Фарбната коса поретко се мрси, имам забележано кај мене. Додека ми беше офарбана мн ретко ми се мрсеше, а сега едвај ја поднесувам и морам секој ден да ја мијам. :/
Ако прашуваш за тафт пудрата ја имаш во сите супермаркети како тинекс веро тедико, за цената не се секавам ама мислам дека беше скапичка....колку е делотворна исто нз, не сум ја користела
Инаку и мене мн брзо ми се мрси косата, ама почнав после миење да ставам лак на коренот и да ја сушам така...добива волумен, ми стои погуста одошто ми е и побавно ми се мрси
Порано многу брзо ми се мрсеше ама одкога ги пробав шампониве ми издржува и по 4-5 дена немиена. Еве веќе второ пакување трошам од љиљјаковиот со лаванда и роза е.
Добар шампон и помалку шлакање од него за време на миењето бидејки се суши скалпот од хемикалиите.и колку што можете поретко да ја миете косата.отпочеток ке ви биде тешко ама после и косата се навикнува и нема да се мрси брзоо
Немам многу мрсна коса ама се надевам ќе ви поможи ова http://www.kafepauza.mk/zivot/kako-da-s ... emna-kosa/
Мене порано не ми беше воопшто мрсна косата сега почна да ми се мрси користа Wash & Go 100% Volume и веке не ми се мрси многу пробајте го мислам дека ке ви помогнее не е скап.
И на мене порани ми беше мрсна, но сега кога поцнам да го користам Eucerin.Тој е малку поскап но сепак помага за нежно теме како моето. https://s3.amazonaws.com/luuux-original ... 251_10.JPG
Колку пари е? Секој ден си ја мијам косата. Користев и користам пудри, но имам темна коса. Сега користам какао, добро се покажа, но не е тоа, тоа! Сега ќе го пробам рецептов: -40 грама пченкарно брашно -50 грама какао 5-10 капки есенцијално масло Сето тоа се става во еден сад, добро се размешува и се нанесува на коренот. Како прав е. Ќе го пробам, па ќе споделам импресии.
Откако почнав да користам силни шампони косата ми се мрси за 1 ден, кога користам поблаги шампони не ми се мрси толку, но сепак јас имам природно мрсна кожа па што и да употребувам нема некоја голема разлика.
Ако пример денес сабајле ја измијам, вечерта пред да си легнам кога сеуште не е измрсена косата имам пробано да ставам бебешка пудра и мислам дека е поефикасен начин одколку на веќе мрсна коса да се става бебешка пудра, мене тоа не ми помага.
мислам дека во мрсењето на косата влијае и тоа колку често ја миеме косата. Јас едно време ја миев секоја ден и нормално утредента мрсна. Сега ја мијам на 3 дена, ама не ми се мрси, па и кога ја мијам не ми е мрсна.
И јас имам мрсна коса и искрено многу помалку ми се мрси откако почнав да користам шампони против мрсна коса и сега место секој ден да ја мијам глата, ја мијам секој втор ден (зошто сепак повеќе се мрси ако се мие секој ден) и одбегнувам премногу да ја допирам, да ја чепкам, да ја местам зошто и тоа многу ја мрси. Исто така бебешка пудра е многу убаво кај корените на влакното да се става кога ќе почни по малку да се мрси.
Денеска забележав шампон против мрсна коса на Doctor's. Сакам да прашам,дали некој има искуство со нив,и дали навистина помагаат против мрсна коса?
Незнам за вас ама јас нервно попуштив со косата моја,ако користам шампон за мрсна коса ми се прави одма првут,ако користам за првут ми се мрси одма и што да правам?порано се нервирав за мрсната коса сега мака мачам и со првутот незнам повеќе што да користам денес ја мијам косата утре станвам мрсна ми е маки мачам
јас веќе се откажав од борбава со мрсна коса од сега ќе се обидвам на два дена да ја мијам еднио ден ќе ја носамм пуштена еднио фатена