Се мислев дали да пишам овде, ама многу сум испаничена и ме треба мислење. Пред една недела почна да ми се криви устата, по консултација со невролог констатирано е дека е пареза и ми е препишана терапија со кортико и витамини.И покрај терапијата ситуацијата се влошува односно устата од левата страна се помалку ми се отвара и ми се криви на десно.Овие два дена почнав да имам болка и во едната нога и рака.Навистина сум исплашена, посебно зашто имам мало бебе од 5 месеци и ми е многу тешко да се грижам за него.Не знам дали се овие симптоми на мс, затоа ми треба совет и мислење.Се извинувам ако делувам параноично, но навистина сум под голем стрес и не знам каде да се обратам.
Верувам дека е така, но мислев дали некој имал слично искуство.Дали парезата на дел од лице се јавила како симптом кај некого.
Zdravo, ako mozhi mislenje. Porodena sum pred 3meseci carski, imashe mal problem so spinalnata anestezija, me bockaja dva pati. Momentalno chustvuvam trnenje vo leva raka, imam oslaben vid( da napomenam deka od mala nosam naochari), i otezhnato dishenje (prelezhav korona so blagi simptomi ii + sum asmatichar). Prashanjeto mi e, dali mozhi inekciite, anesteziite da predizvikat vakvo neshto ?
Jas imam bolki vo goren del na grbot I osekam kako da ku igra muskul..j trnenje imV naskade ze smiri so neurobin...dali mislite deka tie spazmi se znam za multipleks
Јас ги имам сите овие симптоми ,исто правев магнет ама не ми излезе дека имам нешто,ти како си сега ,те молам за одговор...
Zdravo na site, neznam dali e uste aktivna temata i ako e bi zamolila nekoj ako moze da mi pomogne so mislenje. Vaka imam dijagnoza sistemski Lupus eritematodus i Hashimot koj se pod kontrola staveni, vaka sega imam bolki vo muskulite na nozete, umor i bolki vo grbot, umor, pravev magnetna na glava i sega posto jas ne se razbiram bash od rezultatot dodeka da dobijam termin kaj nevrolog ako znae nekoj da mi rastumaci od rezultatot, imam mala zadna lezija vo hipovizata somnitelna za mikroadenom. Dali nekoj znae sto e toa i dali e toa znak deka mozebi imam MS, Vi blagodaram Na site i ostanete zdravi
Eve go i na germanski, a inaku neznam kolku e tocno prevedeno, ni na makedonski ni na germanski neznam ne go razbiram, samo sum isplashena, doktorot t.s maticniot mi kaza moze i nisto da ne e no moram na ponatamosno ispituvanje razgovor so nevrolog i toj procenuva
Zdravo,sakam da prasam sto lekovi koristite za multiskleroza,sto bi mozelo da preporacate ve molam se raboti za 30 god.osoba sega cuvstvuva duri vrtoglavica, po bolnici nisto samo go matkat i nisto.pozz
Одете на приватен невролог ако не си ја работат тие во државно работата. Никако на своја рака, такви лекарства не се земат од совет на некој друг
Pie nekoi lekovi prepisani, no tie pobitnite lekovi sto treba da gi pie ne moze da dojde do niv tesko se doaga,bidejki se skapi i ne gi davat.da se nadevame deka drzavata ke obezbedi pristap do niv,no tesko da ne veruvas.