Со години користам шампони од маркава и немам проблем. Тоа дали се агресивни е индивидуално. И од маркава постојат варијанти за чувствителен скалп. Инаку, најдобро е секој/а со континуиран проблем со мрсна коса или првут да си се консултира со дерматолог. Ако треба да се испита нешто.
сето тоа е поминато, и консултација и од скапи до поефтини марки. Имам проблем ако користам поагресивен шампон го оштетувам скалпот и лачи повеќе себум од што треба, ако користам понежен се појавува перут. Буквално ако најдам некој брзо се заситува косата и кожата, тоа е проблематичен скалп..
Нема лек за мрсна коса, помирете си се. Од секогаш ми е мрсна, уште од дете, втор ден веќе се осеќа дека е за миење, си ја мијам на секој втор ден и тоа е тоа. Се навикнав, мислам ќе пукнам ако постои таква уше ден, два А и со оглед на надворешните влијанија, загаденост ова она, ни под разно не можам да помислам како се миете само еднаш неделно.. Посебно вака поладно коа е, умирисува бе, се прља, а од ветрот дополнително се мрси.
Ми се мрси на вториот ден но не ја мијам често. Сув шампон ако сакам да ја носам пуштена, ако ептен не бива ставам некоја шнола или венче. Следните денови до миење репче/пунџа. Не се примеќа дека е мрсна.
Потврдувам за шампонов, ќерка ми во пубертет косата и се мрси од хормоните лом,ама со овој не толку,исто и со тој на lush цврстиот шампон за мрсна коса,само што е поскап.