Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.167
    imas ti probano?

2. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Од сите шампони за мрсна коса/и за да ми даде волумен, тој ми бил најдобар. Иначе не го користам редовно, бидејќи сакам да менувам шампони. Нема каков немам пробано, тој ми бил најдобар.

3. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    5.194
    Дали пудрата за волумен на Балеа дава ефект? Се навикнав често да ја мијам косата, па не дочекува да биде мрсна, али проблемот е што во коренот ми е сплескана.

4. Aveline

Aveline Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    37
    Имам причично мрсна коса,сум сменила еден куп шампони и ништо не се сменило,ми се смачи секој втор ден да ја мијам косата.Пола од шампониве кои сте ги навеле,сум ги пробала ама џабе:doh:

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.954
    Девојки препорака за добар шампон без силикони?
    Имав мрсна кожа и коса , но го сменав начинот на исхрана па ми се смени колку толку и кожата и косата.
    Сега имам сув скалп , веќе 2 месеци го користам шампонот Афродита од бреза и вчера забележав дека имам ситен сув првут( а никогаш не сум имала ) што дополнително се испаничив. Јас ја чувам косата фатена во пунџа и само ја чепкам ( никако да се одвикнам) , ја сушам со фен во вид на четка во коренот за да добијам волумен само тука. Се мијам на секој 2 или 3 ден . Ако ја пеглам косата побрзо ми се мрси.
    Имам ретка коса со тенко влакно, во коренот ми е дури сплескана и после тоа со волумен |(
    Иначе шампонов на Афродита ми е супер , после капење крцка косата од чистота само многу заплеткува , понекогаш едвај се чешлам.
    @Biodevojka препорака ?

Последна измена: 25 февруари 2017
  6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, за волумен ти препорачувам да го земеш шампонот на алверде за волумен со бамбус и портолкал.

Доколку имаш многу сува кожа на главата пред миење ти препорачувам да го намачкаш коренот со некое масло на пример бадемово или маслиново 20 минути пред да ја измиеш косата. Значи доколку го користиш овој шампон направи вака со маслото.

Друг шампон за твојот вид на коса би бил овој на алоедермал. Ќе го најдеш во аптеките.

Многу е благ за косата и ќе го среди проблемот со првутот.

Друг благ шампон е овој на Гамард

Исто така е многу благ и наменет за проблематична кожа и сув скалп. Малку е поскап од претходните два, цената е 670 МКД.

Изборот е твој. Поздрав.

На koritsaki и lovemme им се допаѓа ова.
  7. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.954
    Ти благодарам :) :*

8. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Во секое време. Поздрав.

9. machence27

machence27 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    106
    Дали некој имал проблем со шампонот на гарниер од авокадово масло и уште нешто? Пошо секој пат коа ќе се избањам после косата ми е мрсна нити се расчешлува нити ништо. Имам чувство ко да не ми е измиена. ПОМОШ!!

10. детенце 123

детенце 123 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Здраво женскички, имам мрсна коса не можам да ја поднесувам повеќе одбегнувам да ја мијам секој ден бидејќи по се мрсела но после 2 дена морам. Го имате ли пронајдено спасот за ова ? Има ли некој искуство од шампоните во авон против масна коса што се ??

11. yizzz

yizzz Нов член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Mислам дека дури мене и побрзо ми се мрсеше додека користев еден од шампоните на Авон, Но, сепак кај секој различно.

12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.175
    Допаѓања:
    83.849
    Нема каков шампон што не сум купила, дали е скап, евтин, марка - не марка, можам тезга да отворам. Тоа што се мрси, пак се мрси, кај мене само коренот се мрсни, а по должината не. Кога е многу ладно понекогаш ставам бебешка пудра од вечер и така да ја износам уште еден ден. Инаку секој втор ден ја мијам и фенирам. Плус плава сум фарбана, а тоа е од внатре, лојните жлезди лачат повеќе - кај секој е индивидуално.
    А, од Авон не сум користела шампон, што не верувам дека тој би ми помогнал.

