1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
    Ааааа девојки! Ви се случило ли некогаш на втор или трет ден да ви се измрсат деловите пред и зад увото? ...а се друго само што почнало да се мрси?
    Ако знаете како и со што да ја намачкам или измијам косата во тие предели ... ве молам хелп! |( :worried:

2. christina

christina Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    12
    За масна коса,а немате време да ја измиете,само пудра во прав за деца или пудрата на тафт за коса.Сум слушнала дека помагал оцет по миење да се исплакне косата.Колку помага незнам зошто имам нормална коса ја мијам на 3-4 дена. :)

3. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Последниве 2 недели почна многу често да ми се мрси косата.Обично ја миев на два дена, и си беше супер, ама сега, вториот ден веќе е многу мрсна во коренот.Не знам што и стана, истиот шампон го користам, не ставам регенератор, не ја фаќам многу.Единствено што сменив овие две недели е што не ја сушам веќе со фен, ја оставам природно да си се исуши сама и не ја ставам пената што вообичаено ја ставав за заштита од фен, фигаро, пегла, затоа што освен фенот, деновиве не ја пеглам и не ја виткам косата...Дали е можно да се мрси толку често заради тоа што се суши природно? :^)

4. Twilighter

Twilighter Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Мене косата многу ми беше мрсна, само со шампон си ја миев. Ама сега почнав само со сапун-си ставам сапун,ја тријам косата, и си ја плакнам, и повторно си ставам сапун и истото го правам :) Сега не ми е толку многу мрсна :)

5. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Не ти се прави првут од сапунот ? :^)

6. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    И јас имам мрсна коса...Ја мијам преку еден ден...Пробав да ја држам неколку дена пред да ја измијам но не можев ја држев 4 дена и полудев...Баш сега се миев,ама многу ми е убаво што имам доооолга коса и бујна па издржувам некако..А овој трик со пудрата навистина е ефикасен,имам пробано......;)

7. missB

missB Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    Имам мрска коса, сум пробала повеќе шампони но исто е со сите, сакав да прашам дали некој има користено syoss шампон за сува коса ? И какво искуство имаат со овој шанпон !

8. missB

missB Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    Инаку во Cosmo има спреј за суво миење на мрсна коса, ефикасен е и многу лесно се користи, би го препорачала !

9. Gabriela727

Gabriela727 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    дечки се најавив специјално за вас пошо видов дека имате проблеми со мрсна коса . Имам 14 години и јас лично имам многу мрсна коса и да блазе си им на тие со посува . Добро и имам една дугарка многу ја бива за такви работи коса шминка дрн дрн и ми кажа тајна со бебешка пудра. Значи кога и да ви е мрсна косата земете си пудра во прав бекутан и нанесете ја на патецот . Убавоооо растресето да нема бело . И пудрата ќе ја впие мрснотијата и косата ќе ви изгледа барем малце замаскирана и не толку мрсна :clap:

10. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Се изненадив од тоа како новиот шампон на Шаума, оној во светло плаво пакување се покажа како доста добар, да не му е од око :) Инаку имам доста мрсна коса, која се случило да се масти одма наредниот ден по миењето, сега гледам подобрување од користењето на овој шампон, косата ми се масти на вториот/третиот ден по миењето, што за мене е подобрување, со оглед на мојата ситуација.

На joana18 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Девојки сте слушнале ли за шампон за суво миење на косата и дали некој знае каде се продава, од која фирма и која цена е? Имам читано за таков шампон ама немам сретнато никаде, и како точно се користи? :)

12. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Го имаше во Орифлеим или Авон не знам, како спрејче беше се прска на косата но не знам колкав ефект имало. Само знам дека не може да се употребува често, туку е така за екстремни ситуации. Подобро користи бебешка пудра, иако миењето е секако најдобар избор.

На LejdiD му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sweetygirl12

sweetygirl12 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Луѓе јас ја мијам косатаа три пати неделно,кога ќе ја измијам се е ок,ама утредента одма ми е мрснаа,зоштооо ?? Најнајмрсна ми е горе во коренот,додека долу ми е сува и цврста....Имам долга коса ии навистина голема обврска ми е постојано да ја мијам,па да ја сушам...Кажете ми што да и правам доколку некој знае!!!! :)

14. cool.girl

cool.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    помош!!! косата ми е мрсна а немам време за миење. дали има некој краток метод за да не изгледа толку мрсна? : :sweat:

15. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Ќе ставиш бебешка пудра во прав на патецот и ќе истресеш убаво со рацете за да не се познава пудрата, стварно помага ;)

Едит: немој да претеруваш со пудрата да не ти биде после бела косата :lol:

16. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    Јас ја мијам секој ден, најмногу два :| ем мрсна, ем некој шампони џабе ги купувам првут ми прават, ХАОС :( тоа со пудрата помага :) ама само на кратко

17. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Jas porano imav dolga kosa,sega kosata mi e kratka,no problemot somrsna kosa ostanuvama isto porano imav mnogu problemi so prvut,a otkako koristam samponi protiv prvut,prvutot mi e svedenna minimum,skoro i da go nema!Od baba mi nauciv za trikot so bebeskata pudra.no sepak pudrata epten mi se poznava,iako imam temnokafeava kosa!Od edena nasa kucna prijatelka doznav deka za mrsna kosa najdobro resenie e samponot od kopriva,taka sto se nadevam deka ina mene ce mi pomogne!

18. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    Јас користев о коприва и ништо... :(

19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    4.555
    Па не ја мијте секој ден косата така повеќе се мрси! Мене една фризерка ми кажа една финта како да ја навикнете косата помалку да се мрси, и одвреме на време го прават тоа , косата измијте ја само 1 неделно ,ако ептен имате работа капа на глава и трк,кај мене успева после мн помалку се мрси

20. mimi4ka91

mimi4ka91 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    zdravo devojki i jas mislam deka bebeskata pudra pomaga ,no mislam deka naj dobro e da ja cuvate kolku moze poveke denovi da ne ja miete bidejki porite se naviknani taka i sekogas koga ja miete kosata izbegnuvajte topla zeska voda odnosno miete ja so kolku moze po ladna pozz