Јас спасот го најдов во фарбање на косата. Заради тоа почнав да се фарбам уште во 2 година средно и косата не ми се мрси секој ден, туку ја мијам 2 пати неделно. Од здраве актив косата многу ми се сушеше и ме чешаше скалпот. Ги прОбав и шампонот и регенераторот од др.конопка ама ич не ми се допаѓаа, ја сушеа косата и ја сплескуваа.
Јас го користев, но не го купив пак. Многу убаво мириса и мислам дека не содржи силикони, така што ок ми беше, ништо уау. Повеќе ми се допаѓаат тие во туба, сега плавиот го користам и сум задоволна.
Имам многу долга коса до половината и повеќе и сега не е така густа како порано, но еднаш месечно матам белка од јајце со пола цеден сок од лимон и една мала лажичка маслиново масло. Си ја мачкам цела глава најпрво во скалпот а потоа по должина. Ја врзувам во кеса или капа ако имате. Потоа ја мијам со шампон од бреза. И мајка ми кога бев мала само со таков ми ја негуваш и немам проблем никаков, а ја мијам скоро секој ден и послем си ставам малку арганово масло на врвовите.
Мислам дека како почнав да не мислам на тоа леле колку ми се мрси косата, не ми е толку мрсна. Претходно само тоа правев коса миев и мислев дека наредниот ден косата ми е зејтин и на психа ми маваше. Сега ја мијам на трет ден, поретко на втор ден и тоа менувам шампони, само гледам да се органски најчесто од Белина порачувам, инаку како почнав помалку да се оптеретувам косата ми се оправи
Може да ми кажеш кои органски шампони ги користиш? Инаку и јас приметив дека менувањето шампони помага, и најчесто од Афродита користам бреза или коприва.
Девојки, имате ли користено производи од Kerastase за мрсна коса со тенко влакно? И ако да, дали сте задоволни?
Пред некој ден го потрошив овој, на Уртекарм, и тоа за сува коса, супер ми беше. Имам мрсен скалп а сува надолу и овој се покажа добар. Додека од оваа линија за мрсна коса ми беше ужасен, уште толку ми ја досуши, и повеќе ми беше мрсна. Денес ми стигна вториот, во зелено шише, и тој го имам користено претходно и тој ми е супер, сега пак ќе го користам овој месец. Никогаш повеќе нема да користам шампон за мрсна коса, мене не ми одговараат, косата ми станува метла а скалпот уште повеќе ми е мрсен. Најдобро за мрсна коса да се користат шампони за сите типови коса или за нормална коса, моја препорака, пробајте така некој месец затоа што мене косата многу подобро ми изгледа со таков шампон. Уште маска да најдам убава, сменив неколку ама од ниедна не сум воодушевена.
Да. Не очекувај ништо посебно. Скоро сите шампони им ги пробав, ниту еден не ме воодушевил. Има подобро за тие пари сигурно.
Фала. Баш се мислев дали ќе вреди, дека се малку поскапи. Имаш некоја препорака за шампон за коса со тенко влакно и мрсен скалп?