1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    И јас се соласувам со тебе figgMK ништо не помага,,,ја држам немиена 4-5 дена па ја мијам,го повторувам тоа пак......ама ништо не ми помага.Еве пример вчера вечер ја миев оваа ми беше мрсна во коренот а до утре ке биде зејтин............нема надеж освен миење :x :x :x

2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    сејм хир, сега ја мијам утре сабајле морам па иначе ... проблемот е шо ваљда и кај вас е така имаме ретка коса, тенко влакно.. иам пробано и подолго да ја масирам главата со шампон од вообичаено, тогаш искрено иам приметено нешто као и треба повеќе време да се зејтиноса... али тоа повеќе време значи коа ќе станам утре сабајле изгледа не за миење... али коа ќе стасам на работа изгледа бедно.. вришти за шампон :D

3. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    И јас го имам истиот проблем всушност косава ми е најголем проблем.
    -Прво мрсна ми е.
    -Второ слабо влакно имам
    -Воопшто не ми е густа всушност и ретко ми е влакното
    Миење секој ден не е здраво сестра ми има прегуста коса и ја миеше секој ден па главоболки почнаа да и се прават, и не е здраво секој ден со вода се пласкаме нз јас сеуште ќе пробувам со шампони со кремови тоа ти е. :emo:

4. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Хахахахах на оваа тема сите имаат поплаки а ниту еден не дава некакво решение хахахах изгледа не треба толку многу да паничиме во врска со тоа затоа што сме многу, да не речам цел форум
    п.с и јас имам таков проблем :D

5. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Мене не ми се мрси многу брзо. На пример, после 4тиот ден од бањањето стварно ми е мрсна. Обично ја мијам на 3-4 дена, а и нмам многу проблеми со мрсна коса. :)

На ANELIJA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    леле и мојава е ненормална ќе ја измијам и веќе следниот ден е мрсна а не можам толку често ја ја мијам бидејќи ќе почне да ми паѓа. Што ќе се прави со косава :^) :@

7. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Ќе речат не ја мијте толку на брзина косата,а од друга страна не ти дава срцето да се прошеташ низ град како кретен хахахахахах а лек не мислам дека има :(

На IndieGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. katerina777

katerina777 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32
    И јас мислам дека нема лек единствено тие што имаат сува коса ја немаат оваа мака. а јас имам пробано и ајде као демек не ја мијам по три дена и шо после пак исто, ќе си ја испеглам ќе си ја пуштам и другиот ден како маче окапано.затоа си ја мијам секој ден а немам проблем со паѓање или нешто друго заради честото миење.

9. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    нема врска тоа со миењето и јас мислам така,од тоа нема бегање,секој ден или секој втор миење и тоа е тоа ;)

На ANELIJA и katerina777 им се допаѓа ова.
  10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    И кога ќе ја испеглам пак ми се мрси дури и повеќе уффффффффффф нема спас за мрсна коса :devil: :devil: :devil: :devil:

11. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    И јас го имам истот проблем денеска ја мијам утре мрсна ми е,никако немозам шампон да си најдам.
    Денеска низ Веро барав шампон и налетав на Пантене за мрсна и тенка коса како мојата на база на вода,го купив ке го пробам др недела зашто имам од стариот уште па ке видиме ако нема резултат ни ова нз што ке се прави. еве слика ако некој го пробал нека каже ;)

Прикачени фајлови:

• pantene.jpeg
      pantene.jpeg
      Големина на фајлот:
      4,2 KB
      Прегледи:
      228
  12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    не сум го пробала ама ќе го купам пантене убав шампон е па вреди да се проба квалитетот аман за мрсна коса се нема спас :doh:

13. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Баш се нема спас веке се пробав и ништо,ама веке почнувам да се навикнувам само тоа преостанува :lol:

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Луѓе бе како тоа за еден ден ви се мрси косата???
    Да не не триете добро кога ја миете? Или не го измивате добро шампонот? Или рацете цел ден во коса ви се?
    Да ја миете на 2 дена ај разбирам, ама денес да ја измијам а утре мрсна??? Мене тоа ми се случува само кога сум со дечко ми цел ден, пошто неговите раце му се кај мене у коса цело време!

Побарајте идеален шампон!

Пробајте со шампоните на Елсеве, досега што ги имам користено тие за нормална коса се покажаа одлични, па може ќе ви помогнат тие за мрсна :)

Wash & go шампонот би ви препорачала да го избегнувате, мене многу ми ја мирси косата.

15. kikksy

kikksy Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Епа девојки јас имам прочитано дека колку повеќе ја миеш косата, толку повеќе се мрси...

16. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Да тоа е точно.Но како да не ја измиеме и шетаме по град со зејтин на глава.Чисто си е чисто..Се откажав од тоа немиење на коса по 4-5 дена.НЕ МИ ПОМОГНА ВООПШТО

17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Ја мијам косата 3-4 пати неделно, обично преку еден ден... кога ќе ми дојде денот за миење, мене лично ми изгледа мрсна... иако многумина ми рекле - па не ти е мрсна, зошто ја миеш :^)

Имам една другарка, ја мие косата еднаш неделно :o воопшто не и се мрси, не знам како... ама па шубе ми е тоа немиење... на крај краева, не се гледа само дали е мрсна или не... мирисот се менува, мириса на немиено, на чад, на храна... и така да си легнам на перницата,... :puke:

Инаку, многу влијание има како се мие косата... кога почнував првпат сама да се бањам, често се случуваше да бидат полунемиена и недомиена :lol: и сега секогаш знам дека косата е измиена САМО тогаш кога барем ДВА пати ќе ја истриеш убаво... мајка ми ми викаше додека не заличиш на дедо мраз, .... :rofl: значи ќе триете, силно!... над ушите посебно, на тилот, на темето... триј, триј, триј... да има мноооооогу сапуница 8)

Едит : ако веќе не планирате да ја миете по 4-5 дена, ОБАВЕЗНО носете ја собрана... една типка од школо има мнооогу мрсна коса... а не чула за поимот стегач... понеделник иде чиста... и од вторник веќе... ја отвора рафинеријата :o

18. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    382
    Јас па кога ми е мрсна одбегнувам да ја собирам...зошто така повеќе ми се познава... а пуштена и не толку xD

19. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    http://www.womanjunction.com/topic/hair ... wash-hair/ - ова е навистина корисно.

Јас го користам Орзен за мрсна коса многу време и супер ми е. Ставам и Орзен регенератор, и пред да ја сушам ставам GLISS спреј. Косата ја мијам 2 пати во неделата.

Многу е битно да не ја чепкате косата. Кога ставате регенератор/маска да ја ставате само на врвовите (ако имате долга коса). А ако имате пократка престанете да ставате.
    Некои мислат дека ако 2-3 пати ставаат шампон дека помалку ќе им се мрси и поубаво ќе ја измијат - нема врска, мислам дека колку повеќе ја триеш толку повеќе го предизвикуваш мрсењето.

На пример ако ја миете секој ден, пробајте секој втор. Можете да ставите венче, марама, капчиња има многу убави. Не е здраво да се мие секој ден, така ја оштетувате кожата на главата и ги предизвикувате жлездите да лачат маснотија уште повеќе.

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    И јас сакам да правам така но залудно е.Јас ја мијам секој ден и секогаш велам дека наредниот нема да ја мијам но кога ке станам косата ми е како низ неа да има зејтин,а уште полошо е затоа што и секое миење јас ја пеглам па станува уште помрсна :worried: