Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    10.588
    Јас го користев :envy: .Наместо да не ми се мрси мене ми се мрсеше за 2 дена :envy: , ама јас имам нормална коса , можеби затоа имав спротивен ефект и + многу ме чешаше главава :?: .Инаку мирисот му е незаменлив. :mm:

2. goldy87

goldy87 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    ...на тој пишува за нормална која бргу се мрси отприлика на 2 дена како мојата, јас морам и тој да го пробам затоа прашувам пошто кој веќе не ми е пробан и неме фаќа мир веќе на секој втор ден ја мијам ми се смачи... гледам нема глицерин во составот, а тој најмногу влијае за мрсење, тој ми е последен избор.. сепак ФАЛА на одговорот:)

3. macabela

macabela Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    7
    Mene samponite na Garnier Fructis sovrseno mi odgovaraat, ama samo fructis ne tie drugite doux i slicno. Skoro site sum gi koristela i ist efekt imaat. Ne se teski i imaat ovosni kiselini sto ja cistat i ja pravat bujna kosata. Imase eden na nego pisuva za mrsen koren i suvi vrovi, toj go koristev najmnogu. So tie samponi kosata ja miev 2-3 pati nedelno i ne mi se mrsese tolku. No samo so sampon kaj mene nema efekt. Regenerator mozebi i ne mora no sprej za mrsna kosa ili volumen obavezno, so nego sledniot den e vo zadovoluvacka sostojba i moze da izdrzi 2 dena od mienjeto da e ok. Nivea imaa eden takov, nivea volume sensation, steta veke ne go nosat kaj nas, neznam zosto. Sovrsen sprej za onie so mrsna spleskana kosa. Od koren ja diga i sovseno mirisa. A tie bebeski samponi, breza, kopriva i sl, tolku mi ja susat sto treba da ja iskubam za da ja isceslam. Sampon na baza na kamilica mi imase efekt, so vitamini i dodatoci vo nego no ne dolgorocno. Znaci spored moeto iskustvo za dolgorocen efekt nemoze da vi pomogne samo sampon tuku i drugi preparati. Maska ili regenerator ako vi e sklona kon mrsenje kosata ne na sekoe mienje (mora i toa da se koristi za da sprecite susenje na kosata) ama sprej obavezno, no ne onie mlecnite i mrsnite koi ke ja zatestat uste tolku tuku prozirni bez ulje nameneti za mrsna kosa i volumen. I sekako zdravjeto doaga i preku ustata, mora da se vnimava i na ishranata.

4. goldy87

goldy87 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    ете јас прашувам за сите шампони што мислев да ги испробам, но не се одлучив за гарниер фруктис пошто ми се смачи од претерано менување и кај некој па спротивен ефект скоро ист му дава од сите шампони и затоа се одлучив крајно за камилица и липа од АФРОДИТА, бебешки не користам коприва исто, исхраната ми е посна, мрсна храна не јадам имам гастритис, но слушав најпрво дека добро е да се користи шампон наменет за типот на косата, но дека не и редовно за мрсна го сушел скалпот и лачи себум редовно, затоа...и сега гледам од АФРОДИТА убаво ми се мие косата и дури и кога е стасана за миење не ми перути инаку со другите многу ми перутеше....секако и без многу сулфати ако е шампонот и на база на растенија плус делува и тоа:))

5. goldy87

goldy87 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    Сега го земав и коприва и пантенол на афродита и ќе почекам да видам неколку миења како ќе оди, а од липа исто на афродита е повеќе за смирување на темето, затоа решив од коприва да го пробам читав помагал и околу мрсењето. Инаку читам дека и хербал есенсис биле добри шампони за мрсна коса, но незнам дали ги има и колку се не сум ги забележила кај нас......

