си ја мијам косата стандард и коренот го плакнам со пиво,прави волумен и не е мрсна,а утре дента си прскам пиво го имам ставено во прскалка и со фен сушам и пак не е мрсна наместо еден вака три дена ја носам пуштена.
Прочитав нешто што ветува дека со редовно користење ќе заборавиме на мрсна коса, па вреди да се проба ^ Прво,косата ја миете на вообичаен начин само со шампон, потоа една таблета аспирин 500мг ( или 3-4 од 100мг) се иситнува, и вториот пат во рака ќе ставите шампон и таблети и ќе нанесете на косата. Малку масирање на коренот, за да навлезе аспиринот убаво, нека постои 2-3 мин и исплакнете. Еднаш неделно е доволно да се прави ова. Резултат: сјајна, густа и здрава коса, и кажете му чао на мрсниот корен.
Ќе се самоцитирам, за да ги споделам импресиите од третманот со вас. Значи драги мои, резултатот од аспиринот е фе-но-меналееен! Ја измив косата вчера сабајле, ја пеглав и за прв пат после не знам колку години утрово кога станав косата НЕ ми беше воопшто мрсна, и денес пак ја носам пуштена. Инаку пред тоа на спиењето страшно ми се мрсеше и не беше замисливо два дена пуштена да ја носам. Денес Пред излегување од дома нанесов ептен малце бебешка пудра на коренот, за секој случај, и еве цел ден на работа, а косата воопшто не ми е спласната. Пробајте, лек за (речиси) безпари.
I jas odamna go imav toj probelm no koga go probav ovoj sampon znaci kosata prestana da mi se mrsi, no posle nekoe vreme pak pocna isto da mi bide i veke krenav race ja mijam kosata sekoj den.
Велат дека кај оние со потемна боја на коса, какаото давало ист ефект како и бебешката пудра. Немам темна коса, но и кога би имала не би експериментирала со какао. Подобро Балеа сув шампон за сто денари, отколку да мешам зачини од кујна во косата.
Сум слушнала дека тие сувите шампони биле многу штетни. Дали некој знае некој домашен рецепт за такво нешто? Може така поздраво ќе е ако сама знаеш шо си ставаш.
^ Незнам домашен рецепт баш за тоа, ама мислам дека бебешка пудра е најдобра опција. Само се става во мали количини, инаку ќе се познава.. Не се сеќавам како се викаше мојата, не сум моментално дома, ама ја купувам во мала кесичка, и има многу јак мирис, што е голем плус.
Имам мрсна коса и ја мијам скоро преку ден, многу често и секој ден. Еднаш неделно маска со глина правам и ја ставам на косата, и барем тој ден имам волумен и сјај, после пак по старо
Ви го препорачувам Тео за мрсна коса, јас искрено многу сум задоволна,косава ми издржува до 2 -3 дена без да ми се измрси. А кога немам време да ја измијам или се брзам некаде го користам сувиот шампон на Балеа.
Здраво девојки дали некој знае дали восокот ја прави косата мрсна и дали путерот на алверде доколку се нанесе на сува коса ја измрсува?