Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Нема да ти попувам, ваљда свесна си и сама колку ова е погрешно. Ништо не постигнуваш така, а многу можеш да загубиш. Порано со некое килце плус, отколку без здравје и да се храниш преку инфузии

Еве ко алтернатива, нареден пат кога ќе осетиш вина за изеденото, гушкај ги патиките и трчај пола саат, батали ја вц школката

На Valerin, LivingGlam и zhap4e им се допаѓа ова.
  2. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    секогаш кога ќе изедеме нешто непотребно потоа се каеме, но веќе сме го сториле тоа ... денес се измерив (ми стана навика) и вагата не се помрднала од вчера .. ни грам .. но сепак продолжив со диетата иако ми се вртеше во главата да ја преќинам и да почнам строго со зеленчук ...
    не откажувајте се !

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Подобро избери си некоја од диетиве, например види ја таа на Ирина диетата можеби ќе ти се допадне, бидејќи не е до толку строга некоја.
    Подобро да јадеш и тоа помалку отколку ништо да не јадеш, па да се натапчиш со храна и да се празниш :)

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    66.998
    Мене на редот ми е овошниот ден и јадам само праски и кајсии цел ден. Бевме прееска во кафе-пицерија и од мирисот лиги ми потекоа :( Ама не се давам денес, уште од вчера ме држи :)
    Мене максимум уште три кила ми треба да симнам и доста е. Ама ќе си продолжам со вежбање секој ден, јас а почнам да јадам одма ми се качува килажата, затоа морам да си внимавам што јадам.

5. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Кога идеш на пица, слатки etc. помисли на телото, погледни се и мисли дека после диетата заслужено ќе изедеш од пица, слатка etc.

6. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Луѓе,не знаев кај да го ставам прашањево,па ај овде.

Значи во последно време цело време паметот во јадење ми е,дали од досада,дали од депресија,не знам што ќе е, ама јадам.

Имам 55 кила, 1.69 - 1.70 сум висока, и имам стомаче што ептен ме нервира,ептен.

Мислев да се ставам на диета малку,не за ослабнување,туку ради ред, ама се плашам дека и газето и градиве ќе ми паднат, нејќам да бидам даскастична. :worried:

Некој начин побрзо да го симнам стомачиштево грдо?Ептен ми набива комплекси...Ама ефикасен да е... :worried:

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    66.998
    На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. princezzza

princezzza Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    31
    Се направив слонче и сега тешко ми е на диета :sweat: ... се почнувам од први па ништо па ај си се тешам од понеделник пак ништо па ај од петнаесетти пак ништо и ајде си велам почетокот на месецот и се така во еден магичен круг иииии кога ке се видам во огледало лелееее не ме собира оф оф а за гардероба проблем да не зборам ииии ајде од утре обавезноооо зошто не ја бива почнаа и проблеми со здравјето почеток едно каменче на жолчката... а ако продолжам така кај ми е крајот.... :?: :?: .

9. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    а дали додека имам месечен циклус можам да слабеам ?

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас денес сум на 6 и 7 ден од диетата на жан митрев,што значи можам да јадам што сакам :rofl:
    Cега за појадок направив патлиџани со јајце пржени,но каснав мала количина,не знам дали од диетава се научив да јадам во помала количина,и не сум гладна :o а јас само колку јадам :$
    за ручек или салата или печени печурки,за резултати чуствувам и тоа многу,посебно кај стомакот :!:
    уште 2 серии планирам од диетава и после ке си внимавам што јадам :lol:

11. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    се измери колку имаш изгубено во килограми ?

12. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Хелоуу :)

Јас да си ја олеснам душата, вчера изедов скоро цело чоколадо :tmi: :lol: Некои 400 калории, језда ок црно е и од виталија ама скоро да пукнав од мака. :swear: :)
    Му реков на татко ми не ми купувај тој пак, диетални биле и јас човек сум била. |( А јас дрчна, ем гладна, ем уште немам добиено ... 4 ден ми касни ќе се пореметам веќе со организмов. :swear:
    Друго вчера јадев шопска со маслинки, и малку пилешко ама ептен малку може ни 50 грама.

