Не знам дали е соодветно за темава, ама ќе пишам тука. Луѓе значи многу ве сакам. Секогаш давате убави препораки и рецензии за производите. Имам тенко влакно и многу тешко косата се стилиризира. Поради тоа користам производи со помалку хемикалии, обичен шампон на афродита од 100 ден и маската од Farmasi од лук, единствено не ми ја сплавнуваат косата. По ваши препораки ја пробав маската од Стокомак, многу убава маска, ја прави косата сјајна и негувана и не ми ја сплавнува косата што е најважно за мене. Вчера го земав и млекото за коса на Balea. Ги комбинирав прво си ставив маска како што си ставам секогаш, а потоа откако ја измив косата нанесов и од млекото. Косата никогаш не ми била поубава, посајна, негувана хидрирана, мириса преубаво, првпат ептен си ја бендисувам косата, се заљубив. Млекото за коса дефинитивно ќе ми биде must have производ, заедно со маската со масло од авокадо од Стокомак.
И јас се согласувам. Скептик бев заради тоа што е производ на Balea, не ме бендисват баш нивните производи. Али млеково е феноменално, не ја мрси косата, ја хидрира. Цената е прифатлива за секој џеб. Предобар производ
Дали имате искуство дали млеково ја мрси косата? Мојaта е ептен склона на мрсење, да не си направам беља со млеково? Инаку на намаление е во дм, 125 денари, да ве известам
Ставај го од пола коса надоле по должината, или само на врвовите. Кога го користев млекото за коса на Балеа јас така правев и не ми се мрсеше воопшто. Лесна е формулата и не би требало да има проблем, внимавај само да не ставиш премногу, помала количина за почеток додека да се навикнеш и потоа ќе си знаеш колку е доволно.
Мене не ми ја мрси, само што јас избегнувам да ставам на корен, дали е масло, маска, млеко не ставај на корен, од ушите надолу
Девојки, препорака за некој спреј/млеко за коса? Користам сега Ревлон 10 во 1, ама не сум воодушевена. Редовно освежувана со шишање и пак ми се крши, суши, цвета и е рапава на допир, многу тешка за стилизирање. Не сакам ДМ, Балеа производи, туку нешто конкретно, ама ефикасно.
Не знам дали си купила нешто до сега, јас сум презадоволна од овој спреј се нанесува на полумокра коса. Истиот го има и во Дм и во Белина
Да прашам, се става на влажна коса и после со фен, но јас ја пеглам секој втор ден. Дали останува и после пеглање мека и миризлива, или може да го ставам после пеглање на сува коса само на врвовите?
Нема гајле мирисот од пеглата и јас ја пеглам. Траен е, ама зависи пак надвор колку ќе е загадено, ветер, дожд, цигари... За на сува не знам, јас еднаш пробав и ми се залепи косата, ако ставиш ептен малку можи и да нема гајле.
Моја топла препорака за плавото млеко на Балеа од кокос, косата мека и полесно се расчешлува Го пробав и на сува коса и супер се покажа.
На толку фалење на млекото за коса Balea од кокос, конечно купив и јас, ќе го пробам деновиве и ќе пишам искуство, чекам да ја дотрошам маската за коса Инаку, да знаете цел април е на попуст во ДМ, го купив 115 денари, а редовна цена му е околу 170 денари.
Од денес млекото за коса е пак на попуст во ДМ. Туку, дојдов да пишам дека го пробав млекото од кокос, ми мирисаше на коса мирисот два дена, не ставив многу, бидејќи имам коса која брзо се масти, ама сепак и млекото ми ја измасти, а читав коментари дека на другите не им ја масти Го нанесов на повлажна коса. Или требаше да ја исушам прво?
Си земав две попладнево. Го ставам на влажна коса, после многу убаво се расчешлува и сушам со фен. Имам ставано и на сува коса, на врвовите. Инаку, на коренот не се става само од половина надолу и не ја мрси косата. Да не ставаш многу количински?
Со здравје да си ги користиш Малку ставив, и тоа само од ушите надолу, имам мрсен скалп и не ставам на скалпот ни маска, ни регенератор. Од маската помалку ми се мрсеше, хм, ама ќе му дадам шанса на млеково, другиот пат ќе ставам уште помалку.
Јас го имам ставано и на скроз водена и на малку засушена и на скроз сува. Никогаш не ми ја масти, ставам од ушите надолу. Инаку на почеток редев многу малку количински од страв дека ќе ми се масти, па потоа постепено зголемував забележав дека самата коса на некој начин бара и носи уште и сега веќе си ја знам мерата што се вели.
Јас ставам на коса влажна, претходно ја држам 10,15мин во крпа косата, шприцам 2 пати тубата, максимум 3 пати, гледај да не ставаш премногу, пробај уште еднаш само на не премногу водена коса