Ова средство од ДМ помага многу за мрсна коса ,на измиена коса се става во корен и останува си ја сушиш косата одма...по 4тиот ден енос почнува да се мрси косата
Ова насекаде читам дека помага за мрсна коса ама еве само што дојдов од дм и се заборавам да го купам и секој втор ден мијам коса.
Јас го купив ништо пари околу 130денари мислам беше ,мене исто ми помага и за првут ,ова е за мрсна коса и првут...
Јас ставам гликолна на ТО пред миење на косата 15-20 мин ја оставам да делува и масирам нежно Помага против мрсење и првут
Го земав и јас ама никаков ефект не видов. Или не го користам правилно па, ама гледам на коренот да ставам и масирам со прстите..
И јас не видов никаков ефект. А и на алкохол многу мириса, не ми се допаѓа тоа, и да не почне па да ја суши косата.. Само 6-7 пати ако иам стаено и толку, разлика не видов. Си седи така цело шише, а огромно е.
Добро е што не го зедов, вчера го ставив во корпа и пак го вратив. Некако скептик сум за вакви работи, можеби некој со поинаква коса ќе му помогне, за мојата коса нема спас освен почесто миење, се помирив со тоа. Се плашам и првут од тоа да не си накалемам да не ми го пресуши скалпот уште тоа ми фали.
Мака мачам со мрсна коса Ако денес ја мијам, веќе вечер ќе има знаци на мрсење и на изглед и на допир. Повеќе од 4 години скроз имам сменето рутина за коса, природни производи, шампони без силикони,парабени. И не само рутина за коса туку и исхрана (затоа што кажуваат дека и храната влијае) и се е исто и многууу се нервирамКосата ми е здрава и не е оштетена ама мрсењето е пекол, и не само на коренот туку и по должината, почнува да стои како мразулци кога ќе се направат и само виси надоле (ставам слика за да ви покажам на што мислам). Хормони испитани се е ок. Имам пробувано ампули, чај од рузмарин,коприва и тоа ми ја мрси дополнително.. Сега последно прочитав дека треба темето на главата да се исчисти.. Препорака со кој препарат да се направи тоа?
Незнам мене ми е ок мада не го користам на секое миење ама подруго е иначе на 3тиот ден косата мрсна многу ми беше
Не ја миј премногу често. Јас поминав еден таков пеколен период, фризерката ми рече воопшто да не ја допирам со раце и да ја мијам на 4-5 дена со постудена вода. 2 дена издржував со пуштена и 2 со собрана коса. Сега некако ми се стабилизира.
Беше на дерматолог? И сега од време на време знае да ми се затести набрзина, ама малку е и од прљавиов град па се ми се лепи.
Не сум била на дерматолог никогаш, а и знам дека даваат производи што имаат ќар од нив пр. Биодерма, а јас не поддржувам такви брендови, за се гледам да е нешто природно па џабе ќе одам кога нема да користам тоа што ќе ми препорача
Убаво е можда да направиш хемиски пилинг на скалпот со серум од млечна киселина, за малку да го освежиш. Порано сум ставала и разредена јаболкова киселина на коса, исто за освежување. А шампон што ми дал убави резултати бил од Bellina од расул глина, ја тутка можеби повеќе ама е ефикасен. Еве линк https://bellina.mk/prodavnica/nega-.../rasul-шампон-за-мрсна-коса-и-волумен-од-рас/
Имаше пред некоја година Магнолија пост на инста за тоа, го предлагаше серумот од true alchemy, исто од Белина, па тој го користев и јас. Ставаш неколку капки на прстите па масираш во скалпот и оставаш 15 мин да отстои па регуларно си ја миеш косата. Веднаш се осеќа освежување. Само не се користи многу често колку што се сеќавам, внимавај на тоа.