kako mislis ke napravam belja? Jas ne sakam da pravam belji po sto mislis deka sum razmazena? Mene mi umreva i dvajcata roditeli sto mislis mene kako mi e
А ти што правиш за него освен нервози и испади? Биди искрена со себе и запрашај се дали си се допаѓаш ваква? Дали ти би сакала да бидеш со некој како тебе? Очигледно има многу фрустрации кај тебе, подобро разговарај со стручно лице, нема ништо срамно во тоа да побараш помош. Помогни си прво на себе, а и на другите околу тебе.
Ако не си трол, мој единствен совет е дека треба озбилно, ама баш озбилно да размислиш за посета на психијатар.
Што ли читам...колку години имаш? Ова е многу детско размислување и однесување, не знам како сте склучиле брак. Со карање и навредување нема да го натераш да те засака, не знам зошто воопшто ти дошла таа идеја.Плус, тој те удрил, не мислиш валјда и дека тоа е ок...
Ај препрочитај пак. Како ќе става слики мажот и на фејсбук со син и, ако нема деца? Едно изгубила, едно имаат.
Најлошото го вадите еден од друг. Паметно е да се разделите. Ама чим си решена да останете заедно, нема совет кој би ви помогнал. Евентуално да пробате со брачно советувалиште... стручно да ве третира некој. Не пишувај за ова, додека не преземете некој чекор... било каков... Џабе е вака...
So sto sum go udrila povekje toj i preteruva duri i roditelite mi gi navreduva nenormalen a jas pa go sakam
@stronger.girl Ти имаш проблеми сама со себе. Не знам како те трпи. Жено, не се осеќаш? Колку може да имаш зло, а притоа да викаш дека го сакаш. Знаеш што е сакање?
Pa sto da pravam ne mi se ceka za mnogu raboti sto ne gi pravi za mene osven za doma sto pazari i sto nosi drva sto koga nemozam mi nosi hrana za drugi raboti sto ne gi pravi mrazam da cekam i zatoa sum vakva
Losa mnogu stanav zatoa stigna do tepacki i karanje i sega neznam kako da go popravam ova i toj e povreden od moja strana i jas od negova neznam sto ponatamu
@stronger.girl бракот не е натпревар ниту докажување кој кого повеќе сака. Бракот е заедница во која има компромиси, комуникација, заедничко решавање проблеми. Не може да биде се по желба на едниот партнер, мора да се прилагодувате еден на друг. Ако си ограничувате слобода еден на друг, ако си љубоморите еден на друг, ако проблемите ги решавате со тепање, дефинитивно е подобро да се разделите. Од твоја страна е глупав тој ултиматум "или ќе биде мој или ничиј". Ниеден човек не е туѓа сопственост, човек не можеш да поседуваш како материјалните нешта. Ниту пак секој покажува љубов на ист начин. Ќе сфатиш еден ден, ама да не биде доцна.