1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Па добро види покрај морето не заборавај на сонце, тоа ќе ти ја направи малце посува од вообичаено, можеби ќе се мрси повеќе поради секојдневното миење ама и лето е нормално е, се потиш едноставно колку толку, сакала или нејќела :) Ама секако за брзо време може да се врати во нормала така да не се секирај. Само мој совет грижи се максимално таму за неа, моја грешка е што ми се чини таму дека ми е ок и користам само шампон, а кога ќе дојдам за 2-3 дена се шокирам. И секоја година исто ама оваа си ветувам повеќе ќе се грижам за неа на одмор :D

На Acerola му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kitfox2010

kitfox2010 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Девојки и јас гоимам истиот проблем.Најдобро е да не ја допирате многу често косата а посебно оние кои имаат направено шишки.

3. misslady3

misslady3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    користите најобична бебешка пудра или има некој посебни пудри за косата ? :)

4. misslady3

misslady3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    вреди да го пробате овај шампон го користам веке 1 месец и има подобруване

5. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Ма јок, не е добар...

6. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Мојата коса премногу се мрси..го користам шампонот од Recept против првут и мрсна коса и можам да кажам дека уште повеќе се мрси убаво е што немам веќе првут :D

7. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    4.207
    И јас го користев едно време овој шампон но ми ја уништи кожата на главата,ми правеше премногу првут,и покрај тоа што не го користам повеке сеуште неможам да го исчистам првутот :doh:така да не би го препорачала...

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    се откажувам во борбата против мрсната коса и онака летово планирам фатена да ја носам неможам да замислам пегла на мојата коса божееееееееееее

9. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    барем можеш фатена да ја носиш ;) мене ми е кратка не можам не ми стои фатена коса ич

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    кога ќе ти се измрси стависи венче убаво стои на косата и не се познав толку дека е мрсна или стависи напред на крквите штипче соберија косата однапред ;)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  11. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    освен со споменатата бебешка пудра, за мрсна коса може да помогне и брашното, а исто и пред некој ден читав во списание дека за мрсна коса помага и сода бикарбона :)

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Знае некој каде има Еvolution шампони за коса кај мене во парфимериве нема ????? :?: :?:

13. Tedy.Bear

Tedy.Bear Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Епа и вие го претеравте...Сакате една недела да ви биде косата чиста и сјајна..Епа тоа нигде го нема.Мене ми се мрси одма по миење па што да праам,редовно си ја мијам на 2 дена и тоа е.Нема поарно и никакви шампони не ми помагаат.
    :!: Рацете подалеку од косата ако сакате да остане чиста подолго време!

14. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    2.437
    Маки живи од сабајле миена, вечерта мрсна. Затоа си ставам шноличе за да не ја префаќам со рацеве оти одма ми се мрси.

15. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Не паметам дека некогаш сум имала проблем со мрсна коса. :^)
    Дури пред 4 години 2 недели се немав измиено :tmi: :tmi: ама затоа што локните ми беа совршени. Не се мрднаа, ниту имав некакви проблеми. :)

Сестра ми како што ја гледам кога немала време да отиде на фризер (а иде 1-2 пати неделно) става пудра што ме нервира бидејќи белото сепак се познава колку и да пробуваш да се направи невидливо. :)

16. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    На 2ипол дена ми се мрси. Некогаш и порано ако ставам некој нискобуџетен регенератор. Иако не ми е фарбана косата, морам да користам регенератор затоа што ми е доолга и потешко се чешла. Инаку највеќе ми одговара washngo ама против првут. А немам првут.

17. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Не можам да ја поднесам повеќе косава од претерана употреба на ист шампон ми се мрси а ако сменам со друг шампон пак ми се мрси више пукнав више не знам кај да се обратам. :devil: :devil: :devil: :envy:

18. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Го има во Веро :)

19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    8.489
    пробајте во шампонот пред да го ставите на коса кога се миете да ставите неколку капки сок од лимон, не во шишето туку кога ке ставите самопн на дланката додајте сок од лимон мене барем ми помага па пробајте

На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  20. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Искрено јас порано имав мрсна коса, ама открив дека проблемот бил во шампонот. Пробајте да користите шампони кои се за секојдневна употреба, тие се поблаги шампони. И издржете да ја мието косата на три дена да речеме, така самата ќе се навикне. Или прво на два дена. Избегнувајте шампони со масла, тие дополнитело ви ја мрсат косата :)