Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    216
    Е навистина е лесно да речеш миј ја секој ден.Ама пак тоа за мене некако неизводливо е.
    На пример јас имам проблеми со синусите и во зима ако ја мијам секој ден што ќе речат тие?
    И тоа можеби тебе ти функционира,ама еве ќе ти кажам и јас еден пример.Татко ми повеќе од 20 години секој ден ја мие косата затоа што му се мрси.И како што минуваат годините косата се’ повеќе и повеќе му се мрси...Така да ова со секојдневно миење не мислам дека е добро.
    Исто како што не е добро ни постојано пробување нови работи на косата,премногу често оптеретување може да доведе и до контраефект.....

2. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Јас ја мијам коста секој ден... пред еден сат се мијав, сабајле кога ќе станам ќе ми биде мрсна... нема шанси да не се измрси одма !! многу се нервирам :sweat:

3. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Девојки, не знам каков шампон и да користите, ако продолжете да ја миете косата секој ден да се повеќе и повеќе ќе ви се мрси, не дај боже како што кажа едно девојче предходно, цитирам „ Мрсна ми е дури после 1 час откога ќе ја измијам“. Разбирам дека сите сакате да изгледате убаво, ама правете нешто, врзувајте ја во репче, пунџа, плетете плетенки, само за да го одложите миењето. Пробајте прво на два, на три, па на четири дена. Би требало после извесен период проблемот да ви се реши.

4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    На 3,4 дена миење? И да не е мрсна веќе го губи обликот, формата, не мириса убаво...
    Треба само да си го најдете правиот шампон што ќе одговара на вашата кожа и коса. Не користете многу балсам, спрејови, маски зашто дополнително може да ја залепите за глава, избегнувајте да ја допирате нон стоп, сушете ја со пешкир, не со фен, избегнувајте пегли за коса... Уствари, шампонирајте и оставете ја сама да се исуши. Со секое буткање рака во коса, таа се повеќе се прља. Сменете ги навиките со кои ја третирате косата, лапнете и по некое б6 :D
    Јас ја мијам на 2дена. Ми се мрси, ама со новиов шампон што го земав, значително помалку. Се издржува. Кога сум дома неколку денови, не ја мијам, никој не ја гледа нит мириса :D

5. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Mene kosata za 2 dena odma mi stanuva mnogu mrsna sekoj 2ri den ja mijam i mnogu mi rascvete neznam veke kakov sampon da koristam site samponi gi isprobav :|

6. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    [​IMG] го има некоја користено шампонов? има ефект :?:

7. eleonor44e

eleonor44e Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    2
    Јас го купив но не ме бендиса многу.

8. zenska8

zenska8 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Јас да ви кажам си ја миев косата со прашок ариел!!! хахаха и на мене многу бргу ми се мрси и прочитав за ова со прашокот и можно е и 2 дена да не ви се измрси!! пробајте проверено е :D

9. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.993
    Пробајте, пробајте..
    Можете после комотно да си ја споредите со шеќерна волна, само нема да ви биде розева. :wasntme:

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    да пробајте и нека ви се иритира цела кожа на главата и ако сакате да вриете од првут за неколку дена |( и секој ден да се мие косата е претеризам ама и на 4 дена е претеризам мислам ако не друго косата мириса неубаво,тој што си има проблем со мрсна коса си има џабе се и шампони и све за жал све имам пробано ништо не помага и до 4 дена ја имам држено врзана само да не ја измијам и пак на 2 дена ја мијам некогаш еден по друг ден ако е потребно све имам пробано и се мрси тоа е влакното е неквалитетно косата ми е ретка и се мрси јас се помирив со ова :doh:

11. Marija0505

Marija0505 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    И мојата коса се мрси ама тоа е од што мн ја фаќам,ја врткам и слично битно ми се мрси.Ама искрено немам живци секој втор ден да ја мијам па затоа кога веќе почнува да ми се мрси си ставам пудра за тело felce azzurra на коренот ја расчешлувам и одма е подруга косата и изгледа побујно па така издржувам некои 4 дена отприлика 8) ....така да пудрава е моето тајно оружје за мрсна коса.Сега зависи секој не може да ја поднесе ,ги чеша и сл,али кој може нека си проба.

12. zenska8

zenska8 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Е многу фала сто ме посоветувавте, иначе ке продужев да си ја мијам со прашокче хахахаха

13. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    863
    Го користам моментално но не забележав некој разлика...

14. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Јас го користев, но немаше никаков ефект, а освен што немаше ефект ми ја уплеткуваше косата и не можев да си ја исчешлам косата и не само овој плавиов туку и сите други шампони на шаума ми ја уплеткуваа косата.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    2.452
    Аман веќе, мора да постои некој спас :(

16. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
  17. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Веројатно тоа е така бидејки е маслен шампон,кој е наменет за многу сува и оштетена коса.
    Не знам зошто си го купувала ако имаш мрсна коса..

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    Каква е таа пудра за тело?

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.047
    Допаѓања:
    81.435
    ^ Истата онаа што се користи кај бебињата, бебешките пудри. На пример Бекутан, а има и други фирми - Фелче, Нивеа, Беколино или како и да беше оваа. :)

20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Јас сепак и покрај малото промрчнување, си земав второ пакување од Гарниер против мрсна коса, со глина и зелен лимон.
    :)
    Погоден ми е, најважно е што после самото миење косата ја чувствувам многу чиста и свежа во коренот... утредента веќе, после 24 часа е мрсна, но сепак - работа, гнасен воздух, преполни улици, стрес, чачкање на косата, спиење, и уште некој да ти дувне со цигарата во лице, или да се најдеш во иста просторија со манџичка... епа толку е.
    Задоволна сум, сепак. :)