Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    А ги има овде сувите шампони на Batiste ?[​IMG]
    Ги има во ДМ во Белград , кај нас ги има? :wasntme:

2. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    И јас си го имам истиот проблем со косата. Ја мијам на секој втор ден.
    Девојки ми го препорачаја овој шампон против мрсна коса. Иако на него пишува дека е против опаѓање сепак помагал и против мрснотијата на косата.

http://www.kozmetika-afrodita.com/ser/b ... k/?id=1565

3. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139

A овој го има овде во македонија ?

4. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91

A овој го има овде во македонија ?[/quote
    Да го има во поголемите маркети .....го има во Веро и Рамстор 100%

5. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    мене па од овој одма ми се мрси, ја мијам денес утре мрсна.

Мене најдобар до сега ми се покажал од гарниер pure clean. мирисот ми трае до наредното миење кое е на 2-3 дена
    (кај нас е малку поинакво пакувањето)

6. SweetBabe

SweetBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    25
    Пробајте со бебешки сапун. Јаас ја измив и цели 4 дена не ми се измрси ;)

7. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139

Денеска пробаф, и стварно има ефект. Конечно го најдоф излезот од овој проблем :rofl:

8. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Порано мака мачев со сува коса и првут, сега кога го решив тој проблем косата почна да ми се мрси за 1 ден |( Тоа си носи свои проблеми, од миењето секој втор ден почнува многу да паѓа....како и да е ме фати инат да го решам проблемов и мислам дека делумно успеав :?: Сакам да го споделам искуството со вас, зошто знам колку се изнамачив и колку знае да нервира овој проблем. На самиот почеток, прво пробав да го балансирам скалпот, односно конечно да се ослободам од првутот. После испробани МИЛИОН шампони за таа намена 100% спас го најдов во Реконазол шампонот....буквално ми го промени животот. Но, користете го во комбинација со некој поблаг шампон, јас на пр. го земав од ДМ-ph неутралниот шампон. Прво се мијам со него, па со реконазолот и најважно е да се остави да делува неколку минути. Тој процес траеше 2 недели, повеќе немам првут и кожата на главата ми е стабилизирана, но на сцена стапи претерано масната коса....неиздржливо :doh: Сфатив дека најверојатно е од шампонот, покрај тоа што има тежок мирис(зборувам за тој на Балеа), некако како да не ми ја домиваше косата....решение, почнав да ја користам копривата од Афродита. Постапката со реконазолот ја повторувам на неколку миења, чисто за секој случај. Во план ми е да го земам шампонот од бреза на Алкалоид, би требало да е добар и да се справува со масната коса.....доколку некој го користел нека сподели искуство :) Обичниот од бреза на илирија е убав, но после тоа не можам да ја спастрам косата од што е разлетана...па сметам дека тој од Алкалоид треба да има поблага формула а и поголем екстракт од бреза....тоа е тоа се надевам дека на некого ова мое искуство ќе му биде од корист :)

9. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    2.442
    Денес си купив шампон од бреза од Алкалоид, одамна мислев да го пробам. Ќе видам дали ќе има резултати кај мене па ќе пишам :)

10. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    head&sholders за мажи :lol:
    И не ми се мрси,ми се згусна и нема првут ;)

11. Unknown.Lady

Unknown.Lady Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    1
    Често се случува, дури може да се каже дека тоа ми е најголемиот проблем :doh:

12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.820
    Допаѓања:
    23.413
    Јас исто така имам проблем со мрсна коса -.- Ме нервира многу,кога ке ја мијам почесто секогаш ми е разлетена,овака мрсна незнам веќе што ке правам со мојата чудо од коса :)

13. Ivana-KIT

Ivana-KIT Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Има ли масло од ореви за коса од Афродита?! И каде мозам да го најдам ?

14. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    904
    Го видов во ДМ во ГТЦ. Шишенце ти е 198 денари.

15. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    566
    кажете некое решение,шампон...и од кога ќе ја измијам косата пак ко мрсна е :worried:

16. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас немам проблем со мрсна коса, ама сестра ми имаше, па по препорака од моја другарка и го земав овој шампон. Го користи веќе подолго време, го троши третото пакување и е презадоволна.

Шампонов добро го регулира скалпот. Косата и е свежа и чиста, останува таква три дена, за разлика од порано кога мораше секој ден да ја мие.
    Шампонов мириса многу свежо, на лимон, цитрус, така нешто, па косата има прекрасен мирис по миење, лелеава е и што е најважно не се мрси брзо.

Исто наместо маска, она користи регенератор, кој е полесен во однос на маските, па сега косата и е во многу подобра состојба за разлика од порано.

17. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Која е цената на овој шампон? И каде може да се купи? :)

18. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Околу 20 долари беше цената, мене не ми е купен од Македонија. Сепак нема врска, поентата ми беше дека е многу добар шампонов, а на Доктор Хаушка козметика мислам дека има и кај нас. Еве побарав нешто, така да мора да имаат, па прашај, не знам со сигурност да кажам.
    Ако некој знае нека каже дали во некои наши дрогерии, аптеки и сл. има нивна козметика и мене многу ме интересира.

И јас би сакала да пробам уште нешто, штета што немав место и за мене да си донесам некои работи. Многу квалитетна козметика се .

https://www.facebook.com/pages/Dr-Hausc ... 1491282671

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Немав ваков проблем, ме урочија. :P

Косата ми е мрсна секој ден.
    Пр: понеделник:ја мијам вторник:ми е мрсна.
    Неможам повеќе, мајка ми ми вели бидејќи ја мијам многу често... ама не бива така мрсна да одам.

Препорачајте некој шампон што може лесно да го набавам. :!:

20. loveenglish

loveenglish Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    И јас си патам од тој проблем, значи многу многу се нервирам :@ Згора на тоа косата ми е многу ретка и имам многу тенко влакно, првиот ден ја мијам, а вториот веке сум мрсна. Се плашам дека од толку миење еден ден ке си останам и без влакно на главата :sweat: Дај кажете помош. А инаку сум пробала многупати да не ја мијам толку често, ама џабе, нема никаков ефект.