Da, i mij ja sekoj dva dena, ako mozis i sakas skrati ja, polesno e da odrzuvanje. Period e, ke se stabilizira i ke isceznat sami od sebe
Mene mi pomogna sampon od tiande so nekakov si koren vnatre… nikako da zapomnam kako se vika, ke najdam slika i od maskata i od samponot i ke ja prikacam. eve, ovoj e. Porano kosata mi se mrsese na 1-2 dena, znaci od koga ke ja izmijam utredenta e haos. Sega mi se mrsi na 4-5 dena i sum prezadovolna. Vo meguvreme koristam 5tiot den da kazeme suv sampon sto porano go koristev po 6 pati vo den a sega samo ednas i toa nedelno. Isto i maskata e nogu ubava. Osven sto veke ne mi se mrsi kosata mi e opravena mi e i mi epomeka. Jas imam vitkana kosa pa sama po sebe e malku suva ama so ovoj sampon i maska ne. Isto i loknite mi se poizrazeni i poubavi. Tiande mislev deka e laza i prevara za pari ama sekoj denar sto go dadov za ovie dva proizvods vredi. E sega ne znam kako ke vi odgovara na vas ako go kupite. Razni luge razni cuda. Sekoj individualno. Mene mi pomogna.
sakav da Kazam ne za higiena I kosata podaleku od lice,moze da vlijae se Ako mene me prasas.poblagi samponi koristi za kosata,pomalku hemikalii,pa ke vidis do sto e
Дали те чешаат акните? Јас имав слична ситуација, но кај мене акните прераснуваа во ранички (поради чешањето), би ти препорачала да посетиш доктор, мене ми дијагностицираа себореа, не е страшно (барем во мојот случај не беше), ми препишаа капки, им го заборавив името, но за една недела ми се исчисти се.
Прво бев на преглед кај матичната, потоа таа ми закажа кај дерматолог во државна болница, не ми текнува на името, тоа беше пред неколку години.
Почнав да ставам белка од јајце на секое миење како маска,помага против мрснотија, шампон од коприва обавезно оној литарскиот ,ако на некоја и помогне нека проба
На мојава коса и нема спас, нема што не пробав веќе дури маски за коса не користам веќе бидејќи се мрси. Ако сега ја измијам сабајле ќе е сплескана, мрсна и никаква.Катастрофа.
Миј ја со две шампонирања убаво исплакни ,и користи шампон за тој тип коса .Не ставај многу количина шампон ,пробај па кажи.
Убав совет доби, две шампонирања и гледај да ја миеш колку е можно поретко. Ако седиш два дена дома, издржи мрсна.
Пробај да не ја миеш косата многу често. Купи си и сув шампон сигурно ќе те спаси барем 1 ден плус, 1 ден врзана и така. Јас само така ја спасив косата од мрсење, инаку ја миев ако не секој, секој втор ден.
I jas imam mrsna kosa i mislam deka e toa poradi mrsnata koza, isto i na lice imam mrsno lice a sum primetila koga jadam poposna hrana ili koga sum na dieta pomalku mi se mastat kozata i kosata
Може да ја плакнеш косата со црн чај,ги разредува маснотиите.Исхрана секогаш внимавај и пиј многу течности
Дали имате искуство со коритење јаболкова киселина пред капење? Дали навистина го чисти и освежува скалпот?
Јас моментално користам алкохолен, ама да, ставам пред секое бањање, ради првут шо имав, и косава по 4 дена сеа ако не ја измијам не ми е мрсна. И поубава ми е, сеа последново бањање (завчера) не ставив, денес би требало да ја мијам, по ,,редовна" линија, ама нема абер од мрсно. Јас обично на два дена ја мијам, ама оцетот кога го ставив, после после 5от ја измив, абе гајле немаше, ама ја додуша дома седев, па не ја ни суредував нешто за да видам дали сум ко маче залижано.Ама мрсно немаше.
А од каде го набавуваш? Мојава веќе од втор ден в корен почнува да ми е сјае од мрсно и нон стоп тој ден ставам пудра бебешка за да не се познава.