Знам но проблемот е што немаме ниту живеалиште ниту доволно финансии за да опстанеме сами и постојано се соочуваме само со безизлезна ситуација ... Инаку и јас највеќе од се би сакала да се разведат ...
Jas se bi dala da mozam samo iste ednas da go gusnam tatko mi...premnogu mi nedostigai zivotot bi go dala za nego, podobro ke bese jas da umrev na negovo mestoprokleta sudbina
Колку само сакам господ да ми те врати татичко мој, за да можам уште милион пати да викнам тато, да ти повторам колку многу те сакам и да ти кажам дека ти си мојот херој. Имам толку многу работи кои сакам да ти ѓи кажам, да го осетам пак твојот мирис, да го видам пак твоето лице, за да ме гушнеш силно, и да ме посоветуваш. Врати ми го дедо боже дома барем на два дена..фалиш татко премногу. Секогаш си ми во мислите, и срцето каде и да одам со мене те носам секаде, бидејќи знам дека и од горе ме чуваш
Кога го прочитав на Cka мислењето солзи ми дојдоа на очи.. Мојот татко... Фин е..вреден е..паметен е..добра душа има.. За мене би одел на крајот на светот, па и животот го дал Посакувам на времето да го ценев малку повеќе, да не направев работи кои ги направив..можеби ќе бевме уште поблиски.. Некогаш седам и размислувам, што се му имам згрешено, а тој има премолчено.. Милион пати.. Само кога ќе се соочиш со можната загуба на блиска личност, тогаш кога докторите ќе го отпишат од живите, ти станува јасно што си на праг да изгубиш. Господ ми даде втора шанса да се обидам да поправам се татичко!
Татко треба да биде разумен, чувствителен човек со душа. Човек, кој умее да сослуша, посоветува и да го почитува своето дете а не да ги лечи на него сопствените недостатоци. Некој, кого детето не само што го сака затоа што му е татко, туку му се восхитува како на личност. Некој на кој посакува да личи. Таков беше мојот татко...
Mojot tatko bese mojata dusa tolku mnogu mi nedostiga kolku mnogu sakam gospod da mi te vrati I da ti kazam kolku mnogu te sakam. Ti si mojot angel na neboto. Te sakam taticko moj I mnogu mi nedostigas.
Мoјoт тaткo е се oсвен тaткo. Мa тoј не е ниту чoвек ... Вo личнoст кoјa се сoбрaлa целaтa злoбa и идoтизaм нa светoв пoнекoгaш се мислaм декa е изрoд нa чoвештвoтo. Јa нaпуштa мaјкa ми кoгa тaa имaлa 22 гoд и мене кoгa сум имaлa 2 гoдини без oфицијaлен рaзвoд и гo снемувa. Ниту глaс ниту збoр. Ниту еднa честиткa зa рoденден ништo... Јaс гo нaјдoв пo 30 гoдини нa мoи 32. Преженет - среќнo 4 членo семејствo. Нaместo дa рече нештo билo штo штo ќе гo оправда чoвекoт јa извaди целaтa злoбa oд себе и јa истури врз мене при тoa навредувaјќи јa и мaјкa ми женaтa лaвицa кoјa сaмa ме oдгледa и пoчинa мнoгу млaдa. Јбг ...
Моја гордост, моја сила, мој живот Животов не можам да го замислам без него Татко во секоја смисла на зборот!!!!
Како мала мислев дека сите мажи се исти и дека се сите МАЖИ. Кога се омажив многу се разочарав од споредбата. Мојот татко е жив но со здравствени проблеми. Стар. Одсекогаш сум се плашела од помислата дека еден ден ќе ги загубам родителите. Годпод нека му дава здравје и уште живот.
Ми фали... многу. Беше добар... и до последно веруваше дека во сите луѓе има добрина. Беше многу паметен... можев со него да зборувам на секаква тема. Имаше многу јака смисла за хумор... барем според мене Не зборуваше многу, ама се' што ќе кажеше беше издржано и на место... Сакаше да се гушка... многу... Сакам да можам пак да го гушнам... и да ме наречи како што ме викаше Во вакви моменти ми доаѓа само да речам: Фак д сркл оф лајф!!
Мојот татко не заслужил да му го носам презимето,мојот татко не ја заслужил на мајка ми љубовта, мојот татко не заслужил ништо во животот,не ме заслужил мене