Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Набавување на храна, лекови, маски за време на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Deni87, 15 март 2020.

1. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.577
    Допаѓања:
    34.953
    Денес прв пат нарачав плинска боца и решо. Доставата од 16 до 21. Во 20.30 ми се јавуваат да ми кажат дека немаат решо. Толку од мојата соработка со нив!!!
    За средствата ќе видам како ќе биде, обично најдоцна до 10 дена би требало да бидат вратени.

2. Milicko*

Milicko* Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    81
    Мене не ми се јавија да ми кажат дека 2/3 од производите за кои ми резервираа средства нема да ги добијам. И како тоа 10 дена они си располагаат со средствата без основ, треба веднаш да ја ослободат резервацијата во моментот кога дополнително ми наплаќаат за доставените продукти. Значи ли тоа дека јас принудно ги кредитирам Тинекс? Поентата ми е, дали е ова противзаконско што го прават. Ми држат 8000 денари без основ. А плус си наплатија за доставената роба истиот ден кога ми ја испорачаа. А и тоа што јас не сум се согласила со таа нарачка од само третина продукти е дополнителна измама, нели?

3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.577
    Допаѓања:
    34.953
    Не знам стварно за тоа што ти наплатиле достава и ти донеле половина од тоа што си нарачала, а не те известиле. Може некој со искуство ќе каже повеќе.
    За резервирани средства, јас имав искуство од бензиска ми наплатија два пати по грешка, средствата стоеја 10 дена резервирани, потоа се вратија на сметка. Можеби тоа зависи од твојата банка, нивната банка итн... Мене од издавателот на картичката (странска е нашата) ми објаснија дека ако во рок од 10 дена не ги реализираат средствата побарувачите, тогаш ќе се вратат на моја сметка. Они као ништо не можеле да направат. Е сега, за македонска картичка и банка не знам како е.

4. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Прв пат кога нарачавме, чекавме две недели да стигне храната, што е ок ако не ти се брза. А вчера пак нарачав и најран слободен термин беше за 12ти, значи има подобрување.
    Е сеа мала споредба со Рептил - Рептил ги носат производите за два дена од нарачката АМА прават многу замени, односно не ги носат работите што сте ги нарачале туку друг бренд или вид. И сеа знам дека ќе речете не пребирај или оди сама купи си, ама мислам дека за мои пари треба да го добијам тоа што сум го нарачала. Во таа смисла попоштен ми е концептот на Тинекс - ако го немаат тоа што сме го нарачале, воопшто не го носат производот и наплаќаат без тој производ.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    2.472
    Знае некој дали во петок работат маркетите?

6. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    4.555
    Работат до 3

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. T_A_M_A_R_A

T_A_M_A_R_A Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9

Мене не ме ни контактираа да ми кажат дека нема дел од производите кои ги нарачав, доставата доцнеше и не ги добив сите производи кои беа нарачани, а да ги добиеш на бројот кој е оставен како контакт центар на страната е премија.
    Читав и на други места на нет и други луѓе се жалат од нив.

8. T_A_M_A_R_A

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Здраво, дали некој има искуство со нарачување на производи од пакет.мк?

9. Milicko*

Milicko* Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    81
    Многу се попрофесионални од Тинекс. Се што ќе нарачаш ќе ти стигне. На почеток на кризава имаа помал избор на продукти ама сега многу се подобрија и ја збогатија значително понудата. Производите ти ги носат до врата. Нас лифтот не ни работеше дента а на 5ти кат сме и све ни донесоа до горе све качија. За искуството со Тинекс пишав погоре.

На T_A_M_A_R_A му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    знае ли некој дали негде може да се купат ffp2 маски во Македонија? а обични медицински во поголем број?

11. Kate2025

Kate2025 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    83
    Добри се, убаво спакувано, на време донесено(ова пред коронава), сега не знам како е.

12. Kate2025

Kate2025 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    83
    Од тинекс нарачувам онлине веќе година, секогаш ми се јавуваа дека нешто нема па правев замена. Денес ми стигна нарачката, ми фалат 4 производи и не се јавија да кажат дека ги нема или дали сакам замена.. почнав да се разочарувам навистина.

13. Milicko*

Milicko* Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    81
    Famafleks.mk

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.467
    Некоја онлајн страна за нарачка на дезенирани маски да знаете ?

15. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.111
    Дали знае некоја од вас како можам да купам лекови за време на полицискиот час?Дали примаат нарачки аптекиве или може да се оди да се купи?

16. T_A_M_A_R_A

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Здраво едно време Зегин имаа онлајн нарачки за време на полициски час, но не знам дали сеуште доставуваат, контактирајте ги.

17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    StaySafe.mk

18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.359
    Допаѓања:
    13.335
    Дали знаете од каде би можела утре да нарачам храна (леб, сирење, зеленчук, такви работи), дали има маркет кој би ми доставил истиот ден, а не како Тинекс после 1 недела?
    Еднаш го оставив маж ми да пазари, пола работи не купил. Не дека немаме ништо дома, ама ако има некој локален маркет за Кисела Вода, Скопје, би сакала да си нарачам некои работи утре.

19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.577
    Допаѓања:
    34.953
    Mинатиот пат Веро носеа, луѓе беа задоволни. Види на страната нивна сигурно има.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. angela.kostova

angela.kostova Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    199
    Некој да не знае каде можам да набавам од пластичните визири за на глава и цена? По некои маркети вработените што ги носат.