Професорката која ми предаваше психологија секогаш ни го започнуваше часот велејќини „Насмевката и добриот збор се лек број еден.“ и имаше право
Работното место ми е поврзано со многу луѓе ,некои можи и ги гледам само еднаш во животот и воопшто не ми е тешко да се обраќам со насмевка на лицето.Личната култура не ми дозволува да се муртам и да ги замарам другите со мојот набој на негативна енергија..Дома сакам смирен тон и насмевка кон моите деца,се е полесно кога се стартува со позитивна насмевка...
Секогаш сум расположена и насмеана.Има некои денови кои може некои работи да ме растажат или повредат,но јас пак имам насмевка.Се чувствувам убаво кога и друѓите околу мене се насмеани и весели.Насмевката за мене многу вреди во животот.Се чувствувам убаво кога сум насмеана,весела,среќна и задоволна...
Кај мене интересно е што на лицето се ми пишува, фацата се кажува, па така и често се смеам, ми кажувале дека имам убава насмевка, убави заби (лол), ми кажувале ,,како успеваш да се смееш и во лоши периоди'', ,,еднаш барем да те видевме да заплачеш па макар и солзи радосници да се''. Насмевката навистина создава пријатност и има голема моќ.
Убавите заби, т.е. убавата насмевка се нешто најпрекрасно на цел свет. Не знам за вас, ама јас прв пат се заљубив во седмо одделение во најубавата насмевка на целиот свет. Насмевката може да значи флертување, одобрување, поддршка, во зависност од моментот во кој се наоѓате.
Кога ќе видам насмевка посебно со заби,се' се менува.Јас сум од оние што не штедат на насмевки и се смеам на глас од срце,не сум пригушена.Уживам да гледам и да слушам смеење.
Многумина ми имаат кажано дека имам насмевка која опушта и плени... А и постојано сум насмеана, без оглед на емотивнта состојба во моментот.