Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Зошто да и паѓа коцата од бебешка пудра?

2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Јас користам многу години бебешка пудра , ама немам приметено да ми паѓа .

3. slagana65

slagana65 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Tocno nema da ti paga samo sakav da ti kazam da ne preteruvas bidejki gi zatvara porite na kozata i moze poleka da izumira vlaknoto.Sakav da kazam se sto nee premnogu e dobro.Mojata vnuka imase loso iskustvo i poradi toa ti preporacav da ne preteruvas a i koga ke stavis drugiot den ispetija kosata da ne stavas den po den na neizmiena kosa. Te pozdravuvam.

4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Во право си , а и не ставам многу често . 3-4 пати во месецот. Дали истото важи и за шампонот за суво перење?

5. slagana65

slagana65 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Za nego neznam bidejki ne sum go koristela i ne znam, no moe mislenje e deka se sto e vestacko ne e mnogu dobro da se primenuva, od sekogad bilo mienje so voda i sampon pa i ti gledaj da ne go upotrebuvas mnogu.

На Ginger^ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Луѓе ве молам да споделите ако имате некоја ефикасна маска што ви помогнала против мрсна коса? Ептен ми се мрси и морам секој ден да ја мијам, ни да ја соберам не можам ни ништо, а плус и шишки имам и ми се мрсат дополнително. Сум пробала секакви шампони и маски, со жолчка од јајце, со сода, со мед и што уште не и сепак не помага. Сега додека сум на распуст не ја мијам секој ден додека сум дома, на секои 3-4 дена ја мијам, повеќе од тоа не можам да ја чувам иако не излегувам бидејќи претерано е ова веќе.

7. slagana65

slagana65 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Pa iskreno jas do sega ne sum slusnala deka nekoj se spasil od svojata mrsna kosa. Toa mrsenje proizleguva od skalpot a toj pak se mrsi od zlezdite,znaci zlezdite mnogu ti lacat ti go mrsat skalpot a potoa se prsi i vlaknoto.So ponudite ja nasiov pazar za samponi protiv mrsna koda se e prevara taka da tebe ti e potrebno nesto drugo sigurno a i nisto ne bi ti pomognalo bidejki toa e od zavisnost od organizmot. Znaci tvojot organizam e sklon na pogolemo lacenje na zlezdite. Toa mi ti doaga isto kako sto nekoi luge se potat pomalku a nekoi poveke.

8. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Jas kupuvav sauma crno sisence so zeleno kapace msm bese so kofein taka nes,i bas testirav na kolku vreme ke pocne da se mrsi,i pocna 5ot den dodeka prethodno na 2dena ja miev,no sega nikade go nema za ziva glava nemozam da go najdam toa pakuvanje.A frizerkata mi predlozi minival da napravam no ne da ja vitkam kolku da se isposti,no ne sakav mi bese strav da ne ja ostetam od kiselinata

9. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.077
    Цел живот се борам и јас со мрсна коса,никој шампон не ми помогнал ...можам да кажам дека делумно ми го решава проблемов само шампонот од лук од Афродита,многу ми ја суши целосно косата и терам 2 дена максимум 3 со малку почиста коса,инаку порано секојден ја миев ,а знаеме дека тоа не е најдобро и најправилно решение, пробајте го овај со лук,плус и погуста ја прави косата:D

На 2212, Kate505 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    @mime87 и @Rama Од каде ги купувате шампоните на Афродита и колку пари се?

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.077
    Ги има во сите поголеми маркети,цената варира секаде е различна ,ама од 100 денари не се поскапи:)

На 2212 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Oд Субринава почна многу да ме чеша и да ми се мрси косава , изгледа ми се има заситено косава......

Последна измена: 10 септември 2015
  13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Мојата коса е мрсна после 2 дена од миењето зејтин ми е!
    Што да правам??

14. DoktorkaOz

DoktorkaOz Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    32
    Зошто не пробаш со Sabal Shampoo (сабал шампон) од Ducray, медицински шампон препишуван и од многу доктори. Го има низ аптеките во Македонија, а јас понекогаш ја нарачувам француската медицинска козметика и од овде.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    315
    Jaс едно време го користев од Гарниер од јајце и ми помагаше, а сега си користам бекутанче бебешко и head & shoulders(од море шо си викам јас) и мн ми помагаат против мрсна коса, некогаш и по 3 дена не ја мијам и не ми е мрсна :)

16. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    33.873
    И јас се живо од шампони имам пробано и пак ми се мрси веќе третиот ден.
    Читајќи ве вас неќна го земав овој од ДМ за проба [​IMG]

и добар е, вчера ставив и баш ми ја освежи не изгледа мрсна дури и денес ќе истерам.
    4 дена никогаш не сум издржала, секогаш се мијам веќе третиот ден.
    Го земав повеќе за да ми се најде кога немам баш многу време да ја измијам
    или некогаш ако снема вода ( зимоска баш често имаше дефекти во близина (facepalm) и останувавме без вода ненадејно )

17. 321-Women

321-Women Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    GO KORISTAM I JAS, SAMO SO NEGO SI GO NAJDOV RESENIETO ZA MASNA KOSA STVARNO E BROJ EDEN :D VI GO PREPORACUVAM NA SITE KOI IMAAT TAKOV PROBLEM

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    мојата коса беше премногу мрсна но откако почнав да користам субрина не ми текнува од која марка е поточно бидејќи немам моментално иако од неа ми паѓа косата но го решив проблемот со мрсната коса

19. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    " Што користиш од шампон за коса? "
    - Брилијант бе :D

Дајте помагајте кој шампон да го купам дека ми се смачи да ја мијам косава на 2 дена ! ;(|(;)

20. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Jas konecno se spasiv.Koga prvpat se izmiv posna na 3den da se mrsi,vtoroto mienje pocna na 4 den da se mrsi,i sega ja izmiv na 5den,neznam ni samata kako ke izdrzam tolku denovi no ne sakam pak na 2dena da ja mijam pa moram da se naviknam,samponot ne e skap 200den msm e od avon msm deka bese bas utre ke vidam,iskreno vi go preporacuvam