Пак почна многу да ми се мрси косава значи вчера ја миев а денес веќе ми е мрсна скроз Mи се смачи веќе не знам што да земам , можеби дека ги сменив шампоните, мислев дека Шаума ќе ми помогне ама ништо. Иначе на два дена ја мијам косата некогаш и на три. Help me
Зошто не пробате да ја оставете некое време немиена и така неколку пати, сега зимото со капа не е приметливо. Јас така го решив проблемот, грдо е чувството ама мора да се најде начин
Капа да ама кога си надвор. ај да не си ја измијам косата три дена, си ставам капа и отидам на факултет. И на предавање сигурно нема да седам со капа. Кога ке ја извадам богами ке има што да се види. Ај кога си дома да пробаш некако ок е, ама што праиме кога ке дојде лето, и се бањаш два пати дневно на жешконо, оди после навикни ја косата да ја миеш секој трет ден. Јас секој втор ден ја мијам. Сега се канам да го купам тој на афродита шампонот, доста го фалат низ форумов а и не е скап.
Сите што имаме проблем со мрсна коса одкако косата ке стане мрсне ставете на неа бекутан пудра оние во прав што се за малите деца и измасирајте ја косата ан секаде да влезе пудра веднаш ке видите резултати
Порано ми се мрсеше после петиот или шестиот ден,сега работава е од денес за утре ...а замарање е навистина секој ден да се мие коса па и сега со ладново,не знам зошто одеднаш ми се смени тој тек од порано,како и да е имам слушнато -неколку пати во неделата со чај од нане да се мие косата не многу топол,млака нека биде водата,сакам да пробам деновиве.
јас ја мијам со бекутан шампонот, ем ми е мека косата, ем не ми се мрси, може и до 5-6 дена да ми истрае, инаку порано премногу ми се мршеше... и на почетокот кога почнав со овој шампон, не ја миев секој ден, туку секој 2-3 ден и така ми се стабилизираше,користев и бебешка пудра кога беше неопходно
Мене ме интересира Дали некоја користела спреј за коса (како лак било пакувањето незнам која марка) од кој не се познавало дека косата е мрсна (не до степен на зејтин и редови да се прават при чешлање туку почетна фаза ) се ставало од него и пошто косата е во почетна фаза на мрсењето не се познавало
да не мислиш на dry shampoo?? такво немам видено овде, а ако знае некој кај има нека пише(ќе послужи ако се бржаш некаде ) иначе ај некој шампон од кој не се мрси многу брзо кажите..секој ден ја мијам косава
една колешка кажуваше за нејзина другарка дека користела спреј "против мрсна коса"-ако можам таака да кажам..затоа ме интересираше...
Има шампон рецепт за мрсна коса и лосион исто така за мрсна коса. Ако се користи редовно секое миење со истиот шампон и на измиена коса да се стави лосион и малку масажа, многу од Вас ќе бидат задоволни.
Времево почна да е поладно, дува ветар и косава многу ми се мрси. Наутро ја мијам до вечер е извеана целата. Многу шампони имам пробано, ама џабе.. Друго решение освен редовно миење немам. Ја мијам секој втор ден, и не ми е мака да ја мијам, туку отпосле дури ја средам зошто ми е долга.
Кога ви е мрсна косата земете бекутан пудра во прав оние што се за малите дечиња и насолете на косата и потоа со прсти убави втирјте ја секаде веднаш ке ја приметите разликата