1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Досега никогаш немав проблем со коса, но како почнав да вежбам зумба или незнам од што косава страшно ми се мрси! Порано 3 дена комотно си седев тек третиот почнуваше да се мрси. Сега џоа со зејтин да сум ја миела. Мајка ми ми збори дека така ми е затоа што ставам регенератор и кератин. Ве молам кажете ми некое решение ми иде да си ја исечам косата! :@
    Нити ја пеглам нити ја мачам на било каков начин. Само ја фенирам бидејќи ако ја оставам сама да се суши јабана отидов!

2. Didi.99

Didi.99 Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    И јас го имам истиот проблем со мрсна коса. Го купив шампонот за против мрсење на Schwarchopf-Shauma Cotton Fresh.Резултатите се многу добри а косата не изгледа мрсна скоро цела недела... :D

3. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Не знам што коса ќе беше мојава, користам рецепт за мрсна коса, до пред некое време бев навистина задоволна , ама во последно време многу почна и од него да ми се мрси косата.
    Веќе аман да се немало спас. :devil: :devil: :devil:

4. yours

yours Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Мрзната коса е еден од проблемите кој го имаме скоро сите,и е многу тешка за одржување,имам и јас таков проблем.Но шампонот неможе да направиме вашата коса да не се мрзи иако има шампон за мрсна,сува,и секаков вид на коса.Шампонот само ја чисти косата од нечистотии.Јас ја миев три пати косата на ден но претходната недела не ја миев 5 дена од понеделник до петок ,на вториот ден косата ми се мрсеше но денес не ми е уопште мрсна.Направете така две недели се надевам дека ќе има резултати :) и кажете ми како делуваше кај вас.Инаку и јас користам шампон Recept од портокал.

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    3 пати на ден ја миеше ???? Како успеваше живти се :?:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Лимон: Миењето на косата со сок од лимон ќе ви помогне доколку имате мрсна коса. Изматете сок од 1 лимон со половина чаша топла вода. Оваа смеса нанесете ја на темето, оставете да делува пет минути, а потоа исплакнетесо млака вода. ЈАС ВАКА ЈА НЕГУВАМ МОЈАТА ЗА ЖАЛ МРСНА КОСА И СЕГА ЈА МИСАМ 2 ПАТИ ВО НЕДЕЛАТА ПОЗЗЗЗЗЗ

7. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    прво мислам дека е поради тоа што не се храниме здраво и јадеме премногу мрсна храна
    а др, тоа што користиме многу хемикалии, ваков шампон, таков регенератор... итн итн

како бе 3 пати на ден... премногу е... Правилно и најздраво косата треба да се мие еднаш во две недели заради заштита на природниот скалп... Лично јас не се придржувам до тоа, ја мијам на секој 3-4 дена...

Инаку помош за овој проблем сеуште немам пронајдено а незнам уште коков се шампон немам ставено на главава... земам шампон и таман ќе речеам фала богу се погоди не ми се масти од овој, сфаќам дека се појавил нов проблем т.е. првут, коа ќе го санирам проблемот со првутот (со нов шампон) гледам пак косата масна... и преку глава ми е веќе :rofl:
    Моментално користам Orzene Beer (зелен) и добар е не е лош, ама не е тоа тоа

8. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    па и затоа ти се има мрсено...коса правилно е да се мие на секој втор ден

9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Јас мислам дека косата има поголема тенденција да се мрси повеќе заради повеќе причини:
    -секојдневно миење на косата,со што се суши влакното,а со тоа скалпот се стимулира да лачи поголемо количество на маснотии;
    -неправилна и небалансирана исхрана;
    -прекумерна употреба на пегли,преси,фенови,фигаро и други козметички препарати;
    -употреба на многу јаки и концентрирани шампони
    Јас имав мрсна коса и мене многу ми помогна користењето на бекутан шампонот,можеби звучи смешно,но во неговиот состав нема јаки супстанции.Исто ја научив самата коса дека треба да се мие на околу 3 дена.Инаку имам јако тенка коса и многу ретка.

10. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    6.535
    јас косата ја миев на 48 часа дури и помалку ако е можно. ако се бајнам вечерта, утре шишките ми беа мрсни. без пегнање, без средување. страшно ми се мрсеше.
    пред две недели земав вакви капрки
    Не ми се верува дека по ставањето на капките косата има повеке волумен, и дека издржувам 4 дена без миење :rofl:
    По користење на цело пакување, косата треба да ми остане таква. Баш чекам да видам ;)

11. ladymg

ladymg Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    каде ги купи овие ампули биопротен и колку?

12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.438
    Допаѓања:
    17.082
    Кај го има шапонот и колку чини?

13. skorpija123

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    a од кaј ти се aмпуливе и колку пaри се?

14. skorpija123

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Го имa во мaркетите

15. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    Правилно и најздраво косата треба да се мие еднаш во две недели заради заштита на природниот скалп
    :oO е па тогаш да не ја миеме воопшто зошто ни е?

16. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539

17. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    6.535
    Не ми се верува дека по ставањето на капките косата има повеке волумен, и дека издржувам 4 дена без миење :rofl:
    По користење на цело пакување, косата треба да ми остане таква. Баш чекам да видам ;)[/quote]

a од кaј ти се aмпуливе и колку пaри се?[/quote]

Ги купив од фирма за професионална фризерска опрема
    50 денари е едно
    одат по 12 во пакување, 600 денари
    http://mk-mk.facebook.com/premium.store.mk

18. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Девојки јас го имав истиот проблем со мрсна коса, но го решив и слободно можам да кажам дека косата ми се мрси после 5 дена, разбрав за апчиња Б комплекс со фолна киселина ( значи не обични Б комплекс) ги има во зегин и се околу 40 денари (кесичка во која има мислам 30 апчиња), пијам по 1 во ден, и навистина забележав подобрување исто така почнав да косристам шампон clear за регулација на мрсниот скалп. Пробајте мислам дека ке ви помогне.

Прикачени фајлови:

• Clear_Shampoo.jpg
      Clear_Shampoo.jpg
      Големина на фајлот:
      27,3 KB
      Прегледи:
      180
  19. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    498
    мене косата ми се мрси на три дена али ја мијам на секој втор ден...

20. ladymg

ladymg Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    Каде ги има овие клиар шампомни и колку се?