А имам и зголемено мокрење, пиам магнезиум и неколку време ми беше во ред, и сега пак ми се појави трнењето. Дали да одам на невролог, дали има место за паника?
Денес бев на невролог, ме Прегледа, рефлексите ми беа одлични и еег уредно.. Бидејќи ми трепереше цело тело, дали ова е доволен наод, дали ЕЕГ покажува дека може има МС, или треба да направам и МРИ за да се осигурам? Имам 19год.Ве молам за одговор..
MRI мора да се направи за да се види дали има воспалителни лезии... Дали чувствуваш други симптоми освен треперење?
Здраво, дали можам да стапам во контакт со тебе, да ми објасниш за билките, многу ме заинтересира бидејки и јас го имам истиот проблем. Фала мн
Ако немаш посериозни сиптоми, не значи дека е опасно...Со соодветна терапија може и да избледи и да ја снема на нареден магнет кога би се снимала. Еднаш паметам еден невролог ми рече: Може да имаш и 30 лезии и да немаш симптоми, можеш да имаш и две кои би те врзале за кревет. Само храбро и немај страв
30 vo glava ili po cela kicma lezii.. Jas u vrat dve.. A moze da ima lezija u dele po kicma u torakalen del i lumalen lezija
Elena dali imas simptomi? I jas imam na vrat, glava I rbet simptomi mislam Deka nemam fizicki, veke 7 god znam za leziite Ima li nekoj ovde So Ms dijagnoza a da ne e na nikakva terapija I bez fizicki sipmtomi? Kolku vreme ja imate dijagnozata a ne Ste bile na nikakvi lekovi ? 7 god znam za leziite sto gi imam na glavata vratot I rbeten mozok I sekoja godina pravam MRI pred dve god imav novi lezii na glavata nemam simptomi Nevrologot mi predlozi da odam na terapija ama odbiv Dali Imate cognitive simptomi?Dali zaboravate ili cesto nemozete da go najdete zborot sto sakate da go kazete?Ili mislete na eden a izgovarate dr zbor?
Ja mislam da odis. Na terapija drugo so zboeovite i pamtenje to e isto ne najdov lek za zaboravanje.. Ako se dvizis odi Na terapija pisi mi u poraka
Zdravo na site Ve molam za mislenje za dr Tanja Boskova od nevrologija i dali nekoj od vas ima nezin meil kako moze da stapam vo kontakt so doktorkata Blagodaram
ako ste seuste aktivna bi sakala da mi pisete i mene za bilkite na dr. Sulc i kako gi nabavivte so ogled na toa deka mozat da se kupat samo vo Srbija. dali ima nekoj skoro dijagnosticiran so ms i kakvi simpromi ima
Може некој да ми даде совет каде да се обратам сега во пандемијата, мислам дека имам симптоми? Има смисла да отидам пример директно кај невролог во Неуромедика?