1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    Не знам дали ќе ви помонгам ама јас се мијам со шампон од бреза,помага во растење,мекост и не е сува косата.Користам маска,потоа капки и крема за коса.Косата ми е супер,а исто така ја мијам на 5 дена и не е мрсна.Навистина може 4 ден е,ама пробајте со шампонот од бреза.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.909
    Допаѓања:
    81.180

Солиден, прилично сум задоволна.
    Ми се мрси дури 4-от ден, на 3-от само шишките, ама ги ''перам'', па ок се.
    Има толку убав мирис, абе да ти се присака го испиеш! :D

3. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    помага стварно? :o се изненадив,многу лошо ми зборат за шампониве од орифлејм,а ја мислам дека се океј,добро може овој се издвојува :)
    имам страшно мрсна коса,и уште утредента после бањање мене ми е мрсна-зејтин!! :@
    свашта користам,абе ништо,ни а ни б. :( Па ај ако не да го земам овој шампон,али како и да е..секоја коса различна прича за себе си е Ѕ:

4. Tutibt

Tutibt Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    И јас го имам истиот проблем но деновиве го пробав новиот шампон Garnier-Pure Shine и косата не ми се мрси.

5. anelej

anelej Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    И јас си го имав овој проблем

но си купив шампон на kenue (бајачка си го платив :?: )и не ми се мастеше на 2 дена сега

еднаш до двапати неделно си ја мијам косата :)

но многу ме чешеше глават исто ко вошки да имам во главата и фризерот ми кажа дека не одговарал на мојот тип коса ,дека бил за хемиски многу третирана коса =за сува коса :|

а кога го купував беше најсоодветен од сите останати :emo:

Прикачени фајлови:

6. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Женски јас сакам да ве прашам што можам да и направам на косава бидејќи додека сум спиела ми се измрсила а не сакам да ја мијам..освен бебешко пудро што друго може да помогне за да не се познава дека е многу мрсна?

7. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    ^^ Направи си плетенка, врзи ја во репче :?: Ама пак ќе се познава како и да е

8. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Евентуално да си купиш неколку интересни качкети и да ги менуваш во зависност од тоа што го носиш. Инаку имав и една другарка која ја миеше само косата кај патецот и шишките бидејќи нели тие се највпечатливи и не се познаваше многу дека и е мрсна косата. Во секој случај ова не е идеално решение и најдбро да си побараш соодветен шампон или да се консултираш со лекар или некое друго стручно лице за да ти помогне да се ослободиш од мрсната коса.

9. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Јас немам некој посебен проблем со мрсна коса..ми се мрси 3-4 ден..еве денеска ми е 4 ден и ми е мрсна..и сега не сакам да ја мијам денеска бидејќи утре ќе се бањам па зтаоа ве прашам некое краткотрајно решение само за вечер :)

10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    е ова не ми е јасно како може да се мие само патецот? ај за шишките и така и така ама патецот :?:

11. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Ја собираше во репче косата и тие прамени што се кај патецот ги оставаше несобрани (или да биде појасно, косата на врвот од главата).
    После ќе се наведне во када, со туш и шампон и воала :D
    Се надевам си замисли сликовито зашто знам дека не објаснувам најсјајно :)

12. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    девојќи а кажете ми дали сте чуле за сув шампон ,мислам шампон за суво миење во вид на прав ли е на спеј не сум баш сихурна ,но ми делиува примамливо за мојот проблем со мрсна коса да не ја мијам секој 2 ден ...каде може да најдам ваков шампон да го испробам ...?

13. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    kosa/suv-sampon-t8617/ еве посебна тема. ;)
    Иначе јас немам користено досега таков шампон. ;)

14. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    ејјј баш ти фала ,а барав неможев да најдам ваква тема па си реков ајде овдека...фала баш ќе разгледам како стојат таму со искуствата :)

15. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Јаболков оцет му било мајката. Ама така ми кажаа вчера, не сум пробала. Откако ќе се измие косата се става јаболков оцет кој стои 2-3 мин и потоа се плакни косата со топла вода. Арно ама да ве предупредам дека многу мирисааа оцетот на глава. Така правиш карантин 1 недела по дома ама добиваш коса со многу сјај и која не се мрси толку многу.
    Ако имате услови и можности пробајте ;)

16. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    476
    како се става оцетот? Се раствара во вода, или како? не сфаќам :wasntme:

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Не се раствора ставаш дирекно на коса (земаш оцет од шише и посипуваш низ косата и триеш исто кога ја миеш косата со шампон), одстојува 2-3 мин и потоа исплакни ја косата само со вода (не ставај шампон)

18. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Мојата се мрси кога нема да ја измијам цела недела, но сега ни се мрси косата бидејки влегуваме во пупертет :$

19. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Се става одман така не треба со ништо да се меша :)

20. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    од ко се сеќавам сум се мачела со мрсна коса, но сега некако успеав да ја навикнам и ја мијам само 2 пати неделно. Ја миев на секои 2 дена, па се мрсеше претерано многу. Многу фризерки ми рекле дека најдобро за косата е да ја миеш еднаш неделно, но одпрво мора постепено да ја привикнуваш. Па така, првите 2 дена ми е свежа, третиот ќе се замрси па ќе ја соберам. Сега 3 дена ми е свежа, а мислам дека ми помогнаа и тие лаковите за коса од шварцкопф...