Јас нервно оболев со косава,фризерот го прашав он ми рече маска за коса да не ставам може затоа ми се мрси,и не ставам,и што? вечер ке ја измијам а утре вечер зејтин.. ке си умрам со косава..
Еве веќе еден месец го користам, оставив да помине одредено време за да се навикне скалпот на тој шампон ама џабе мене не ми помогна.
Мене најмногу ми помогна користењето на шампон Афродита од коприва со столчени 30 апчиња б-комплекс, ама одстоено десетина дена за убаво да се растопат апчињата.
Девојки,пробајте со ампули против масна коса.Се нанесуваат на измиена,просушена коса на скалпот.Значи не се измива.Ги има во аптеките на Еурофарм(80-90 ден) или пак побарајте од домашниот сапун на Докторс(70-80 ден.) во аптеките на Зегин.Првото миење направете го со него и тоа само на скалпот,а не и по должината на косата зашто малку ја суши и ја прави без сјај.А второто миење со шампонот што го користите.Ова ви го кажувам од мое искуство.Верувајте,косата се масти најмногу,поради масна кожа,прекумерно лачење на лојните жлезди.Дефинитивно решение за ова не верувам дека постои.Пишете за резултатот
А од кој произведувач се ампулите што ги имаш користено? Ама некако скапо испаѓа на секои 2-3 дена по 80-90 денари, или ги користиш еднаш неделно или на повеќе време?
Isabel Ампулите се италијански.Јас немам многу густа коса,а должината ми е до раменици,права и рамна.Една ампула ја користам за две миења и тоа еднаш неделно.Точно дека не е ефтино.Ако не можеш да си дозволиш,пробај со сапунот,барем тој е потраен.Ако имаш некои кожни проблеми,исип по телото,црвенило,чешање,многу помага.
Добро така повеќе се исплаќа . Ајде ќе пробам... како експериментално глувче што не имам пробано, само да се најде решение.
http://znam.to/userfiles/R/080/R080-b156c61.jpg Можете да пробате и со ова,јас едно време го користев паралелно и шампонот и лосионот, лосионот многу помага,ако се користи редовно.Мислам дека чинеше околу 170денари,но не сум сигурна бидејќи немам купено лосион уште од летото.Треба да си купав уште еден, добар е.
Поефтина варијанта да пробате е овој шампон на Афродита. Другарка ми го збореше вчера, јас немам проблем со мрсна коса, па повеќе купувам хранливи шампони но сепак тие со ваков проблем би можеле да го пробаат, за тие пари и да не е нешто посебно, нема да ви е многу мака.
^ Не би ми било воопшто мака, ама ако не ми е ефикасен, што би правела со толкава милилитража !? Ќе се најде за перење чорапи и прслуци на рака. П.С. Оној од коприва уште толку ми ја мрси косата. Спласната ми е, а обично имам многу голем волумен. Вака кога ќе ја исфенирам со четка е за никаде и наредниот ден веќе почнала да станува алармантна ситуацијата. Ете го, си стои и тој за перење на рака во кризни ситуации, на пример кога имам многу за учење.
јас од кога ке ја измијам косата ми стои чиста околу 2 дена и 3от ден одма ми се мрси ја миам два пати неделно .. Слушнав дека ако ти е мрсна можеш да ставиш на скалпод пудра за бебе и тоа ке ти ја упие мрсотата Aka бебешка пудра
aman lugje ke poludam znaci kosata tolku mi se mrzi da ja pritisnam zejtin od nea ke izleze ja mijam na sekoi 2-3 dena i aman vekje denes na skolo odev kako voda da ne sum videla aj nekoj sovet pls <3 fala odnapred
Јас ќе ја измијам и првиот ден ми е добра веќе вториот ден сабајле мрсна ми е. И јас буквално постојано на ден ипол ја мијам. Ми здосади веќе а не знам што да правам...
До хормоните е луѓе,во пубертет сме сега и хормоните како луди ни работат,последниве 2 недели и мене косата почна да ми се мрси,пр.во недела се бањам во вторник никаква е. Ама и најдов лекот,за вторник да не ми е мрсна и ставам бебешка пудра и изгледа како миена да е. И во среда се бањам,таман ми е мн ми одговара така,само бебешка пудра е лекот.
A до колку немаш бебешка пудра,можеш да искористиш и брашно,но многу помалку од колку што ставаш пудра. Dream и јас ја користам истата тајна ко ти
Уххх... не ја можам веќе! Во последно време мака си мачам. Тенко влакно, ретка, брзо се мрси...Единствено што сакам кај мојата коса е бојата, никогаш ја немам фарбано и не планирам. Ако ми е пуштена, ја фаќам, максимум еден ден можам така да ја носам, наредниод ден ми е обавезно фатена или во пунџа некоја.
Дали некој има пробано да направи барем еден предлог од видеава и колку ефикасно беше? http://www.youtube.com/results?search_query=diy dry shampoo&sm=3
Тоа ти е правта грешка,најмногу секој 2ден да се мие косата Колку почесто ја миеш таа почесто ќе се мрси. Имам читано и дека по ретко треба да се чешла косето,дека така повеќе се мрсело.Идека секој 3ден да се миееле чешелите