Здраво, ми треба ваше мислење и искуство дали следниве симптоми може да се водат како релапс. На 5ти јануари сабајлето почувствував трнење, како мравки во левото стапало, траеше неколку минути, па откако заврши ми почна на левата дланка со акцент на прстите, исто траеше неколку минути, па прекина. Не обрнав внимание. Вечерта истиот ден повторно почувствував на левата дланка и прстите, но бидејќи седев со лактите на телефон, претпоставив дека можеби и е од тоа, па си легнав да спијам. Сабајлето кога станав сеуште чувствував трнење на левата дланка, па после и на левата нога. Во текот на целиот ден трнењето престануваше и почнуваше. Сето ова траеше уште ден и пол плус. Имаше периоди во овие два и пол дена каде што или немав трнење воопшто, или само на раката, или само на ногата, или и на двете. Интензитетот се менуваше, ама не беше страшно во смисла да ме спречи да извршувам дневни активности. Имаше период каде што почувствував трнење и на десната рака и нога. Дали ова би било релапс со оглед на тоа што имаше прекини во трнењето? Барем јас чувствував дека има прекини... Магнетна правев во октомври пришто имав активни лезии, немав релапс, но примив кортико.
Јас имам искуство, многу сум задоволна. Имав многу активна болест, примив прва доза во јуни и од тогаш сум стабилна. За време на тие неколку дена кога ја пиев терапијата имав гадење и губење на апетит, ама после тоа немав никакви несакани ефекти. Слободно пиши ми за се што сакаш да знаеш
Здраво, како се подига Tecfidera (Dimethyl fumarate)? Дали е еднаш месечно од клиника во Скопје? Фала.
Здраво Викторија, те молам пишувај ми во порака или напиши тука повеќе информации за доктор Шулц и дали и како може да се стапи во контакт со него. Фала ти однапред <3
Здраво, дали има некој што треба да почне на терапија со Текфидера? Дали знае кога ќе стигне терапијата на клиника?