Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Да многу.Ми помогна мене против опаѓање,а и на ќерка ми.Таа има 12 години и густа коса која многу и се мрсеше.Јас го употребувам 10 години. Еден период го немаше што се не пробав неуспешно беше. Сега повторно го произведуваат , единствената мана му е што не мириса на парфем, туку на лек, но ветрее веднаш :)

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.336
    Допаѓања:
    5.869
    Која е цената на шампонот?

Јас денес ја мијам, утре веќе мрсна. :headbang: Аман, 2ка ќе се ишишам и така ќе шетам. Дури и така мислам дека ќе ми е мрсна кожата.

Шампони од Шаума, Глис, Афродита, од коприва, се` имам пробано. Ништо не ми помага, освен пудрата бебешка со кој издржувам еден ден.
    Бекутан бебешкиот ми помага, ама косата па брзо ми се заситува и од него.

Шампоните кои се за против мрсење, ми се многу агресивни и ми паѓа дополнително косата од нив. И онака ми е веќе изретчена.

Не знам кој веќе шампон да го земам, како да ја спастрам ..

3. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Пробај со овој мислам дека најмногу до 200 денари е :)

На annii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    170 денари

5. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Јас навистина не знам што да правам со мојава коса. Премногу се нервирам. Еве, ја измив денес. Утре ќе издржи некако, оти прв ден после миење е, и следниот ден не ја допирам, утрото ја врзвувам во ниско опавче, за да не се мрси повеќе, и пред школо ја чешлам и ја носам пуштена. А, вечерта кога си дојдам е веќе мрсна, а пак за следниот ден да не зборувам. Мислиш Брилијант си имам ставено на главата. (facepalm)
    Се мислам што шампон да купам. Можеби повторно ќе се вратам на Head and Shoulders.
    Не ми смета, ќе ја мијам косата и на два дена, ама да беше пократка, а вака е долга и два саата ја мијам, два саата ја сушам. Не можам да ја скратам, бујна е и кога ќе се скрати ќе биде на сите страни. Не дека вака не е.
    Ах, оваа моја чудесна коса. :envy:

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.999
    Допаѓања:
    81.337
    Јас еднаш пишав, дека делумно мојот проблем со прекумерното мрсење го решив со повременото користење на шампонот Реконазол кој го има во сите аптеки.
    Само, мала напомена - малку е крут, односно, ја прави косата крута и задолжително нанесете маска или регенератор само на врвовите, а и за да не ви ја разлетува косата. Ако го користите во комбинација со друг шампон, тогаш не е толку „агресивен“ со крутоста. Не е скап воопшто, а помага и против првутот - јас имав мрсен првут, одвај се оттарасив од него.
    Сега редовно користам масла и ситуацијата барем со првутот е океј, а со косата се трудам од петни жили да ја измијам на третиот ден, па не е толку лошо како што беше. :)

7. Ina Ina

Ina Ina Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    72
    женски сув шампон за маскирање на мрсна коса е спас:)

8. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    551
    @Ina Ina ти кој го користиш? Нема да се купи овде никој освен оној од Балеа плавиот кој е прелош. Јас го користев оној другиот на Балеа Trend it up. Е тој беше феноменален, ама долго време го нема во ДМ.

9. Ina Ina

Ina Ina Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    72
    Го користам еден швајцарски од космо,околу 230 денари е 200 мл.таму имаше и од гош ама тој беше 150 мл.задоволна сум,спас е стварно.продавачката ми рече дека неа и се појавило првут ама кај мене не се јави таков проблем,а се фарбам со 9 постотен хидроген и нормално е после фарбање малку првут.

10. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    551
    Немам приметено во Космо дека има суви шампони. Баш ќе одам да видам. Фала на одговорот :)

11. Ina Ina

Ina Ina Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    72
    @cocopuff има во космо зебра,јас барем од таму го купувам.првиот пат беше само швајцарскиот,последно видов и на гош.пробај го ,сигурна сум нема да зажалиш:)

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  12. iskraFem

iskraFem Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    2.475
    Феминки, дали имате некое искуство со сајос шампонот за мрсна коса? Дали има некоја врска дека е наменет само за мажи и дали делува? Јас имам супер искуство со сајос за првут ама незнам овој дали ќе делува. Помош ако знае некој нешто за овој шампон? Еве го како изгледа..

310or7R0dVL.jpg

13. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    @Ina Ina Не е нормално после бојадисување на косата да има првут.
    При употреба на појак хидроген, 9 % додека отстојува бојата кожата се иритира и малку подгорува, па се појавуваат мали бели парчиња за кои мислиш дека се првут. Истата појава може да настане доколку често се бојадисува косата, па и кога се користи послаб хидроген.
    Можеби немаш чувствителна кожа за реакција како што опиша.

14. Ina Ina

Ina Ina Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    72
    @poenta не се фарбам многу често,на месец обично и тој првут ми трае правата недела. значи друга ми беше поентата :D сакав да кажам дека сувиот шампон шо го користам не ми јави првут иако продавачката ми рече дека кај неа се јавило...индивидуално си е

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Нема врска дека е само за мажи. Познавам девојка што го користеше и супер и‘ беше. Со оглед на тоа што косата и‘ беше слаба и многу и‘ се мрсеше, со овој шампон ја миеше на некои си три дена.

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    33.681
    Да не ти се мрсти често косата, само лекот е да не се мие често. Друго чаре јок.

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    21.402
    Колку почесто се мие, се помрсна и помрсна е.
    Сфаќам дека не ви се иде било каде со мрсна коса, али само полошо и правите ако ја миете секој ден.Бебешка пудра, косата фатена во репче и оставете така 2/3 дена.Не трошете пари на шампони, од искуство кажувам ништо ми нема помогнато, ама баш ништо.

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  18. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Откако ми се засити косата од сите шампони овој период ја спастрив со овој шампон. Од органска коприва е, нема некој убав мирис од шишето кога ќе помирисаш ама на коса не се приметува. Добар е за цената и грамажа.

17820.jpg

19. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Попусто, ја оставав косата летото и до една недела немиена, првите два си беше во ред, ама од третиот ден веќе беше катастрофа. Така да, никакво фајде ако ја оставате косата немиена, барем кај мене не делуваше.
    Штетно е да се мие секој втор ден, ама ај шетај со мрсна коса да те видам. И дома да седам, да не излегувам никаде, едноставно се згрозувам од помислата на мрсна коса.

20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    33.681
    Тука си во право. Неможе па со мрсна коса да се шета, и мораш да ја миеш. Ете, кај некого делува тоа да не ја миеш често, кај некого не. Секоја коса не е иста.

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.