Здраво, ми дијагностицираа МС и треба да почнам со тецфидера. Дали сте имале несакани дејствија, дали ви помогнала, ме интересира дали има некој од вас симптоми како кратски епилептични напади (траат една секунда) и како замаглен вид и дали исчезнале со терапијата или примавте плус друга терапија. Многу сум исплашена.. ви благодарам
Мм нема ниту еден од овие симптоми, ама има други, секој е со различни симптоми. Не се плашо ќе бидеш добро. Маж ми прима прва доза на Мавенклад, супер ја поднесе и дури осети одма подобрување.
Повеќе сум исплашена за симптомите што ми се јавија, овие напади не се најавуваат како на пример да насетам дека ке се случат туку се случуваат одеднаш и ме фрлаат према назад и ако не седам на пример ке завршам на земја при што можат да настанат лоши повреди. За дијагнозата знам дека не се лекува само може да се контролира колку толку. Фала на брзиот одговор
Дали може од друго да се симптомите? Кои тестирања ти ги направија? Сигурни се во дијагнозата? Зошто на мм им требаше 4г да потврдат и да се согласат дека е МС со еден куп испитувања тука и во Лондон. Досега баш немам прочитано дека може вакви напади да предизвика, мислам не велам дека не може, ама немам сретнато во листа на симптоми, а верувај за овие 5г откако почна мм да има симптоми се изначитав се и сешто.