервира.
    Оти она си пати од глаата.

На MagsDestiny, S.W.A.G, Guns N` Roses и 10 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.768
    Допаѓања:
    169.287
    Ако ЈАС неќам деца, „проблемот“ кај мене ќе го решам. Немам право да барам некој друг да си го прај ова сем ако не е негова желба па моето да дојди како поддршка.

На flawless., SofiMar_, Emy867 и 22 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    @Tan4ence тој ништо не мора ако не сака,а ти немаш право да го командуваш и уценуваш.
    Подобро,раскини му и не го мачи повеќе,најдобронамерно.

За грев е дечково,жално е дури ова што го читам.

На flawless., SofiMar_, MagsDestiny и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    (facepalm)
    Како бе така? Тебе уствари сите проблеми во врската ти потекнуваат од тоа што ти како женско се ставаш на пиедестал над партнерот.
    Искрено, најискрено се надевам дека тролаш цело ова време.
    Ако тролаш, не е лошо да посетиш психолог.
    Ако не тролаш, дефинитивно треба да посетиш психолог.

На flawless., christinnn, Jana06 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.125
    Допаѓања:
    180.845
    Тотално сте неконструктивни.
    Прво, вазектомија не се изведува пред 35 година, веројатно има и други услови што треба да бидат исполнети. Претходни деца можеби:?:. Затоа си има закон.
    Второ, вазектомија зголемува шанси од рак на простата.
    Така барем вика http://www.novalek.mk/vazektomija-i-pozitivnite-efekti-od-nea

Трето имате тема на таа тема https://forum.femina.mk/threads/Вазектомија.8944/
    https://forum.femina.mk/threads/Вазектомија.8944/. Прочитај ја @Tan4ence , сепак луѓето менувале мислење.

Четврто - луѓето и желбите се менуваат, како што покажало времето. Фала богу, затоа вакви екстремни методи на контрацепција не се достапни како Дијазепам во аптека. Не дека дијазепамот треба да биде достапен, ама тоа е друг муабет.

Последна измена: 6 декември 2020
    На flawless., blueeparadise, MagsDestiny и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Ако чита дечкото: Бегај дете, дури те држат нозете!!! :whew:

Луѓе најсериозно, ова е најглупото нешто што го имам прочитано, кога и да е во животов. :fubar:

На flawless., lonely222, MagsDestiny и 11 други им се допаѓа ова.
  19. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Јас се чудам дали воопшто постои дечково.

На Jana06, S.W.A.G, Guns N` Roses и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Јас искрено се надевам дека не...

На flawless., Jana06, S.W.A.G и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.