Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.077
    Meni pocesto navlaka na pernica,kosata vrzuvaj ja Ako ti preci na liceto I resen problem

2. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Da, i mij ja sekoj dva dena, ako mozis i sakas skrati ja, polesno e da odrzuvanje. Period e, ke se stabilizira i ke isceznat sami od sebe

3. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Mene mi pomogna sampon od tiande so nekakov si koren vnatre… nikako da zapomnam kako se vika, ke najdam slika i od maskata i od samponot i ke ja prikacam.

eve, ovoj e. Porano kosata mi se mrsese na 1-2 dena, znaci od koga ke ja izmijam utredenta e haos. Sega mi se mrsi na 4-5 dena i sum prezadovolna. Vo meguvreme koristam 5tiot den da kazeme suv sampon sto porano go koristev po 6 pati vo den a sega samo ednas i toa nedelno. Isto i maskata e nogu ubava. Osven sto veke ne mi se mrsi kosata mi e opravena mi e i mi epomeka. Jas imam vitkana kosa pa sama po sebe e malku suva ama so ovoj sampon i maska ne. Isto i loknite mi se poizrazeni i poubavi. Tiande mislev deka e laza i prevara za pari ama sekoj denar sto go dadov za ovie dva proizvods vredi. E sega ne znam kako ke vi odgovara na vas ako go kupite. Razni luge razni cuda. Sekoj individualno. Mene mi pomogna.

Последна измена од модератор: 12 декември 2021
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    84.061
    И од многу јака крв се прават акни,а и од мрсен скалп.

5. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    543
    Sekoj dva dena menuvam navlaka mislev deka e do toa pa eve edna godina go praktikuvam toa..

6. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.077
    sakav da Kazam ne za higiena I kosata podaleku od lice,moze da vlijae se Ako mene me prasas.poblagi samponi koristi za kosata,pomalku hemikalii,pa ke vidis do sto e

7. Zara119

Zara119 Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    11
    Дали те чешаат акните? Јас имав слична ситуација, но кај мене акните прераснуваа во ранички (поради чешањето), би ти препорачала да посетиш доктор, мене ми дијагностицираа себореа, не е страшно (барем во мојот случај не беше), ми препишаа капки, им го заборавив името, но за една недела ми се исчисти се.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Кој доктор?

9. Zara119

Zara119 Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    11
    Прво бев на преглед кај матичната, потоа таа ми закажа кај дерматолог во државна болница, не ми текнува на името, тоа беше пред неколку години.

10. ItSMeYoUrGuRl

ItSMeYoUrGuRl Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    21
    Како се справувате со мрсната коса и какви производи користите?

11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.077
    Почнав да ставам белка од јајце на секое миење како маска,помага против мрснотија, шампон од коприва обавезно оној литарскиот ,ако на некоја и помогне нека проба

На ItSMeYoUrGuRl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tashy

Tashy Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    На мојава коса и нема спас, нема што не пробав веќе дури маски за коса не користам веќе бидејќи се мрси. Ако сега ја измијам сабајле ќе е сплескана, мрсна и никаква.Катастрофа.

13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.077
    Миј ја со две шампонирања убаво исплакни ,и користи шампон за тој тип коса .Не ставај многу количина шампон ,пробај па кажи.

На Tashy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Убав совет доби, две шампонирања и гледај да ја миеш колку е можно поретко. Ако седиш два дена дома, издржи мрсна.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gold.unicorn

gold.unicorn Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    30
    Пробај да не ја миеш косата многу често. Купи си и сув шампон сигурно ќе те спаси барем 1 ден плус, 1 ден врзана и така. Јас само така ја спасив косата од мрсење, инаку ја миев ако не секој, секој втор ден.

16. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    I jas imam mrsna kosa i mislam deka e toa poradi mrsnata koza, isto i na lice imam mrsno lice a sum primetila koga jadam poposna hrana ili koga sum na dieta pomalku mi se mastat kozata i kosata

17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.077
    Може да ја плакнеш косата со црн чај,ги разредува маснотиите.Исхрана секогаш внимавај и пиј многу течности

На tigrica92 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    424
    Дали имате искуство со коритење јаболкова киселина пред капење? Дали навистина го чисти и освежува скалпот?

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Јас моментално користам алкохолен, ама да,
    ставам пред секое бањање, ради првут шо имав, и косава по 4 дена сеа ако не ја измијам не ми е мрсна.
    И поубава ми е, сеа последново бањање (завчера) не ставив, денес би требало да ја мијам, по ,,редовна" линија, ама нема абер од мрсно.
    Јас обично на два дена ја мијам, ама оцетот кога го ставив, после после 5от ја измив, абе гајле немаше, ама ја додуша дома седев, па не ја ни суредував нешто за да видам дали сум ко маче залижано.Ама мрсно немаше.

На Anastasia9228, Snowflake97 и Bananki023 им се допаѓа ова.
  20. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    424
    А од каде го набавуваш?
    Мојава веќе од втор ден в корен почнува да ми е сјае од мрсно и нон стоп тој ден ставам пудра бебешка за да не се познава.