Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Meне Бекутан воопшто не ми помогна, некогаш кога навистина не можам да ја измијам косата ставам малце, најмногу со пудрата можам да издржам еден ден.

2. london-girl

london-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    56
    Леле кога ќе се сетам дека пред неколку години имав премногу мрсна коса ми доаѓа да заплачам.
    Ама тоа беше во минатото и јас мислам дека мрсната коса е во согласност со кожата,па тие што имаат мрсна кожа ќе имаат и мрсна коса и обратно.
    Мрсната коса бара нега со не толку јаки препарати,како агресивни шампони,регенератори и маски.
    Најдобро е да се користат нежни шампони,како бебешките ама па тие го заплеткуваат влакното и е потребно користење на маска.
    Моментално користам еден нов шампон од La ligne Од кам и мислам дека се препородив,цената смешна а квалитетот стварно германски.
    Девојки пробајте.

3. done

done Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    74
    а да ве прашам која пена ја користите (доколку користите) или некои силиконски капки !?
    p.s. мислам за мрсна коса

4. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Бекутан пудрата пробајте ја или редовно мијте ја главата со шампон од коприва или јајца. Тоа барем на мајка ми и помага инаку јас немам мрсна коса. :angel:

5. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Да да шампонот од коприва многу помага кај мрсната коса и кај опаѓањето.
    Меѓутоа во случај да ви ги суши врвовите употребувајте маска или регенератор само на врвовите.

На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Најдов на интернет една техника за миење на косата која мене лично МНОГУ МИ ПОМОГНА.
    Работата е шампонот да се стави на сува коса, значи пред да ја навлажните косата, убаво да го нанесете шампонот на целата коса и целиот скалп, потоа полека да ги навлажнувате дланките и така со многу малку вода да поминете врз скалпот, полека полека да ја навлажнувате така косата и да почнете да ја масирате косата нели како и обично. За ова имаше и видео едно на јутуб, типката е фризерка и кажува дека во салоните нивни така им ја миеле косата, бидејќи косата била како сунѓер па што прво ќе нанесете од тоа најмногу ќе прими. Потоа најнормално се плакне косата и по потреба се става на врвите маска или регенератор.
    Вака до сеа 2 пати ја измив косата, веќе никогаш не се враќам на стариот начин! Косата побујна ми е, вчера преку ден ја измив, еве сабајле ептен свежа ми е, а јас АПЛА мрсна коса имам! Со обично миење на косата сега веќе зејтин би ми била. :!:
    Мене искрено ова многу ми помогна, и посјајна ми е косава, посветла некако, многу сум среќна што ја најдов техникава :lol: :inlove:

На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. london-girl

london-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    56
    Ќе можи ли линк од видеото?

8. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    http://www.youtube.com/watch?v=1P3cLZgQs_Y ете го :) жената се си објаснува :)

На london-girl и baby-star им се допаѓа ова.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.798
    Допаѓања:
    39.423
    ^ баш ке ја измијам косава како што прикажува девојкава на видеото
    Мојата коса после еден ден од миење ја осеќам мрсна :(
    појма неам зашо е така :envy:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    И јас ќе ја испробам методава уште денес и ќе пишам импресии и резултати... го изгледав целото видео, иако се` што видов во крупен кадар беа - цицки. :D :rofl:

На Moschino, LilBaby и crazylady им се допаѓа ова.
  11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    ај ќе го пробам и ова нешто само ми изгледа како мн.време да одзема некако...

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Tипкава користи Herbal Essence, најдобрите шампони на времето, штета што не ги носат повеќе кај нас. :(

На AIT и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  13. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Во Дм во Србија ги има Herbal Essence,мислам дека и во Дм во Скопје наскоро треба да почнат со достава на истите.

На london-girl и crazylady им се допаѓа ова.
  14. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.092
    Според клипчево на едно миење му доаѓа еднаш да се мие косата со шампон...или не? :^)

15. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    мојата коса не се мрси се чудам зошто :^) и понекогаш ми се случувало 4 дена да е немиена :^) знае некој ?

16. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Е да малце повеќе време одзема вака миењето на косата ама искрено веќе никогаш не се враќам на обично миење на косата :D освен ептен ако сум во брзање па немам време да се тинтрам многу :lol:

иначе да, еднаш се шампонира косата и тоа убаво и темелно, и потоа маска или регенератор ако користите :)
    пробајте па пишете како ќе ви биде косата :*

17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    ова е глупост на квадрат утрово си ја измив на овај начин косата едвај се прави пена мн.време одзема и неможе а врвовите малку да не се истријат со рацете за да има и на нив шампон а на суви врвови тоа е катастрофа мене ова не ми изгледа како решени напротив,па косата нема да имам време секогаш да ја мијам по еден сат посебно |(

18. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26
    И јас ке пробам на овој начин да ја мијам косата, ептен ми се мрси и мене и многу слабо влакно имам, мека коса никако да го задржам волуменот на косата

19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    мене ми го препорачаа да го земам од Лореал бело со црвено што е паковањето на шампонот демек решавал 5 проблеми со косата и имало резултати видливи ќе го пробам а и го рекламираат на тв незнам добар ми изгледа

20. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    ^ ништо од тоа. од искуство :) го фалеа а мене не ми беше ама баш ништо посебно.. може да се каже дека видливи резултати имав од Шаума плавиот :)