@BonBonche123 Мене ми ја мрси путерот, два пати ставив и нечисто изгледаше Можеби па многу ставав.. кој знае
Мијте ја косата со сода бикарбона наместо шампон, и јаболков оцет како замена за субрина/маска/регенератор. Ќе осетите разлика веднаш после прво миење.
Јас би го препорачала Здраве шапонот со екстракт од лимон за сите што имаат проблем со мрсна коса. Убаво мириса, косата лесно се расчешлува и обликува подоцна и најбитно од сѐ, не создава првут. Имам сув и нежен скалп кој често се иритира од појаки шампони, до ниво каде што скалпот почнува да ми се лупи. А овој шампон не предизвикува дополнително да ми се суши кожата и ја одржува чиста. Значи соодветен е за чуствителен тип. Особено добар за овој период од годината. И иако моментално го користам тој со таурин и кофеин од истата линија, сакав да го пробам бидејќи пишуваше дека и помага на оштетената коса да заздрави, не планирам сосема да го отфрлам од употреба и тој со екстракт од лимон. Проблемот е во тоа што не знам дали шампоните Здраве можат да се најдат овде кај нас. Во Бугарија може да се купи од сите аптеки и подобро снабдени маркети, а цената му варира околу 7 лева за амбалажа од 400ml. Има и од 250ml, но не се сеќавам на цената.
Здраво женски. Морам да го споделам моето искуство со вас за мрсна коса. Купив шампон Виши ( против опаѓање) и веќе три месеци се мијам со него. Дали дека не е многу агресивен косата тотално ми се промени. Не ми се мрси дури два дена ја носам пуштена, а третиот ден ја мијам. Претходно обавезно ја миев на два дена. Е сега шампонот е скап, околу 900 денари, ама и јас и мм се миеме и ни трае три месеци. Мислам дека сите други шампони што не се на природна база, повеќе ја сушат косата а самото предизвикува да се лачи повеќе мрснотија за да се надокнади и така во круг. И друго - мора да се става маска и силиконски капки или пак кокосово масло, осбено оние што се фарбаат. Јас не ставав ништо од тоа и косата многу ми беше сува. Си мислев ако ставам маска и силконски капки повеќе ќе ми се мрси а обратно е. Косата има повеќе свежина и помалку се мрси.
@bebaa Lush имаат штанд во Сити мол. А можеш и преку нет да нарачаш. https://www.lush.com.mk/shop/product/product/path/147_148/id/378/---Jumping-Juniper
A kako najprvin pravish daki ofkako ke ja namokrish kosata so voda pa go stavash pivotoo i potoa ja miesh so shampon ?ili
Не ја миеш косата откако ќе ставиш пиво.И не мириса не се секирај само исуши ја со фен,зошто ако ја оставиш сама да се суши пивото има лак ефект ќе ти се стврдне.
imam problem, cela kosa mi se mrsi a nemam prvut. najmn dva dena mi trae izmienoto so bilo koj sampon. i ne se mrsi samo korenot tuku cela. pomosssss! sovet za sampon ili nekoj proizvod