Поздрав да ве прашам дали некој од форумов има чуено за лекот тусабри за мултиплекс склероза и како се добива тоа право за земање
Фала ти... Јас бев на магнетна, но не спомнаа лезии. А имам трнење во раце и нозе и болки во мускулите. Затоа се прашував дали ако виделе нешто ќе спомнеле за да се доиспитам
Иман една мака вкчучена сум во компаксон еден и пол месец. Во последните денови ми се случи нешто необично цело тело мие со модринки не во местата кај што примам инекци прилично кај нозете.и десната страна здрвена мие не го чуствувам. Дали некој од вас има слично искуство ве молам пишете да не имам некој проблем со инекците или циркулацијата на крвта не мие добра. Кај треба да се обратам за овој случај зошто стварно се плашам да не ми се парелизира десната страна.
Na kolku vreme pravite MRI? Sega imam za nekolku dena pak samo na toa mislam, pa za rezultati Kaj nevrolog duri Po Eden mesec Simptomi nemam a posleden MRI pred godina pokaza novi lezzii
Zdr.na site.Ve citam ima mn.pozitiva megu poveketo od Vas.Sakam da prasam nesto.Kaj nene e dij.f41 anks.i mi dade neuropsihijatarot terarija Deprezol koja dobro ja podnesuvam.No imam i tremor na palec i na evete race ne atalno ni znae...bev i na nevrolog.mi.pravese eeg na glava i ekstremiteti i.ok e se.Ramnoteza ok.vidot top.jas imav teska hipohondrija strav od bolesti bidejki tatko mi.pocina od Parkinsova bolest.Rabotam 42 god.imam i po doma gi izvrsuvam obvrskite no sega vo posledno vreme imam titranj3 na muskulute t.nervite na delovi kaj podkolenica...ko mravki da mi setaat a xnaat i prstite od nizete da mi se trzaat nema bolka nikakva no neprijatno e.dali del od simtomite se za ms
Подобро би било еден магнет да правиш и пунктирање да ти прават. Оти некогаш симптомите знат да се појават и да изчезнат и со тоа докторите не можат да постават диагноза.
А од кај ти дојде идејата за мултиплекс? Докторот ти кажа или претпоставуваш од читање симптоми од интернет? Затоа што прилично е тешко за дијагностицирање, а ти со 42 години си веќе на граница, отприлика најдоцна до кај 40 се појавува најчесто, а и тебе симптомите најверојатно ти се од анксиозноста. Не се грижи, ако сепак ти е страв, направи и магнетна. Околу месец се чека.
Здраво. Да не знае некој дали мс е наследна? Мајката на мм имала и е почината и дали има шанси и тој да е носител и дали може да се префрли и на моите деца?