Мозолче на вагина/анус

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од 22Maja, 24 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. 22Maja

22Maja Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ke mi znaci mnogu ako mozete da mi objasnite za sto se raboti, vekje nekolku meseci mi se pojavuva malo crveno/belo mozolce na otvorot na vaginata ili na anusot. Predizvikuva iritacija i cesanje nekolku dena i potoa isceznuva bez luzna. Ne sum imala seksualni odnosi 2 godini. Bi mi pomognalo ako mozete da mi dadete vase mislenje.

2. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    имам слушано дека треба да забележиш што користиш кога се бањаш,а кај некои тоа се појавува и од влажни марамици,но во секој случај најкомпетентен е твојот матичен гинеколог. Поздрав

3. swatkoto

swatkoto Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    И јас имам нешто такво налик на мозолче но не е мозолче, како мало бело топче е на периоди се забележува повеке а некоаш воопшто не се забележува, при допир најдобро се приметува. А се мислам дека го имам некое време после првиот однос после недела или месец. Многу ме интересира дали е нешто сериозно што можи да се направи да се отстрани? А немам никакви проблеми ни со минструација, ниту било какви други промени......

4. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    ^понекогаш не треба да ти доцни или да имаш било какви промени за да се случува нешто во организмот. Тоа е лошото кај повеќето жени зошто си спијат на тоа уво, дека добиваат редовно па се е во ред.
    Имам таков близок пример, пријателка која редовно добиваше и се и беше ок(инаку мажена, еден партнер), па на крај излезе дека има рак на грло на матка. Ова касно го дозна, зошто одбиваше да оди на лекар едно години.
    Не викам дека и кај тебе е нешто до толку страшно, но доволно е една минимална промена понекогаш која не предупредува дека нешто се случува.
    Посетата на динеколог не треба да биде траума, па за да не се отиде, за што и да е.

5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.774
    Допаѓања:
    99.976
    А зошто едноставно не си ги скратиш маките и не отидеш на гинеколог.Особено ако се повторува.

6. teodoratea

teodoratea Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ednata usna na klitorisot mi e ispapcena malku nadvor od vaginata i e podueno,meko.. kako polno so neshto :( sum nemala odnosi dali e nekoja infekcija ili nesho slicno ve molam za pomosh

7. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Ве молам за помош!
    Бремена сум веке 8ма недела но имам мозолчиња на надворешниот дел на вагината. Гинекологот ми кажа дека се работи за ХПВ но дека јас не сум носител (имам правено типизација за ХПВ и беше негативно) туку дека ми бил пренесен преку крпа, WC, или сл. Незнам дали е ризично да се горат, се плашам за бебето...треба да одам за неколку дена на горење но неможам ниту да се издепилирам ниту со брич. Дали некој се соочил со вакво нешто ве молам за совет!

8. Hana01

Hana01 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Здраво
    Често пати ми се случува да се нафрлам на кожата на различни места најчесто по екстремитетите но за брзо се смирувало васпалението.Последен пат започна прво со појава на црвени флеки во пределот на ципите и пубичната регија па продолжи со мали подкожни гноеви.Посетив неколку кожни доктори до сега и веќе два месеци се мачам со овој проблем.Последниот доктор ми рече дека е фоликулит и дека мора да се лекува со антибиотик ,бетадин и уште една маст .Најмногу ме изнервира тоа што ми рече дека доколку и да се среди може понатаму пак да ми се појави,од било каква депилација(и ми предложи од како ќе се среди ова да одам на трајна депилација).Од страв во овој период воопшто не се депилирам на тоа место.Ве молам за помош доколку некој имал сличен проблем

9. GossupGirlxoxo

GossupGirlxoxo Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    32
    Имам бубулици и на вагината и на задникот и тоа многу
    одвратно ми е ајде ве молам некој совет ..

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.