Затоа пошто сум била вчера така стрвна ем лакома денес ќе држам воден ден. Со сите сили има да го издржам па мајка јана нека е. :!: :emo:

13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.017
    Допаѓања:
    11.755
    Да се пофалам, -4 килца 8) . Имам грижа на совест вчера јадев една солена палачинка во Ања. Ама пола на дечко ми му ја оставив.
    И си имам еден проблем кој ме тера од почетоков на диетава. Незнам дали е коинциденција, ама многу гасови имам :?: .
    Епа толку... :)

14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Одам во продавница, земам еден нискокалоричен овошен јогурт со житарки.
    Си одам така накај касата, си читам калориска вредност и одеднаш не знам со кој памет ми прелета низ глава - а што ќе ти е, можеш и без него да поминеш и луѓе го вратив.
    Ајде добро, пофатив едно фета сирење - а не, зашто ми е сега сирење пак? Го вратив.

Понатаму, рацете ми паднаа на црно чоколадо, кока кола лајт и пуканки и се' пипнав, испрочитав и оставив на рафтот.
    И излегов со една супа.
    Ме гледаа ко мрдната.
    :D

На SexyPrincess, Lux и LivingGlam им се допаѓа ова.
  15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    леле и мене треба да ми дојде, ми се јаде ми се плаче :D
    инаку вчера савајле со кокошките во 7 си сварив шпаѓети со сирење :$ !
    ми требаше енергија, 2 испита ме чекаа :lol:
    од 7 и пол, до 15 и пол на нога, умрев :)
    после јадев црешки! 8)
    денес не знам што да правам, и како да правам! утре имам уште 1 испит, и после него веќе нема оправданија како, ама испит, ама морам да учам!
    во 7 сабајле, тренерката на мене и трчање кругови околу маало :)

16. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Браво за изгубените килограми девојки. Ако сеуште имате потреба од кинење на уште неколку, продолжете.
    После тоа ви советувам благо насабаље и нормално, броење калории за одржување на тежината. Ќе можете се да јадете, но во нормални количини.
    PS:Јогуртот ама заситува! Не вечерам па затоа пијам чаша јогурт 125мл. од DUKAT~Light. Едно 60 калории има а заситува.
    PPS:Во сабота по принцип-јадење брза храна. Пица другарите јадеа оваа сабота а јас не, така да заслужено ќе си изедам една Капричоза. Знам дека не е од најмалкукалоричните пици со нејзините 900 калории ама сепак од една ништо нема да ми биде.

17. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Луѓе јас од 55 на 50 ги намалив кг јејее :D
    Криво ми е само сношти што изедов мнооогу кикирики,а знам дека дебелеат ама тоа е.
    Иначе, имам дома медењаци од Винчини од портокал и ме буни тоа што во 100 г имаат само 355 калории, а муслите што ги имам имаат 448 калории. Можам да си поткаснувам од медењаците а ?:)

18. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Да НЕ те бунат kCal, важен е и составот мислам. Сепак нема да штетат.

19. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Требаше да јадам само салата сабајле,а неможев да им одолеам на испржените пиперки со јајца :sweat: и така започна се..си се најадов. :D
    Ама ајде,ќе си опростам оти вчера и онака бев само на еден кроасан и пола пакетче бејк ролс.

20. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Здраво , Диетни Феминки ;)
    Сакам да Ве замолам да ми ја дадете диетата од Ирена... читав барав но не ја најдов :?:
    и секако ако може да ми кажете и ваше мислење за истата...
    Јас го ситнам 3тиот месец на УН диетата но сепак после тоа ке треба да се паузира па би сакала да не стојам во место туку да заменам со некоја нова!!!
    Помагајте :hug: :bow: