Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    39.491
    Членката е смешна по малку со тоа " и ќе остане да се разделиме"...као, јака ствар, нема да преживеете после тоа, нели|(...Не ,не останува само тоа, ама ако не се сака компромис лесно се игра картата " оставање" и после се чудат кога тој другиот НИВ ќе ги остави. Иако е нели кутар и без нив не може.

На flawless., MagsDestiny, S.W.A.G и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Прочитав неколку мислења и некои членки исто изјавиле дека се ЗА па не им рипнал никој. Или ако немаш муда немаш право на мислење на темава?
    Една пишала зошто само жените да голтаат таблети или ставаат спирали или следат плодни и неплодни денови или потресување дали касни кога може и партнерот да излезе во пресрет. Истото што и јас сакам да го кажам

Последна измена: 6 декември 2020
    На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    12.680
    Искрено се чудам, до кога со вакви размислувања, особено болдираното?!
    Ти директно или индиректно го условуваш дечко ти, "негова одлука", ама ако не направи, ќе види убаво. My way or the highway.
    Не, не и не, уште 1000х НЕ за ваков начин на размисување. Се сомневам дека некој од тука ќе те натера нешто да превземеш во однос на конкретново размислување, ама барем размисли за психолог/психотерапевт. Според мене, врз основа на то претходно шо си постирала, страшно го ГУШИШ дечко ти. Нема потреба од вакви услови, ултиматуми и шо уште не, за негово добро, а верувај и за твое добро на долгорочен план.
    Прекини со манипулациите. Доколку не ти одговара, барај друг. Доколку го сакаш, почитувај го. Иако не го познавам, човечко суштество е, има психа, има мозок, има чувства, не е кукла ти да си играш со него Sims.

На flawless., MynameisHelen, blueeparadise и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    А зошто па тој да носи кондом, а ти да не редиш спирала само затоа што ги мразиш мажите?
    Вазектомија е реверзибилна.
    Подврзување јајоводи е реверзибилно.
    Ни во едниот ни во другиот случај, не постои доктор што ќе ти гарантира дека после реверзибилната операција ќе можеш да имаш деца.
    Значи, може да е се во ред ама може да е пермаментно.
    Ти ако си сигурна дека не сакаш деца, слободно прави си што сакаш со телото.
    Тој ако не сака да оди на вазектомија, треба стварно да си себична за да мислиш дека имаш право да му збориш и да го убедуваш околу тоа.
    Замисли направи вазектомија, поради некоја причина се разделите, тој се предомисли и иреверзибилната операција е неуспешна.
    Заебан за навек.
    Нема малку да имаш грижа на совест, онака малкуцка?
    Можеби мислиш дека ти ја држиш топката - или вазектомија или ќе го оставиш.
    Ама реалноста е дека ако ти не се свестиш и не престаниш да му правиш манипулации, он ќе се свести еден ден и ќе те остави дури да трепнеш.

На flawless., Lollipop_123, blueeparadise и 12 други им се допаѓа ова.
  5. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    А, не ви е наједноставно кондоми да користите?
    Постави си го прашањето на себе си, дали ако Тан4о побара да направиш тубектомија, ќе прифатиш?
    Ако одговорот е ,,НЕ", тогаш не барај ни ти гестаповски дејства.

На MagsDestiny, Guns N` Roses, bicycle и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Мантуб ај остај на страна дали јас го варам, тепам, манупулирам или што и да е, зашто тоа не е важно
    Ако збориме за контрацептивни методи, значи една споредба, кондом и спирала не е исто. Кондом нема штета, ставаш, завршуваш работа, вадиш. Спирала ако добро знам, не смеат да ја ставаат такви кои не родиле.
    И вазектомија и подврзување јајцеводи - од двете првото е поокеј избор, не зашто јас ќе си ја ладам дур него го сечат туку гледано објективно, помалку ризичен е, со помала веројатност од компликации.
    На многу теми вака сме правеле муабет кои би нѐ засегале во иднина. Не оти ни се брза, него онака сум сакала да чујам негово мислење на пример или да знам каква иднина би имала со него.

Еве јас не сум чула пример машкото да се жртвува себе за контрацепција. Се женското зема таблети или други хормонски методи или става спирали.
    И сега една можност се отвора за такво нешто и сите ко хиени рипаат.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Значи иднина со него се одликува врз база на вазектомија.

Празник е денес,мислам помоли се за здравје.

На MagsDestiny, bicycle, ElenaOfRivendell и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Спирала не редат жени што немаат родено затоа што може да направи евентуални проблеми ако во иднина сакаат да родат.
    Ти не сакаш да родиш, значи нема потреба да се секираш за тие компликации.
    Ајде стави спирала.

Боже, јас со машинка го шишав маж ми и малку го згрешив, па ептен ми беше криво, а тој се смееше дека не е ништо.
    Да очекувам од него да направи вазектомија кога тој ми рекол Ни под разно, не знам дали некогаш ќе можам да заспијам ноќе мирно.

На flawless., Biljarkata, blueeparadise и 9 други им се допаѓа ова.
  9. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Чекај малку па нели не сакаш да родиш?! Што ти е битен ризикот ако не сакаш да родиш? И овака и онака се што можеш да изгубиш е твојата матка, која реално не ти е ни потребна ако не сакаш да родиш.
    Во секој случај си двосмислена.
    Ако не му веруваш на дечкото и ако сметаш дека во иднина ќе сака деца се повлекуваш на страна. Го оставаш во минатото и продолжуваш понатаму. Бараш некој кој веќе го има тоа направено или е во план да го направи. Не исистираш на кондом зошто самиот го става. Најди си некој како тебе, кој ги дели твоите сфаќања, без да му ги наметнуваш.