На детенце 123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.531
    Допаѓања:
    106.106
    @kuc и на Афродита шампоните ги имаш пробано? Тој со коприва?

14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.175
    Допаѓања:
    83.849
    И тој го имам користено но можеш да го пробаш ти сепак индивидуално е кај секој и со лук што е и тој го користев ...
    честитки на функцијава успешна работа !!!

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.531
    Допаѓања:
    106.106
    @kuc

ти благодарам :) јас го имам пробано и тој со коприва и тој со лук , иако тој со коприва ми е по јак (гледам поради тоа што ја суши повеќе , ми ја плетка косата) ама е екстра за мрсна коса (секако според мене)
    Јас да ти кажам порано имав големи проблеми со масна кожа и коса , мислам никој немаше помасна од мене плус акни подкожни. Отидов да испитам хормони и испадна дека проблемот е со хормоните , земав терапија и се ми се регулира. Сега добро пак си имам масна кожа и коса ама се е во нормала :)

На kuc му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.175
    Допаѓања:
    83.849
    Мене многу ми се мрси косата односно скалпот по должина не ,ама пак кожата не ми е толку мрсна и имам стакло лице незнам сто значи да имам акни ни во пубертет ни пак еве сега кога ја раситнав 30 .Абе ке си се миеме ,фенираме таа нека си се мрси што можеме позз .

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Leona88

Leona88 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    51
    Девојки, би сакала да ве прашам за мислење. Имам мрсен корен, а суви краеви на косата и бидејќи пробувам секакви шампони, го земав новиот на Елсев со глина. Односно ја земав и маската и шампонот и регенераторот. Кое е ваше мислење ако некоја го пробала? Мене ми се чини дека сега косата во корен уште повеќе ми се мрси.

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    81.200
    Јас го користам шампонов веќе некое време, но да ти кажам не сум нешто воодушевена, секогаш ми е така со производите кои претерано многу ги фалат. :lol:
    Шампонот многу убаво мириса и мислам дека е единствен кој ми се задржува во коса до наредно миење (коса мијам на два дена), без разлика колку сум била изложена надвор на разни мириси.

Ми смета тоа што ми ја прави косата многу мека - имам тенко влакно, суви врвови и корени склони кон често мастење, па кога косата ми е мека, многу побргу ми се замастуваат корените, а надоле по должината си останува свежа и тоа изгледа малку лошо за жал.
    Исто така, има послаба одмивачка моќ и ако косата ми била помрсна, треба да шампонирам 3-4 пати за да се исчисти темелно. Добрата страна е што толку многу пени, што буквално само капка е доволна за да ја распространам низ цела коса. :)
    Многу сакам такви шампони кои пенат, ме нервираат непенливи шампони со кои имам чувство дека напразно ја млатам косата низ раце.

Шампонот е нежен, не ми создаде првут иако имам многу осетлив скалп склон кон масен првут и не ги суши врвовите.
    Единствена предност на мекоста е тоа што косата е многу лесна за обликување, па ако порано задолжително фенирав со четка, сега и немам баш потреба - косата е сосема права и лелеава.
    Не видов некакви подобрувања во однос на честото мрсење - состојбата си остана сосема иста.
    Фин е шампонот, ама дека прави некои чуда - никако, чист маркетиншки трик на кој очигледно дебело наседнавме. :D

На Leona88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Измешајте малку сода бикарбона со шампонот веднаш добивате побујна коса и не се мрси толку често

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    4.587
    Сте имале ли проблем со непријатен мирис на косата т.е коренот на косата или скалпот?Ај тоа што брзо ми се мрси,туку и лошо мириса.Провав и со твриот шампон на лаш козметика џанпинг џампер,веке два медеца го користам, и ништо :( .Дајте некој совет вие што сте имале таков проблем