Само шампон од коприва и двапати плакнење и внимание немој со жешка вода да ја миеш косата и ќе видиш ем волумен ем свежина пробај па кажи
Јас се бањам со многууу жешка вода .... дури како пликови по тело имам кога ке излезам од купатило црвени,,,
Здраво ве молам некој шампон за мрсна коса да ми препорачате,ова веќе не се издржува, денеска ја мијам утре е мрсна испробани повеќе шампони ниту еден не ми одговара. Се мислам да посетам и доктор.
Ако не се лажам и ѕи имаш проблем со мрсна и тенка коса. Кои шампони ти ги користиш а да немаат од наведените состојки? Освен силикони пто друго гледаш да избегнуваш?
Немам тенка коса јас. Мрсна беше многу одамна во адолесцентски години, веројатно од хормонски промени, сега веќе не ми е таква. А шампони со SLS ми сметаат зашто ми се агресивни за скалпот и ми ја активираат себорејата ако измијам коса неколку пати по ред со таков шампон, само од таа причина ги избегнувам за честа употреба.
И јас мака мачам со косата многу ми се мрси ја мијам секој 2 ден.Некој да сподели искуство ако го решил овој проблем
Пред некој ден ми се појави видео на инста за овој лосион дека наводно бил за да не се масти косата. Читав и некои од коментарите дека значително им помогнало. Ме бумжни што на видеото не се мачка косата туку го ставаат на кожа. Дали можеби некоја од вас го има пробано и дали навистина го пролонгира мастењето на косата за неколку дена?
Истиот проблем го имам и јас, денеска ја мијам а веќе утре вечерта ми е мрсна. Од шампони пробани повеќе врсти ниту еден не одговара,не знам веќе кој да го пробам. Сега моментално ја мијам со овие од 1 литар што се со коприва ама исто се мрси ли се мрси....
И јас правав експерименти ама од ништо нема резултат уште шампонот на Афродита од лук не сум го пробала читав дека помагал па ќе видиме кога ќе го пробам
Пробајте го овој шампон на Lush, кога имав мн мрсна коса многу ми помагаше https://www.lush.com.mk/Jumping-Juniper-Цврст-шампон
Пробував разни шампони немаше фајде, пробав и да ја мијам косата поретко цела година го правев тоа, и пак ништо.
Пробај миј ја прво со сапун, па со шампон и ако ставаш некоја маска, не ја ставај на коренот на косата, туку од средината кон врвовите. Некои conditioners знаат да ја мрсат косата.