На MagsDestiny, S.W.A.G, bicycle и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Под ризик мислев на хормонски пореметувања, крварења, инфекции итн.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Де бе па и ти, денес од мажи стануваат жени, од жени, мажи и слично, ќе си земеш хормоска терапија и место витаминчиња ќе си ги пиеш насабајле. Одлично ќе ти биде.
    Дали ти се допадна мојот начин на убедување? На разговор, се извинувам (како што би рекла ти). Зошто токму на овој начин го убедуваш ти твојот дечко. Ова ти се вика со свој камен по глава.

На flawless., lonely222, lovestoneddd и 10 други им се допаѓа ова.
  12. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Како тоа мислиш не е важно? :^)

На blueeparadise, MagsDestiny, S.W.A.G и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    КОМПЛИКАЦИИ ШТО МОЖАТ ДА СЕ СЛУЧАТ ПРИ ВАЗЕКТОМИЈА

Крварење или згрутчување на крвта (хематом) во внатрешноста на скротумот, крв во спермата, модринки на скротумот, инфекција на местото на зафатот, болка или непријатност, оток, развивање на хронична болка, собирање на течност во тестисот што може да предизвика тапа болка што се влошува со ејакулација, воспаление предизвикано од протекување на сперма (гранулом), абнормална циста (сперматоцела) која се развива во малата завиткана цевка лоцирана на горниот тестис која собира и транспортира сперма (епидидимис), торба исполнета со течност (хидроцела) околу тестисот што предизвикува оток во скротумот, трајно оштетување на половите органи, зголемен ризик за карцином на тестис, зголемен ризик за карцином на простата, зголемен ризик за срцеви болести, силна, неиздржлива болка.

Маж ми да сака да прави вазектомија, јас ќе се обидам да го предомислам, а не да очекувам од него.

На flawless., Luminary, blueeparadise и 13 други им се допаѓа ова.
  14. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    2.558
    Искрено не знам ни дали точно знаеш што е вазектомија, кога/како се прави и кои се последиците.
    Ти се сметаш за доволно зрела и твоите одлуки се вистински на тема потомство?
    Јас на таа возраст гледав да се заљубам до уши и времето поминато со него да ми биде најубавото нешто.Тоа дали ќе се видиме и каде ќе одиме, ми беше единственото прашање што ме мачеше во врска со дечко ми.
    Мене, после неговиот одговор би ми било крајно непријатно и никогаш повеќе не би ја започнала темата за потомство.
    Доколку немате исти размислувања, тоа е една голема причина за да раскинете.

На Jana06, MagsDestiny, S.W.A.G и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Ако јас од Х причини не сакам да забременам и сакам да сум сигурна, тогаш јас ќе се погрижам за тоа да не се случи, дали со таблети, спирали или некоја крајност, а не од друг да чекам.

На lonely222, MagsDestiny, S.W.A.G и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.125
    Допаѓања:
    180.845
    Тоа затоа што нивото на дискусија пред 10 години било друго. Ваљда позрели биле луѓето:?:

За тема контрацепција, можеби требало да побараш мислење во соодветна тема. Можеби контекстот на темата би придонесол за поинаква насока на дискусијата, ама можеби.
    Мое лично мислење- ниедна контрацепција освен кондом не е безазлена. Зошто е проблем да се користи кондом и да се има мирна глава не разбирам.

На bicycle, *Amethyst* и Tan4ence им се допаѓа ова.
  17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ќе го кажам уште ова
    Знам што е и уште одамна сум си се информирала за повеќето видови контрацепција и стерилизација.
    И тоа беше рандом тема на муабет, не беше - иди направи.
    Да, сме збореле дали сакаме или неќеме деца. Оти не сакам да поминат 10 години и тек тогаш да дознаам дека сме спротивни во тоа. Ама не сме.

Знам и дека пред неколку години имал операција на чувствително место која иако била едноставна, лошо ја поминал, со огромни болки и физички последици кои и денес се видливи ради нестручност. И можда затоа се гади и плаши од било каков зафат, а не зашто не би излегол во пресрет

18. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Ако тебе ти беше страв од пајаци, би била океј некој да те тера да влезеш во соба полна пајаци? Не е дека нејќе он во "пресрет" да ти излезе, едноставно му е страв од зафатот и од "што ако". И не можеш да кажеш дека ти не го тераш, чим тебе тоа би ти било причина да се разделите.

На MagsDestiny, S.W.A.G, *Amethyst* и 8 други им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.071
    Океј, бришам, доволно е. Банирана е членката (или трите членки).

На JoanaS, cresa-jagoda, Amellie13 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. oooo

oooo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    3
    Здраво кеве замолам за совет се гледам со 1 дечко година ипол е сеа проблемов е што он бара даму делувам позитивно да знам даго насмеам расположам а јас стварно неам идеи он знае да биде расположен и дами делува така ама бара и јас да бидам таква иначе крај ке биде. Овој период е тежок за него и сака јас даму помогнам даго надмине тоа ама јас се осекам немокна и се упропастувам. Сега кога се гледаме неаме теми за разговор и се осекам неубаво

На TanyaM. му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.