Досега никогаш немав проблем со коса, но како почнав да вежбам зумба или незнам од што косава страшно ми се мрси! Порано 3 дена комотно си седев тек третиот почнуваше да се мрси. Сега џоа со зејтин да сум ја миела. Мајка ми ми збори дека така ми е затоа што ставам регенератор и кератин. Ве молам кажете ми некое решение ми иде да си ја исечам косата! Нити ја пеглам нити ја мачам на било каков начин. Само ја фенирам бидејќи ако ја оставам сама да се суши јабана отидов!
И јас го имам истиот проблем со мрсна коса. Го купив шампонот за против мрсење на Schwarchopf-Shauma Cotton Fresh.Резултатите се многу добри а косата не изгледа мрсна скоро цела недела...
Не знам што коса ќе беше мојава, користам рецепт за мрсна коса, до пред некое време бев навистина задоволна , ама во последно време многу почна и од него да ми се мрси косата. Веќе аман да се немало спас.
Мрзната коса е еден од проблемите кој го имаме скоро сите,и е многу тешка за одржување,имам и јас таков проблем.Но шампонот неможе да направиме вашата коса да не се мрзи иако има шампон за мрсна,сува,и секаков вид на коса.Шампонот само ја чисти косата од нечистотии.Јас ја миев три пати косата на ден но претходната недела не ја миев 5 дена од понеделник до петок ,на вториот ден косата ми се мрсеше но денес не ми е уопште мрсна.Направете така две недели се надевам дека ќе има резултати и кажете ми како делуваше кај вас.Инаку и јас користам шампон Recept од портокал.
Лимон: Миењето на косата со сок од лимон ќе ви помогне доколку имате мрсна коса. Изматете сок од 1 лимон со половина чаша топла вода. Оваа смеса нанесете ја на темето, оставете да делува пет минути, а потоа исплакнетесо млака вода. ЈАС ВАКА ЈА НЕГУВАМ МОЈАТА ЗА ЖАЛ МРСНА КОСА И СЕГА ЈА МИСАМ 2 ПАТИ ВО НЕДЕЛАТА ПОЗЗЗЗЗЗ
прво мислам дека е поради тоа што не се храниме здраво и јадеме премногу мрсна храна а др, тоа што користиме многу хемикалии, ваков шампон, таков регенератор... итн итн како бе 3 пати на ден... премногу е... Правилно и најздраво косата треба да се мие еднаш во две недели заради заштита на природниот скалп... Лично јас не се придржувам до тоа, ја мијам на секој 3-4 дена... Инаку помош за овој проблем сеуште немам пронајдено а незнам уште коков се шампон немам ставено на главава... земам шампон и таман ќе речеам фала богу се погоди не ми се масти од овој, сфаќам дека се појавил нов проблем т.е. првут, коа ќе го санирам проблемот со првутот (со нов шампон) гледам пак косата масна... и преку глава ми е веќе Моментално користам Orzene Beer (зелен) и добар е не е лош, ама не е тоа тоа
Јас мислам дека косата има поголема тенденција да се мрси повеќе заради повеќе причини: -секојдневно миење на косата,со што се суши влакното,а со тоа скалпот се стимулира да лачи поголемо количество на маснотии; -неправилна и небалансирана исхрана; -прекумерна употреба на пегли,преси,фенови,фигаро и други козметички препарати; -употреба на многу јаки и концентрирани шампони Јас имав мрсна коса и мене многу ми помогна користењето на бекутан шампонот,можеби звучи смешно,но во неговиот состав нема јаки супстанции.Исто ја научив самата коса дека треба да се мие на околу 3 дена.Инаку имам јако тенка коса и многу ретка.
јас косата ја миев на 48 часа дури и помалку ако е можно. ако се бајнам вечерта, утре шишките ми беа мрсни. без пегнање, без средување. страшно ми се мрсеше. пред две недели земав вакви капрки Не ми се верува дека по ставањето на капките косата има повеке волумен, и дека издржувам 4 дена без миење По користење на цело пакување, косата треба да ми остане таква. Баш чекам да видам
Спојлер Правилно и најздраво косата треба да се мие еднаш во две недели заради заштита на природниот скалп O е па тогаш да не ја миеме воопшто зошто ни е?
Не ми се верува дека по ставањето на капките косата има повеке волумен, и дека издржувам 4 дена без миење По користење на цело пакување, косата треба да ми остане таква. Баш чекам да видам [/quote] a од кaј ти се aмпуливе и колку пaри се?[/quote] Ги купив од фирма за професионална фризерска опрема 50 денари е едно одат по 12 во пакување, 600 денари http://mk-mk.facebook.com/premium.store.mk
Девојки јас го имав истиот проблем со мрсна коса, но го решив и слободно можам да кажам дека косата ми се мрси после 5 дена, разбрав за апчиња Б комплекс со фолна киселина ( значи не обични Б комплекс) ги има во зегин и се околу 40 денари (кесичка во која има мислам 30 апчиња), пијам по 1 во ден, и навистина забележав подобрување исто така почнав да косристам шампон clear за регулација на мрсниот скалп. Пробајте мислам дека ке ви помогне.