6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Herbal Esencce се преубај шампони ама за жал повеќе не ги носат кај нас :(

7. Lovely39

Lovely39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    10
    Порано многу ми се мрсеше косата, едно време користев Сајос, но по неколку месеци ни тој не ми одговараше. Веќе ми се смачи од давање толку пари за шампони и го купив на Афродита од бреза и арника и косата не ми се мрси толку како порано, ниту имам првут. Многу сум задоволна и препорачувам :)

8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Дали бил некој кожно, имам стварно голем проблем со косата ?

9. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Јас сега во шампонот ставам една лажица сода бикарбона. Пак ја мијам косата на два дена,ама сега ми има поголем волумен и вториот ден не ми е мрсна како што ми беше предходно.

На SweetPoison, crazylady и MarijanelaJ им се допаѓа ова.
  10. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Го користам плавиот Шаума за средно мрсна до многу мрсна коса, меѓутоа пак си ја мијам косата ко по обичај на 2 дена и тоа вториот ден веќе и занрсена и мора да измие оти утредента залепена ќе ми биде.
    Сакам да го пробам на Шаума зелениот за коса што брзо се мрси, што мислите, го има некоја користено ??

11. goldy87

goldy87 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    Дури се препорачува и ако може да се издржи да не се мие косата на секој втор ден да не се навикнува ако е долга може во репче или слично...Јас порано користев и бреза и арника на афродита, но не ми даде никаков ефект зависи до степенот на оштетеноста од самото мрсење, затоа сега гледам коприва и пантенол на афродита ми дава ефект, еве планирам дури утре да ја мијам од вторникот исдржувам 3-4 дена пошто има 3 вида на цитрични состојки кои веројатно помагаат...

12. goldy87

goldy87 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    аЕ сега косата ја држам и немиена 3-4 дена кога немам потреба да излезам, но 2 дена ми стои свежа, а не како порано на секој втор ден ја миев со секој шампон. Од одма веројатно неможе да се види ефект и тука за повеќе дена да стои, но кога ќе дојде на пола шише веројатно ќе си даде некаков резултат други што користеле јавно кажуваат

13. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Не е штетна содата за косата? :?:

14. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Имам сува коса. Може да ми се замрси на 5-ти ден или 4-ти..зависи. Ама сепак задоволна сум од неа. Има некои на кои за само 1 ден им се замрсува.Не би сакала тоа да ми се случува.. :doh:

15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.451
    Многу среќа имаш што ти се мрси на 4ден.Јас ќе ја измијам,после 2 дена ми е веќе мрсна.Секаков шампон пробав и пак и пак се мрси на вториот ден..

16. goldy87

goldy87 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    Коприва и пантенол на афродита мене ми помага еве второ миење ми е сега задоволна сум косата уште ми е свежа, сепак треба шишето на пола да дојде, се поврзувам од искуство на претходно што го користеле истиот шампон може да се проба :)

17. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Порано ја миев косата 2 пати во неделата а сега морам на секој 2 ден,почна многу скоро да ми се измрсува.Да ми препорачате некој шампон,што како?

18. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.457
    Допаѓања:
    17.134
    Пуштена коса незнам кога последен пат носев. Оти ја мијам навечер пред легнување и сабајлето за на школо ми е мрсна како да не ми е миена со денови, за да ја носам пуштена најмногу може 3-4 саати по миењето.

19. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Како ќе си ја навикнете косата таква ќе ви биде. Мене 2 ден веќе ми беше мрсна и се навикнав да ја носам собрана.Сега ја мијам на 1 недела и веќе 4-5 ден почнува да ми се мрси. Ќе ја измијам , ќе ја испеглам и не ја чепкам , ем ми е позајакната ем не се замарам со косата цела недела :D :D :D

20. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602

Кога имате коса што брзо се мрси никако не треба да користите регенератор, ниту пак силиконски капки.
    Само спреј за расчеслување.

Мојата коса е премногу проблематична, коренот ми е мрсен после 2, 3 дена а врвовите ми се суви. Кога сум дома можам 5, 6 дена да ја носам во реп и да не се приметува дека е мрсна бидејќи врвовите ми се суви како првиот ден кога е измиена, ама коренот е ужасен.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.