1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Моќта на парите?

Дискусија во 'Психологија' започната од Snow-Queen, 24 април 2012.

1. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Освен здравјето и љубовта на тој што го сакаш.

На hermosa и Tatjana95 им се допаѓа ова.
  2. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Парите во светот се многу влијателни, да... Но за тебе лично, парите имаат моќ колку што ќе им дадеш ти.

Ама ајде речи дека не ти е гајле колку ќе имаш во џеб... ај! :| Ете, тука е болата...

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.114
    Парите се секако потребни.
    Но, проблемот е што денес луѓето не се задоволуваат со доволно, секогаш сакаат повеќе!
    Денес луѓето самите себе си се продаваат па дури и за ситни пари. Човечноста ја снемува во секое поле- во здравството, образованието...и не знам до каде само ќе стигнеме на овој начин...

На babyane18 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.655
    Парите нема да ме уништат. Ако дојдам до ептен голема сума, прво ќе изградам куќа во која ќе живеам со мојот партнер и во која ќе се создадам семејство. Ако можам и автомобил ќе купам за него. Ќе купам она што им е неопходно на моите родители и на сестра ми, како и некој подарок за внукот. Другите ќе ги ставам во банка и ќе ги трошам по потреба. Не сакам луксуз, сакам само она што е основно и потребно.

На babyane18 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Парите се една од најмоќните алатки неопходни за да се опстане во живот, и тоа е факт. Велат љувовта со пари не се купува, здравјето со пари не се купува, среќата со пари не се купува.... не буквално, но реално, двајца млади сакаат да се земат, не се вработени, каде ќе живеат, од што, како ќе раѓаат деца и ќе ги гледаат? При најмала настинка на децата сама сум сведок колку кошта нивбото здрацве, од најобични чајчиња до сирупчиња кои скоро и да не одат на позитивна, пак ако сте се нашле во ситуација како јас да сте со две деца двајца невравотени и без здравствено... и како ќе се разгорува среќата кога муабетот е леле нема веќе млеко за децата, имам уште 20 денари.

На LUCERKA, babyane18, MADO и 5 други им се допаѓа ова.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Pari, mojata najgolema ljubov.
    Bez niv si nikoj.

На elimkd, LUCERKA и LittlePinky им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Фактот дека не секој ја прифаќа моќта на парата и нејзиното значење е се почеста во денешно време, почеста бидејки не секој ја прифаќа денешницата и одбира да го негира овој факт бидејки е мошне комплициран психички физички и материјален сериозен проблем....

Со значењето и моќта на парите скоро секој човек во денешно време се наоѓа покорен и има страв да признае дека овој факт е вистинит, бидејки на сите нас се ни врзани рацете и немаме ни приближно онолку колку што треба за денешниот живот и неговиот искроен терк, факт дека ние луѓето зависиме во секој можен поглед од парите и нивната моќ.

Овој факт секојдневно се зголемува низ целиот свет и всушност се повеќе се воочува суштинската вредност на парите бидејки здравјето нели е најважната работа за човековиот свет а без моќта на парите секојдневно гледаме слушаме и воочуваме како умираат илјадници луѓе како жртва на суштинската моќ на парите.

Всушност вистински е фактот дека вистинските емоции не се достигаат со парата но парата значително многу придонесува и е неизбежен дел од секоја доживеана наша емоција.
    Моќта на парите е всушност нашиот живот, животот е секогаш зависен и базиран врз парите.

На LUCERKA, Tanjamm, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  8. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Zoshto gi tretirate kako nuzhno zlo? Parite se blagoslov, kako shto e ubavinata, kako shto e zdravjeto... kako toa ne razbirate.

9. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    I jas pred nekolku godini vikav deka ne mi znacat parite, so pari nisto ne se kupuva nit sreka nit ljubov, megutoa kako sakate kazete no parite se bitni, bez niv nemozeme i nema da bideme srekni i ispolneti...zarem srekni ste sto sekoj vikend sedite doma a ne izleguvate so vasite prijateli na rucek? srekni li ste koga sekoj praznik go pominuvate sami vo vasiot dom? Dali vie nezasluzuvate eden prosecen odmor vo godinata ili pak nekoe patuvanje za koe sonuvate? Za mene, i veruvam na mnogu drugi luge, sreka e da mozes da si ostvaris nekoj son za koj mectaes, ke bidam ispolneta i so siroka nasmevka na moeto lice koga ke go zdogledam najubaviot fustan koj e sovrsen za mene i ke mozam da si dozvolam da go kupam, a ne so polni oci i prazni race da odam doma...ova e realnosta, nazalost parite go vrtat svetot, ako imas pari - imas mok, a koga imas mok kako sto vikaat pretsedateli na drzavi se mestat sala na strana, ali takvo dojde vremeto ako imas pari, imas se, duri mozes i da se vrabotis nekade po drzavnive institucii☺ a koj ne bi sakal

Последна измена: 28 септември 2015
    На LUCERKA, babyane18, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    315
    Значат и те како, сите велиме ее како да не пари шо ќе ни се да имаме здравје ова она,пари неморат.Ама тој шо е болен ак имат пари ќе се излечит и пак се паѓат на парите тие најбитни се во сегашново,сурово време и се согласувам со мила, за ова со државниве институции, денес се е ВО ПАРИТЕ за жал !! :(

На Eleonche_ и Tanjamm им се допаѓа ова.
  11. marich

marich Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2015
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    201
    Парите вистина се секојдневна работа без која човек не ми можел да опстане.
    Пред се здравје љубов и среќа кога би ги имале овие работи парите ке ги заработуваме .. пари од небо не паѓаат. Се што се има се губи така да до мозокот е.
    Што дека некој 30годишен неженет ерген бара по огласи жена зато што бил богаташ кога не е психо физички здрав и разумен. Значи не е ‘се до парите. Пари се заработубаат ама ,мозок со инка не се клава вглава. !!
    -тој што е болен само со пари се лечи ? има многу болести кои што воопшто никако не се лечат а скраја било и депресија со пари не се лечи недостаток на љубов со пари не се лечи.

12. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Money make the world go round.

13. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    точно 100%

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marija-babyy

marija-babyy Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ми треба есеј на тема со парите се купува се но не и срекјата

15. marija-babyy

marija-babyy Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    може ли некој да ми помогне со есеј на тема со парите се купува се но не и среќата

16. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    2.939
    Џабе ти се парите, ако немаш памет. Ако незнаеш како да ги користиш. Парите можат да ти бидат и моќ, а можат и да те уништат.

На LUCERKA, Petar80 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Парите што можат да дадат, дупло можат да земат.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Дојде време кога со парите единствено си го купуваме мирот секој месец .Работиме за мир...

На mila1111, LUCERKA и Tanjamm им се допаѓа ова.
  19. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Vo shkolo li vaka vi go perat mozokot? :tmi:

На elimkd и Winter Lady им се допаѓа ова.
  20. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Така е парите не купуваат среќа и љубов итн.Така е парите не го прават човекот - човек.Така е, што ако тој/таа има пари кога нема мозок.И ред друго.Ама луѓе,дали е весел оној кој му свири музика во стомак од глад? Дали е среќен оној кој не може месецот да го помине и едвај преживува до следните проклети 8.000?
    Дали вреди да се кинат живците и секој ден да се биде нерасположен,само затоа што во домот владеела љубов (и огромна сиромаштија) ,а љубовта не се купува и што ти знам.Парите имаат одредена моќ.Не викам дека се по моќни од љубовта но имаат моќ.Факт е дека денес светов се врти околу парите.Такво е човештвото.Имаат моќ да направат добро но и многу лошо.

На mila1111, LUCERKA, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.