Да многу е мало, ама јас го земав зошто како што пишав го ставам само на линијата на челото, значи многу мала количина користам и мислам ќе ми потрае. Го купив пред скоро и сум го употребила само неколку пати. Сега ќе тестирам ако не го ставам на секое миење дали ќе има продолжен ефект па ќе пишам искуство.
Решение за коса кој ќа брзо се масти? Не ми се битни парите , битно ми е да е ефикасно .. Благодарам !
Нема решение некое посебно, освен почесто да менуваш шампони, да не го навикнуваш скалпот на еден ист.
Се пробав , менував и залудно .. сега сакам да го пробам обичниот од коприва со ампули , се надевам дека би ми било од корист
Не сум го пробала, но српски јутуберки беа задоволни од Балеа плавиот шампон за темелно чистење во туба. Не се користел на секое миење туку преку едно-две миења. Немам слика, но сигурно ќе го најдеш.
После подолго време користење ми ја исуши косата и почна да ми паѓа па веднаш прекинав со користење, да како што сум пишала и погоре косата останува чиста ама ипак премногу сува.. баш ми текна дека го пофалив па реков ако веќе си го купила и приметиш дека ти паѓа косата или кожата и косата ти е сува не го користи позз @anggell
Тој со глина е супер. Го користам можеби една година. И после првиот ден од миењето косата изгледа пристојно. По потреба користам и сув шампон, ама многу ретко. Има пакување од 200 ml (околу 140 ден) и 390 ml (околу 200 ден). За проба земи го помалото пакување. Се надевам дека ќе ти се допадне.
Единствено решение е оставањето подолго време односно поретко миење. Сега особено беше уште полесно. Претходно имав невообичаена боја која не смееше често да се мие освен ако не сакав бојата да падне (експерти и стилисти кои работат со вакви бои нагласуваат да не се мие често косата и да не се употребуваат топли обликувачи зошто така бојата паѓа пребрзо) и тоа најмногу ми помогна. Секое сушење на скалпот во потрага по таков шампон само ми предизвика проблем кој никогаш го немав - првут. Затоа кој има проблем само нека ја остава барем ден повеќе од вообичаено. Кога ќе го надмине тој ден, нека додаде уште еден.
Мене ме спаси шампонот за масна коса од Yves Rocher. Ми се мастеше скалпот многу брзо, а со тој можам цели 3 дена без масивно мастење да поминам. 269 денари е, ама мириса многу на овошје, може тоа е dealbreaker за некој.
Се извинувам за најглупото прашање до сега но имам приметено дека едната половина ми се мрси по брзо и ми е по ''затепана'' од другата (носам секогаш патец на средина). Дали е можно и зошто? Иначе не ја чепкам многу и спијам подеднакво на двете страни.
Кога косата многу ми се мрсеше го користев баш овој и бев презадоволна. Пробај го , се надевам и тебе ќе ти се допадне
Ваков Wash & Go шампон со бело цвеќе многу помага. На сликава е спреј. Ама има шампон. Неможев да најдам шампон.