Сум пробала секакви, Lush, Kerastase, Urtekram и искрено ниту еден шампон не ми помогнал многу. Би го издвоила Flyway на Лаш, ми се допадна, а и Jumping juniper, само што овој малку ми го сушеше скалпот. Ако некој друг има препорака, нека пише.
И јас од Кerastase не сум воопшто задоволна. Маските се така така,регенераторите добри, ама шампоните не ми се свиѓаат од тие што ги имсм пробано. Од поскапите сум ги пробала на Loreal professionel и тие се катастрофа. Задоволна сум од следниве , мојата коса е баш таква Lush Seanik
Кај тврдите шампони е битно да не се става премногу, со едно-две мачкања добиваш солидна количина пена зa да се измие косата. Ако претерувате со количината на шампон, го суши скалпот и предизвикува чешање и лупење на истиот.
Јас го имам користено и супер ми делуваше на косата, и тој со лук го имам користено. Ми ја чистеа убаво косата и прекрасно мирисаше, поготово од оној од жалфија и лимета.
Го користам шампонот од Конопка против опаѓање и серумот, но ми ја мрси косата, па второто шампонирање ми е со друг шампон наменет за волумен ама пак забележувам дека се сплескува и се замрсува за брзо време. Дали некој ставал масло од чајно дрво во шампонот при проблем со мрсна коса? Кој е соодносот? И дали воопшто помага ова или едноставно да купам втор шампон што ќе го регулира проблемов? Секаков совет/предлог е добредојден.
Јас го користев во комбинација со Уртекрам Rasul. Едниот против опаѓање, другиот против мрсење. Кај мене делуваше.
Женски да ми препорачате некој добар шампон за згуснување на коса? Или било какво средство. Цената не е битна, ако е стварно ефикасно.
Dali toa sto mnogu brzo mi se mrsi kosata mozi da e pricina sto mi se pravat akni na glavata(vo kosata)?