^ Убавото понекогаш се крие во едноставноста. Mи се допаѓа, ми лежи и се совпаѓа со мојот начин на облекување, ама некако мислам дека ќе паузира зимава, или се лажам? Повеќе ми е како пролетно-летен стил, бидејќи самите фустанчиња, додатоци, маички делуваат летно. Ќе го дружам и следната пролет - ветувам.
Исто и јас. Многу го сакам овој стил, ама поготово летово се` беше преплавено низ продавниците. Сите по улица беа копи-пасте, па затоа ништо не облекував ваква гардероба.
Стилот си е убав. И не е лошо секој да си има по некое парче морнарко. НО, тоа не значи дека цеееело Скопје и пошироко треба да е у стил ала Морнарка. Лани летото секое девојче во морнарско беше. А, да не зборам за фаммозното фустанче што секоја втора по дифолт го поседуваше.
Многу ми се свиѓа стилов. Моментално немам многу морнарски парчиња во плакарот, но планирам да си купам. Баш ми се слатки. Едноставни, а убави.
Одама искочи од мода стилов, ама ако симпатичен е Сакам кога во целокупниот изглед има неколку детали од морнарскиот стил, несакам кога се' е со морнарски мотиви и изгледа пренатрупано.
Мене ме е прекрасен и омилен и летно време сакам да си носам налик морнарски парчиња. Мои омилени парчиња и комбинации И накит по некоја котва, сидро, кормило И за крај совршенството
Го обожавам овој стил на облекување, Најубави морнарски работи имаат во Paul and Shark ама премногу се скапи срам да им е!
стилов енајдобар, којзнае дали летово ќе се носи пак како и да е јас блузата и комбинизонот ќе ги носам сигурно