Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Вчера го купив од џегин ама го има и по поголемите маркети. Се измив, има јака миризба, косата како тесто станува ама писле миење со шампон, регенератор е ок. Да видам џа колку време ќе се измрси.

2. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Женски го пробав сапунот од катран и еве веќе два дена кодата е ок. Супер ќе биде ако се мијам и преку 2 дена барем. Само се мислам долгорочното користење да не има нег.последици оти пишуваше дека е за првут, дерматитис и сл.

3. bebushe

bebushe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    19
    луѓе сабајле ја измив косата а веќе сега ми е мрсна помош ако може ?

4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Е таков е додуша,ама помага. Затоа прво со него,па со шампон :) И јас еден месец го користев, немаше последици. После тоа можи да се прекини, пошто ја суши сепак косата,не треба да се претерува, а и има ефект и од толку. На лице не ставајте, ќе ви го исуши. За други кожни проблеми да, помага, таму кај што има влага повеќе и се создаваат црвенило, нафрлање, проширување на тие кожни проблеми, затоа е за повеќе намени.

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gggiiirrrlll99

gggiiirrrlll99 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    4
    женски пробајте со од бекутан бебешката пудра се издржува ден два плус откако ќе ти се измрси

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.458
    Допаѓања:
    17.135
    После колку време да очекувам резултати со сапунот на Докторс?

7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.458
    Допаѓања:
    17.135
    После колку време да очекувам резултати со сапунот на Докторс?

8. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Јас го пробав.....мене не ми делуваше...и тоа се изнамачив....
    Ја измив со сапунот....ми беше како тесто, мрсна на допир, никаква , после се измив и со шампон ....
    Не добив некои резлутати, можеби треба подолго време, ама не би измила пак со сапун.....

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.947
    Допаѓања:
    81.259
    Јас уште мачам мака со мрсната коса, ама барем намалив на два пати неделно миење. Првиот и вториот ден до некаде е ок, ама третиот е катастрофа. И тоа, не се мрси постепено, туку наеднаш. Ми викаат демек не ми се приметувало, изгледала чиста косата, ама кога јас си ја чувствувам нечисто и сплескано, колку сака нека изгледа волуменозно - не можам да се поднесам.
    Ја врзувам во опавче или пунџа и се јаде некако, инаку ќе шизнев до сега.
    Сувиот шампон на Лаш ми ја смирува ситуацијата, ама не е трајно решение зашто ми прави првут. :worried:

10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Колку пари е сувиот шампон од LUSH и каде може да се најде ?

11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Не очеувајте чуда со едно две миења. И место тешки шампони, пробајте со најобичните, бреза, коприва и сл. И јас пред тоа користев долго време Нивеа, ама косата после тоа не ми ја поднесуваше, макар и што беше најдобра.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  12. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Феминки морам тука да споделам.....
    Го купив шампонот за мрсна коса Jumping Juniper ( лилавиот ) од LUSH и пре презадоволна сум....
    Воопшто не ми се мрси како порано. Разлика има веднаш по првата употреба. И го препорачувам на секоја која има проблем со мрсна коса.....

13. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    колку пари е и каде можам да го најдам?

14. haveasweetdream

haveasweetdream Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    8
    Женски и мене исто многу брзо ми се мрсеше косата, навечер пред легнување ке ја измиев(не ја пеглав, ништо, што би можело додадно да ја измрси)а веке другиот ден ми беше мрсна... пред некое време се решив да ја оставам на повеќе денови за да ја навикнам, патем многу ми помагаше бебешката пудра од бекутан, па сега еве ми издржува скоро и по 4-5 дена.... исто така од пеглањето многу се мрси и сплескува па ако можите избегнувајте го...

15. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    2.442
    Овај шампон е единственото нешто што го продолжи животот на мојата коса, засега од 1 ден на 2 дена да можам да ја носам пуштена и третиот ден ја збирам во репче, па се надевам дека ќе се навикни на помалку миење. Исто така Бекутан бебешката пудра кога не е многу мрсна. (Шампонов е од кај фризерка, а мислам дека го порачува од Америка и е 1200 денари скоро 1 литар, но е многу густ и трае многу долго).[​IMG]

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.947
    Допаѓања:
    81.259
    500 денари е, го купив од штандот на Lush во Сити Мол.

17. Deniere danse

Deniere danse Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    За против мрска коса помага GLISS на google видете го

18. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91

еве го шампонот на Jumping Juniper - LUSH ...цената е 520 ден, околу 55 гр. ама многу пушта пена и трае долго. Околку 4-5 месеци.

19. Nesfatenata

Nesfatenata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    И јас го имав проблемот со мрсна коса,користев разни шампони и сапуни ама немаше резултати.Онака на шала ми кажаа дека чај од коприва е добар за мрсна коса,го пробав и тоа иако не очекував дека ќе дејствува.Денес косата не ми се мрси толку како порано и е многу посјајна.Се што треба да направите е да си сварите мала доза на чај од коприва и откако ќе се истуширате да ја полиете косата со чајот.После тоа не треба да ја миете косата,туку да оставете да ви се исуши така.Верувајте дава резултати!:D

На viviette му/ѝ се допаѓа ова.
  20. viviette

viviette Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    157
    И јас го имав истиот проблем, морав секој втор ден да ја мијам косата. Какви се шампони не пробував, Сиос, Шварцкопф, Гарниер, ама ништо не беше ефикасно. Веќе цел месец го користам шампонот од коприва на Илирија и многу сум задоволна. Косата ја мијам 2 пати неделно односно на секој 3-4 дена, а не како порано на секој втор ден. Дефинитивно ви препорачувам да пробате :)

На Nesfatenata и lovemme им се допаѓа ова.