И начинот на сушење има многу удел во тоа како ќе се обликува косата, особено за мрсна коса која е тенка. Јас немам многу тенко влакно, ама косата ми се мастеше доста често и фризерката ме насочи како да ја фенирам косата за да извлечам поголем волумен и да не делува косата сплескана веднаш наредниот ден по миењето. Јас со тоа имав проблем. Првиот ден волумен за извоз, потоа ќе преспијам и наредниот ден...залепена за темето, а чиста. Ја собирам косата во два дела - го одделувам горниот дел (не знам како да опишам, станува збор за делот од косата со кој би можеле да направите half-bun) и го собирам со шнола, ги фенирам долните делови, па тоа собраното го отпуштам и ги сушам прамените во спротивни насоки. На пример, ако косата е поделена со патец на средината, левата страна ја преобрнувам накај десно и фенирам нагоре. Потоа истото и за другата страна, па кога ќе биде доволно сува, ја враќам во првобитна положба и ја фенирам за да биде права. Феноменално изгледа до третиот ден.
Може да го порачаш било каде и да живееш во Македонија https://www.lush.com.mk/shop/product/product/path/147_148/id/378/---Jumping-Juniper
Zdravo dali znaete nekoj sampon za mrsna kosa a da e mirizliv mnogu sakam.sapmon.sto ke trae mirizbata barem.dva dena ?
Почнав да го користам Elseve со глина некое време и ептен сум задоволна. Косата комотно може 3 дена да издржи, 2 дена пуштена третиот во репче. Порано едвај 2 дена ми достојуваше. Плус многу убаво мириса, дава свежина и мекост на косата. Го препорачувам на секој што има проблеми со мрсна коса. Спојлер
Дали ги проба некој шампионите на Aussie? Ги добиле во дм, поконкретно за овој ме интересира, за волумен.
Да супер е , и иако е мало не се троши брзо. Јас бев многу задоволна , ако имаш мн масна коса екстра е. На штандот на Lush ги има , во ходникот во Сити мол
Imam mnogu gusta kosa. no mnogu cesto mi se mrsi..pa mi kazaa deka ne treba da ja mijam kosata sekoj den.. otkoga prestanav sekoj den da ja mijam i rezultatite se podobri
Јас го имам овој конкретно. Што знам, ок е. Дава убав волумен, само шампонов, регенераторот не го зедов. Не ми прави разлика од други шампони, можеби да речам малку посуво е влакното, и не се сплескува брзо, особено кога е жешко и потам повеќе, што е плус. Ама дека е wow, не е. Има некој тежок ориентален мирис, не ми се допаѓа баш, ама јак е само после миење, следниот ден е нешто поблаг.