Meне Бекутан воопшто не ми помогна, некогаш кога навистина не можам да ја измијам косата ставам малце, најмногу со пудрата можам да издржам еден ден.
Леле кога ќе се сетам дека пред неколку години имав премногу мрсна коса ми доаѓа да заплачам. Ама тоа беше во минатото и јас мислам дека мрсната коса е во согласност со кожата,па тие што имаат мрсна кожа ќе имаат и мрсна коса и обратно. Мрсната коса бара нега со не толку јаки препарати,како агресивни шампони,регенератори и маски. Најдобро е да се користат нежни шампони,како бебешките ама па тие го заплеткуваат влакното и е потребно користење на маска. Моментално користам еден нов шампон од La ligne Од кам и мислам дека се препородив,цената смешна а квалитетот стварно германски. Девојки пробајте.
а да ве прашам која пена ја користите (доколку користите) или некои силиконски капки !? p.s. мислам за мрсна коса
Бекутан пудрата пробајте ја или редовно мијте ја главата со шампон од коприва или јајца. Тоа барем на мајка ми и помага инаку јас немам мрсна коса.
Да да шампонот од коприва многу помага кај мрсната коса и кај опаѓањето. Меѓутоа во случај да ви ги суши врвовите употребувајте маска или регенератор само на врвовите.
Најдов на интернет една техника за миење на косата која мене лично МНОГУ МИ ПОМОГНА. Работата е шампонот да се стави на сува коса, значи пред да ја навлажните косата, убаво да го нанесете шампонот на целата коса и целиот скалп, потоа полека да ги навлажнувате дланките и така со многу малку вода да поминете врз скалпот, полека полека да ја навлажнувате така косата и да почнете да ја масирате косата нели како и обично. За ова имаше и видео едно на јутуб, типката е фризерка и кажува дека во салоните нивни така им ја миеле косата, бидејќи косата била како сунѓер па што прво ќе нанесете од тоа најмногу ќе прими. Потоа најнормално се плакне косата и по потреба се става на врвите маска или регенератор. Вака до сеа 2 пати ја измив косата, веќе никогаш не се враќам на стариот начин! Косата побујна ми е, вчера преку ден ја измив, еве сабајле ептен свежа ми е, а јас АПЛА мрсна коса имам! Со обично миење на косата сега веќе зејтин би ми била. Мене искрено ова многу ми помогна, и посјајна ми е косава, посветла некако, многу сум среќна што ја најдов техникава
^ баш ке ја измијам косава како што прикажува девојкава на видеото Мојата коса после еден ден од миење ја осеќам мрсна појма неам зашо е така
И јас ќе ја испробам методава уште денес и ќе пишам импресии и резултати... го изгледав целото видео, иако се` што видов во крупен кадар беа - цицки.
Во Дм во Србија ги има Herbal Essence,мислам дека и во Дм во Скопје наскоро треба да почнат со достава на истите.
Е да малце повеќе време одзема вака миењето на косата ама искрено веќе никогаш не се враќам на обично миење на косата освен ептен ако сум во брзање па немам време да се тинтрам многу иначе да, еднаш се шампонира косата и тоа убаво и темелно, и потоа маска или регенератор ако користите пробајте па пишете како ќе ви биде косата
ова е глупост на квадрат утрово си ја измив на овај начин косата едвај се прави пена мн.време одзема и неможе а врвовите малку да не се истријат со рацете за да има и на нив шампон а на суви врвови тоа е катастрофа мене ова не ми изгледа како решени напротив,па косата нема да имам време секогаш да ја мијам по еден сат посебно
И јас ке пробам на овој начин да ја мијам косата, ептен ми се мрси и мене и многу слабо влакно имам, мека коса никако да го задржам волуменот на косата
мене ми го препорачаа да го земам од Лореал бело со црвено што е паковањето на шампонот демек решавал 5 проблеми со косата и имало резултати видливи ќе го пробам а и го рекламираат на тв незнам добар ми изгледа
^ ништо од тоа. од искуство го фалеа а мене не ми беше ама баш ништо посебно.. може да се каже дека видливи резултати имав од Шаума плавиот