Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Јас нервно оболев со косава,фризерот го прашав он ми рече маска за коса да не ставам може затоа ми се мрси,и не ставам,и што? вечер ке ја измијам а утре вечер зејтин.. ке си умрам со косава.. :@

2. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    2.442
    Еве веќе еден месец го користам, оставив да помине одредено време за да се навикне скалпот на тој шампон ама џабе мене не ми помогна.

3. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    643
    Мене најмногу ми помогна користењето на шампон Афродита од коприва со столчени 30 апчиња б-комплекс, ама одстоено десетина дена за убаво да се растопат апчињата.

4. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Девојки,пробајте со ампули против масна коса.Се нанесуваат на измиена,просушена коса на скалпот.Значи не се измива.Ги има во аптеките на Еурофарм(80-90 ден) или пак побарајте од домашниот сапун на Докторс(70-80 ден.) во аптеките на Зегин.Првото миење направете го со него и тоа само на скалпот,а не и по должината на косата зашто малку ја суши и ја прави без сјај.А второто миење со шампонот што го користите.Ова ви го кажувам од мое искуство.Верувајте,косата се масти најмногу,поради масна кожа,прекумерно лачење на лојните жлезди.Дефинитивно решение за ова не верувам дека постои.Пишете за резултатот

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    2.442
    А од кој произведувач се ампулите што ги имаш користено? Ама некако скапо испаѓа на секои 2-3 дена по 80-90 денари, или ги користиш еднаш неделно или на повеќе време?

6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Isabel Ампулите се италијански.Јас немам многу густа коса,а должината ми е до раменици,права и рамна.Една ампула ја користам за две миења и тоа еднаш неделно.Точно дека не е ефтино.Ако не можеш да си дозволиш,пробај со сапунот,барем тој е потраен.Ако имаш некои кожни проблеми,исип по телото,црвенило,чешање,многу помага.

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    2.442
    Добро така повеќе се исплаќа :). Ајде ќе пробам... како експериментално глувче :P што не имам пробано, само да се најде решение. :*

8. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    http://znam.to/userfiles/R/080/R080-b156c61.jpg Можете да пробате и со ова,јас едно време го користев паралелно и шампонот и лосионот, лосионот многу помага,ако се користи редовно.Мислам дека чинеше околу 170денари,но не сум сигурна бидејќи немам купено лосион уште од летото.Треба да си купав уште еден, добар е.

На RockNroLLGirL му/ѝ се допаѓа ова.
  9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Поефтина варијанта да пробате е овој шампон на Афродита. Другарка ми го збореше вчера, јас немам проблем со мрсна коса, па повеќе купувам хранливи шампони но сепак тие со ваков проблем би можеле да го пробаат, за тие пари и да не е нешто посебно, нема да ви е многу мака.

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.996
    Допаѓања:
    81.335
    ^
    Не би ми било воопшто мака, ама ако не ми е ефикасен, што би правела со толкава милилитража !?
    Ќе се најде за перење чорапи и прслуци на рака. :rofl:

П.С. Оној од коприва уште толку ми ја мрси косата. Спласната ми е, а обично имам многу голем волумен. Вака кога ќе ја исфенирам со четка е за никаде и наредниот ден веќе почнала да станува алармантна ситуацијата.
    Ете го, си стои и тој за перење на рака во кризни ситуации, на пример кога имам многу за учење. :D

11. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    јас од кога ке ја измијам косата ми стои чиста околу 2 дена и 3от ден одма ми се мрси ја миам два пати неделно .. Слушнав дека ако ти е мрсна можеш да ставиш на скалпод пудра за бебе и тоа ке ти ја упие мрсотата Aka бебешка пудра

12. love.eminem123

love.eminem123 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    aman lugje ke poludam :fubar: znaci kosata tolku mi se mrzi da ja pritisnam zejtin od nea ke izleze ja mijam na sekoi 2-3 dena i aman vekje denes na skolo odev kako voda da ne sum videla aj nekoj sovet pls <3 fala odnapred

13. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Јас ќе ја измијам и првиот ден ми е добра веќе вториот ден сабајле мрсна ми е. И јас буквално постојано на ден ипол ја мијам. Ми здосади веќе а не знам што да правам...

На rak1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    До хормоните е луѓе,во пубертет сме сега и хормоните како луди ни работат,последниве 2 недели и мене косата почна да ми се мрси,пр.во недела се бањам во вторник никаква е.
    Ама и најдов лекот,за вторник да не ми е мрсна и ставам бебешка пудра и изгледа како миена да е. 8)
    И во среда се бањам,таман ми е мн ми одговара така,само бебешка пудра е лекот. :D

15. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    A до колку немаш бебешка пудра,можеш да искористиш и брашно,но многу помалку од колку што ставаш пудра. Dream и јас ја користам истата тајна ко ти :D

16. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Знам за бебешката пудра, се мислев неколку пати да пробам и еве сега ќе пробам :)

17. RedHeart

RedHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    47
    Јас ја мијам скоро секој ден а и долга ми е и здосадено ми е веќе..

18. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Уххх... не ја можам веќе! Во последно време мака си мачам. Тенко влакно, ретка, брзо се мрси...Единствено што сакам кај мојата коса е бојата, никогаш ја немам фарбано и не планирам.
    Ако ми е пуштена, ја фаќам, максимум еден ден можам така да ја носам, наредниод ден ми е обавезно фатена или во пунџа некоја. :(

19. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.596
  20. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Тоа ти е правта грешка,најмногу секој 2ден да се мие косата :^)
    Колку почесто ја миеш таа почесто ќе се мрси.
    Имам читано и дека по ретко треба да се чешла косето,дека така повеќе се мрсело.Идека секој 3ден да се миееле чешелите :D