Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^^ Со години си ја миела косата секој ден/преку еден ден и очекуваш така за една-две недели да исчезне тој проблем? Ако тоа не ти помогне, никакви шампони или средства нема да ти помогнат бидејќи тоа е природен начин, без употреба на никакви хемикалии низ тој процес. Ти пак згрозувај се од таа помисла ама не препорачувај на другите да не се обидуваат бидејќи познавам многу кои само на таков начин се ослободиле од миењето на косата секој ден. Како што забележувам и неколку членки само на тој начин се ослободиле од мрсната коса. И самата јас си направив режим до кој се придржував и сега немам проблем со мрсна коса.

На Hipica, christinnn и QweenSM им се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Mене ми треба некој шампон за мрсен корен и суви врвови.
    Дајте некој предлог ?

3. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    @crazylady нема таков. Користи си шампон за мрсен корен, а врвовите можеш да ги средиш со маска, регенератор, капки, масло.

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Погрешно се изразив, знам.
    Сакав да кажам дека кај мене не дејствуваше.
    Си имав супер, нормална коса, ама почна да се мрси и тоа уште третиот ден. Тогаш не ми пречеше толку, ја миев само два пати во неделата. Ама потоа почна повеќе да се мрси, и никогаш не сум ја миела на два дена. Знам дека колку повеќе ја миеш косата се мрси, па се ограничувам на 3-4 дена.
    Не знам каков шампон да користам повеќе.
    Јас го користев овој, но не видов никаков резултат ниту некаква свежина во врвовите, ниту пак одложување на мрсењето на косата. Па сега ти види. :D

zoom_freshitup_shp_267x640_com.jpg

5. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Џабе што се не пробав, косата никогаш не ми изгледа убаво. Првиот ден ми е како залепена, вториот ден разделена, безживотна, третиот ден на ништо не ми личи.
    Најразлични шампони пробав и ништо. Челото исто многу ми се масти како и косата.
    Има ли некаков начин за долгорочно да се реши проблемов. Некако да се регулира и намали секрецијата на себум. Третмани, терапии некакви?

6. love.a7x

love.a7x Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    112
    Кога ке забележите дека косата ви е мрсна, ставете пудра во прав за тело на косата. Нема да изгледа како штотуку измиена, но нема да изгледа ни мрсно. А исто така, зошто да не ја соберете во опавче или пунџа?

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  7. black's'thebest

black's'thebest Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    82
    Девојки и мене косата ми се мрсеше до пред некое време, мислам не толку многу како што читав погоре, ама сепак третиот ден ми беше мрсна и повторно миење. И почнав да ја мијам така, на секои два дена, ќе ја измијам во недела и вторник пак или евентуално среда, повеќе и да сакав неможев, масло се цедше.
    Грозно изгледаше :puke:
    Така терав некои година дена, можеби половина година.. Грдо за изглед, бара многу посветеност, ама и со постојаното миење со шампон се оштетува косата.
    Е сега, чарето го најдов пред месец-два, косата почнав да ја мијам поретко, колку и да изгледаше грдо, ќе ја соберев и не се забележуваше многу. По некое време забележав дека не ми се мрси на 2-3 ден и дека можам подолго без да ја мијам на секои 2 дена.

Сега може и недела да фати без да ја измијам, нормално по една недела се мрси, ама првите 4-5 дена можеш да тераш. Во главно, си го решив проблемот.. Пробајте со ова, некаков ефект сигурно ќе има. :):* Само трпение

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    На сите феминки со ваков проблем јас би го препорачала шампонот од коприва од Алкалоид или на Афродита. Јас два пати неделно што ја миев, а што не ми е толку мрсна почна скалпот премногу сензитивен да ми станува, така да мислам дека супер е за мрсна коса :)

9. SuchaLady

SuchaLady Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    16
    Млади сме, и се мрси косата, хормончиња ова она, нормално е тоа. Имам густа коса, а сепак вториот ден после капењето беше мрсна. Купив еден шампон од шаума, и ми го одложи миењето за 1 ден. Повелете слика

10. SuchaLady

SuchaLady Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    16
    http://www.makeupbeauty.de/wp-content/uploads/2011/10/IMG_0019.jpg

11. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    5.155
    Дали ја има некој користено водава за мрсна коса???
    Сакам да ја пробам, а повеќе сакам да ја земам за мајка ми она си има голем проблем со перут и многу мрсна коса.

bild-balea-haarwasser-birke-data.png

12. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    сакам и ајс да го решам проблемот со мрсна коса ама мислам дека никогаш нема да се реши..се сум пробала ама од нисшто немало фајде...пак ми е мрсна ...јас мсилам дека е до лачењето на хормоните...до оргнаизмот ....кога пиев терпија за лицето и косата престана да мис е мрси сега пак сум на старо ...:(

13. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Јас проблемот со мрсна коса го решив така што порано ја миев косата 3 пати недело, а сега веќе тој процес го редуцирав на 2 пати и можам да кажам дека косава ми се стабилизира и останува убава и не семрси скоро 3 дена.

14. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    сум пробала еден преиод и само еднаш неделно ја миев викам ајде ке се намали мрсењето ама нема веза ....

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Најверојатно зависи од косата.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  16. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Јас се бањам во недела, среда и петок. Косата ми се мрси на 3 дена и точно си имам фатено ред кога да ја мијам. Во среда и петок после школо под туш. Во недела кај 6-7 навечер за да не ми стој миена преку ден побрзо ќе ми се измрси така :)

17. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Јас ја мијам косата во недела и среда, ама како што ми се чини ќе почнам и 3 пати да ја мијам.
    И јас практикувам да ја мијам навечер, подолго ми стои свежа.

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Мене почна да ми се мрси косата на 2 дена па затоа решив да го намалам миењето и почнав да ја мијам поретко. Колку што можев повеќе толку не ја миев. Ова ќе ти помогне да си ја стабилизираш кожата, од повеќе миење ги вадиш природните масла од кожата/косата, па тоа ја ситмулира повеќе и повеќе да излачува што резултива во побрзо мрсење. Значи колку повеќе миеш, толку повеќе кожата настојува да си ги врати природните масла и затоа повеќе ти се мрси.
    Гледај да не ја миеш често, иако ти е гадно носи ја косата во пунџи, или во плетенка, во внатрешна нема да ти се познава толку многу, а и ќе ти изгледа убаво прибрана. Ќе ти треба некое време ама ќе забележиш напредок.

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 757

757 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    14
    пробајте со шампонот од коприва ... и јас имав проблем со мрсна коса ..откако почнав да го користам тој шампон косата повторно ми издржува 1 недела без да ми се измрси ..

20. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    На кој шампон поточно мислиш?
    Да го испробам и тој. :D