Мрсна коса

Discussion in 'Коса' started by Melodi, Nov 20, 2009.

1. crazylady

crazylady Форумски идол

Meне Бекутан воопшто не ми помогна, некогаш кога навистина не можам да ја измијам косата ставам малце, најмногу со пудрата можам да издржам еден ден.

2. london-girl

london-girl Истакнат член

Леле кога ќе се сетам дека пред неколку години имав премногу мрсна коса ми доаѓа да заплачам.
    Ама тоа беше во минатото и јас мислам дека мрсната коса е во согласност со кожата,па тие што имаат мрсна кожа ќе имаат и мрсна коса и обратно.
    Мрсната коса бара нега со не толку јаки препарати,како агресивни шампони,регенератори и маски.
    Најдобро е да се користат нежни шампони,како бебешките ама па тие го заплеткуваат влакното и е потребно користење на маска.
    Моментално користам еден нов шампон од La ligne Од кам и мислам дека се препородив,цената смешна а квалитетот стварно германски.
    Девојки пробајте.

3. done

done Истакнат член

а да ве прашам која пена ја користите (доколку користите) или некои силиконски капки !?
    p.s. мислам за мрсна коса

4. awee

awee Истакнат член

Бекутан пудрата пробајте ја или редовно мијте ја главата со шампон од коприва или јајца. Тоа барем на мајка ми и помага инаку јас немам мрсна коса. :angel:

5. baby-star

baby-star Популарен член

Да да шампонот од коприва многу помага кај мрсната коса и кај опаѓањето.
    Меѓутоа во случај да ви ги суши врвовите употребувајте маска или регенератор само на врвовите.

london-girl likes this.
  6. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Најдов на интернет една техника за миење на косата која мене лично МНОГУ МИ ПОМОГНА.
    Работата е шампонот да се стави на сува коса, значи пред да ја навлажните косата, убаво да го нанесете шампонот на целата коса и целиот скалп, потоа полека да ги навлажнувате дланките и така со многу малку вода да поминете врз скалпот, полека полека да ја навлажнувате така косата и да почнете да ја масирате косата нели како и обично. За ова имаше и видео едно на јутуб, типката е фризерка и кажува дека во салоните нивни така им ја миеле косата, бидејќи косата била како сунѓер па што прво ќе нанесете од тоа најмногу ќе прими. Потоа најнормално се плакне косата и по потреба се става на врвите маска или регенератор.
    Вака до сеа 2 пати ја измив косата, веќе никогаш не се враќам на стариот начин! Косата побујна ми е, вчера преку ден ја измив, еве сабајле ептен свежа ми е, а јас АПЛА мрсна коса имам! Со обично миење на косата сега веќе зејтин би ми била. :!:
    Мене искрено ова многу ми помогна, и посјајна ми е косава, посветла некако, многу сум среќна што ја најдов техникава :lol: :inlove:

london-girl likes this.
  7. london-girl

london-girl Истакнат член

Ќе можи ли линк од видеото?

8. Sanjichka007

http://www.youtube.com/watch?v=1P3cLZgQs_Y ете го :) жената се си објаснува :)

london-girl and baby-star like this.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

^ баш ке ја измијам косава како што прикажува девојкава на видеото
    Мојата коса после еден ден од миење ја осеќам мрсна :(
    појма неам зашо е така :envy:

Trendafilka likes this.
  10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

И јас ќе ја испробам методава уште денес и ќе пишам импресии и резултати... го изгледав целото видео, иако се` што видов во крупен кадар беа - цицки. :D :rofl:

Moschino, LilBaby and crazylady like this.
  11. mime87

mime87 Популарен член

ај ќе го пробам и ова нешто само ми изгледа како мн.време да одзема некако...

crazylady likes this.
  12. crazylady

crazylady Форумски идол

Tипкава користи Herbal Essence, најдобрите шампони на времето, штета што не ги носат повеќе кај нас. :(

AIT and CharmedGirl like this.
  13. baby-star

baby-star Популарен член

Во Дм во Србија ги има Herbal Essence,мислам дека и во Дм во Скопје наскоро треба да почнат со достава на истите.

london-girl and crazylady like this.
  14. LaBella

LaBella Популарен член

Според клипчево на едно миење му доаѓа еднаш да се мие косата со шампон...или не? :^)

15. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

мојата коса не се мрси се чудам зошто :^) и понекогаш ми се случувало 4 дена да е немиена :^) знае некој ?

16. Sanjichka007

Е да малце повеќе време одзема вака миењето на косата ама искрено веќе никогаш не се враќам на обично миење на косата :D освен ептен ако сум во брзање па немам време да се тинтрам многу :lol:

иначе да, еднаш се шампонира косата и тоа убаво и темелно, и потоа маска или регенератор ако користите :)
    пробајте па пишете како ќе ви биде косата :*

17. mime87

mime87 Популарен член

ова е глупост на квадрат утрово си ја измив на овај начин косата едвај се прави пена мн.време одзема и неможе а врвовите малку да не се истријат со рацете за да има и на нив шампон а на суви врвови тоа е катастрофа мене ова не ми изгледа како решени напротив,па косата нема да имам време секогаш да ја мијам по еден сат посебно |(

18. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

И јас ке пробам на овој начин да ја мијам косата, ептен ми се мрси и мене и многу слабо влакно имам, мека коса никако да го задржам волуменот на косата

19. mime87

mime87 Популарен член

мене ми го препорачаа да го земам од Лореал бело со црвено што е паковањето на шампонот демек решавал 5 проблеми со косата и имало резултати видливи ќе го пробам а и го рекламираат на тв незнам добар ми изгледа

20. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

^ ништо од тоа. од искуство :) го фалеа а мене не ми беше ама баш ништо посебно.. може да се каже дека видливи резултати имав од Шаума плавиот :)