1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Истиов проблем го имам, нитуеден шампон не ми прија. Во последно време ги користев Глис, Сајос, Гарние, Дав 2 ин 1, Лореалот за волумен (мај ес). Најзадоволна бев од Глисот, и Гарнието чат пат ќе ми се погодеше.
    Препорака на некое добро шампонче за мрсноќа :tmi: ?

2. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    ^
    Овој не е лош
    Едит грешка, на овој мислев

На Breezy и blueberry93 им се допаѓа ова.
  3. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Нема решение! Откако знам за себе имам мрсна коса, ама никогаш не сум дозволила со таква да шетам.
    Секакви шампони сум пробала ама со никој немало подобрување, едноставно ја мијам и тоа е тоа...
    :)
    Само кај мене проблемот е што скоро цело време ја пеглам и тоа ми претставува проблем. Едноставно ти е мака на секое да ја фенираш и пеглаш по 1 сат, ама тоа е тоа :)
    Жени :)

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Schauma новиот за мрсна коса без силикон некој го има пробано? :?:

5. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    За мрсна коса ја ви препорачувам некој од детските шампони,особено Бекутан или Косили.Се надевам дека ке ви помогне бар малку, ја Бекутан користам и воопшто не ми се мрси косата! И баш имам сјај и долга и негувана коса,поздрав.

6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    бекутанот мене ми помогна но косата ми се наполна со првут :x

7. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Епа тогаш ако имаш волја пробај со Косили,па кажи ми резултати. А треба и да применуваш да не ја миеш много чесото косата. Мојот лекар ми има кажано дека колку повеќе ја миеш толку повеќе ке ти се мрси косата.

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    оки тоа го знам но неможам да излегувам со мрсна коса каде што не се можи така? косата ја мијам на 2 дена но сега повеќе на 3 значи за коса која се мрси и не е многу помалку неможам а кога сум повеќе дома гледам да ја задржам и до 4 дена но и покрај тоа пак по 2 дена мрсна ми е такво ми е влакното тенко косата е некавалитетна
    инако за совет ако ви служи фризерката мипрепорача косата да не се мие со жешка вода никако од тоа повеќе се мрси да се мие со млака вода

9. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Кај мојата коса си забележав дека кога ќе и ставам чичково масло ( на скалпот) и бадемово ( на врвовите) и потоа ќе ја измијам убаво, откако ќе се исуши добива неверојатен волумен, но утредента веќе е мрсна, а тоа не ми се случуваше порано ;(
    Ова со маслата го применувам еднаш неделно, а косата си ја мијам 3 пати неделно, и ако не ставам масло пред тоа, не се мрси 2-3 дена, а со маслото се мрси утредента.
    Е сега чаре? Треба да престанам масло да и ставам :envy: а баш убаво ми ја омекна косата и башка чичковото го ставам за побрзо растење. :envy:

10. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Мојот нај нов обид да се спасам од мрсната коса ми е SYOSS ANTI GRACE
    косата секогаш ја миев на третиот ден, сега и на третиот не ми е мрсна само ми е сплескана и без волумен. Уште да си набавам некоја пена или спреј за волумен мислам дека ќе можам дури четвртиот ден да ја мијам. Пробајте го шампонот ако пишува men на амбалажата, нема врска дека е само за мажи

Прикачени фајлови:

• syoss 1.jpg
      syoss 1.jpg
      Големина на фајлот:
      24,4 KB
      Прегледи:
      184
  11. Blue-eyes-girl

Blue-eyes-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    30
    Луѓе, да ви дадам совет :)
    И ја исто имав проблем со мрсната коса нишо не ми помагаше никакви шампони..кога ќе ја измијам само првиот ден ми е убава,другиот ден веднаш ќе почне да ми се мрси и третиот морам пак да ја мијам :/
    Но сега за среќа се е во ред и косата може да ми стои не измрсена дурим 4 дена :)
    Кога ја миете косаата најпрвин измијте ја двапати со сапун а потоа ставете и шампон каков било, каков си вие користите, потоа косата ќе ви биде по крута и дури ако се фенирате фризурата ќе ви се задржи подолго време .. :)
    Јас во тоа сум го пронашла спасот, па ако сакате пробајте и вие :):)

12. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    јас ја мијам скоро секоја ден, ако не ја мијам неколку дена во коренот ми е мрсна а краевите ми се суви, крајот немоза да и го најда :@

13. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    Мојот голем проблем :^) Пробав мешавина од шампоните Бекутан,од Орифлејм за мрсна коса и регенератор за мрсна коса ;) помага многу :clap: :rock:

14. Melody13

Melody13 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    215
    Па мене не ми се мрси многу често.. Можеби затоа што поретко ја мијам, негде два пати неделно. Гледам поретко да ја мијам, бидејќи колку почесто се мие, толку почесто се мрси. A ако немам време да ја измијам, а ми е мрсна, користам бебешка пудра, онаква бела, во прашок и ставам малку на една четка за руменило и тапкам по коренот на косава. На почеток малку бело стои но се упива, и стварно помага, бидејќи бебешката пудра ги впива маслата што ги создава косата. Пробајте,стварно функционира. ;)

15. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.320
    А не ти се прави првут вака?

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Мрсната коса изгледа навистина неубаво, и иако јас немам ваков проблем сепак сакам да ви дадам некој совет... :)
    Па вака, прво правило е да не ја миете косата со многу топла вода, или па ако ептен сте навикнати така, на крајот измијте ја со еден млад поладна вода.
    Второ, внимавајте да не ја допирате премногу често косата, на пример кога сте нервози, кога учите или читате нешто, тоа многу го забрзува мрсењето. Проблемот е тоа што многу и не сме свесни кога го правиме ова, затоа што сме навикнати. Затоа, рацете подалеку од косата, лоша навика е.
    И треба многу да се внимава на исхраната, ова е тоа што според мене е најголем фактор за мрсењето на косата.

17. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Најмногу што ме нервира е мрсна коса !
    Имам шишки настрана кои ако ги измијам вечерта, сабајлето кога ќе се вратам од на училиште веќе ми се како со масло !!! :@ :@ :@
    Не дека косата не ми се мрси, за 2 дена веќе ќе ми е измрсена ! :@ :(
    Инаку косата ја мијам на секој втор или трет ден, ама шишките морам да ги мијам секој ден... а не сакам !! Имам пробано неколку шампони, ама повторно истото....

Чаре ?.. :( :(

18. Annua

Annua Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Совет од мене: Порано и мене многу ми се мрсеше косата ама со текот на времето навикнете се да не ја миете многу често отприлика на секои три дена на 4 па на пет и така натаму,тоа помага ви кажувам од искуство.Најдобри шампони се бекутан или косили тие го задржуваат сјајот на косата.Поздрав.

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Не можам да замислам да се шетам со неискапена коса 5-6 дена. Па макар и ич да не ми се мрси. Хигиена е во прашање. Сила до 3 дена давам косата да не се капи, ама на што личи пак по цела недела :^) И да не ви се мрси, мириса лошо, без сјај е, без волумен, па не знам која е позитивната страна од тоа воздржување од некапење. Значи не му се обраќам на никого, зборувам општо според тоа што го читам низ темава.

На Strumfeta93, martinuska, LilBaby и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390

Тоа ми е и проблемот. Сакам да ја оставам повеќе дена ама за еден најмн два ми се мрси и неможам да шетам со мрсна коса и да одам на училиште... :(