Фризерот на мајка ми и кажал дека е убаво да се става пудра но само во итни ситуации и не смее тоа да прерасне во навика т.е. секогаш кога ти е мрсна да ставаш пудра.Еве кога ти е мрсна во моментот,можеш да ја фатиш во реп .. така помалку ќе се гледа мрсното
Пробав со пудра пред некој ден и ништо. Мрсна коса ништо не ја спасува дури не ја измиеш. Ставив пудра, поседив некој саат со неа, ама јаде главата, паа си зедов си ја измив. Инаку, КИМ фала за обајснувањето. Искрено прв пат слушнав за ваква употреба на пудрата, ша стварно не знаев.
Јас користам еден тоник на SUBRINA против мастење, се нанесува на мокра коса, се масира и се остава да се суши. Има многу убав мирис и се покажа како добро решение против мастење. Но, сепак, на крај на вториот ден, мора бебешка пудра
го имам истиот проблем и скоро сите методи ми се пробани и да ви кажам веќе почнувам да се откажувам и практикувам миење почесто
Лимонот ја расцветува косата?? Стварно? Прв пат слушам Инаку косата не ми се мрси брзо, освен ако не ја влечам и тегнам и фаќам по цели денови. Не користам никакви препарати, само со еден ист шампон ја мијам. А доколку го сменам имам првут и побрзо ми се мрси.
Мене многу брзо ми се мрси косата, па сега сакав да пробам еден шампон што е за суво миење на косата, па би сакала да знам дали некоја има користено некој таков шампон и дали има ефект? Иначе косата ми е убава само тој ден кога ќе ја измијам, а наредниот ми е мрсна
Пробајте со Бекутан од камилица (со жолто капаче е), кај мене делуваше, само не ми се допаѓа како мириса, ама затоа пак косата ја мијам на 4 дена
^ Не, ама во случај да се појави, интервенирај со чичково масло (го има во аптеки, ефтино е) помешано со неколку капки лимон, ќе ставиш на памукче од смесата и ќе нанесеш на местото каде што се појавил првутот, оставаш да делува околу 20ина минути (притоа косата внимавај да ја исплакнеш поубаво, бидејќи во спротивно останува мрсна од самото масло). Првутот го снемува значително уште при првото миење, а резултатот е подобар секако со редовно нанесување, јас практикувам еднаш неделно.
добро бе луѓе се изнабарав бекутан шампон од камилица денес на неколку места немаше да барам во аптека?
Еј здраво јас сум нова така да .. Здраво на сите ! Сакам да ве прашам што користите за виткана коса , како ја негувате и слично .. Мене косата ми се мрси на 2 дена Мислам дека колку е подолга косата и колку повеќе тежи , толку побрзо се мрси .. барем така ми кажаа
Мислев дека кристалите се уствари капки за коса. Каде можам да си купам и како се нанесуваат? Памучна вата? Друго, мијте ја косата со шампон од коприва, не содржи јаки хемикалии па можете и секој ден да ја миете. Ем не се мрси често, ем убиствено брзо расте. Проверено
девојки бебешки шампон помага го купив бекутанот 2дена ми издршва косата убаво да ми е чиста што досега не беше така преку еден ден мрсна ми беше пробајте
Копирано ми е од некоја веб-страна. Инаку се мисли на памук. Мене бебешките ми се слаби и со нив уште побрзо ми се мрси.
Victorya со колонската вода на горниот дел од главата на коренот но сепак другиот дел од косата е спласнат и мрсен како ја нанесваш ти?јас имам ваква претстава
Јас имам претерано слаба коса и затоа ми се мрси. Ја миев секој ден. Случајно една пријателка ми кажа дека бебешката пудра од Бекутан многу помагала. Од тогаш после капење ја сушам косата и на коренот и нанесувам пудра. Мене многу ми помага. Косата ја мијам еднаш на 4 дена а и прекрасно мириса. Е проблем е што темната коса побелува од пудрата. Јас сум природно бебешко плава па кај мене не иде до израз.
Миме, бебешка пудра и колонска вода помагаат само ако косата почнала да се мрси во коренот, но ако е мрсна веќе 2 дена Спојлер (пример само давам, да не бидам погрешно сфатена ) , тогаш освен миење не помага ништо друго.