Дали некој има маска KN95 и како е дишењето со нив, дали лесно се дише? *во кој аптеки има од нив со филтер?
Не знам каде ги има, ама мене ми е полесно со нив да дишам затоа што не ми допираат до устата и има во предниот дел место за воздухот да циркулира. За овиее конкретно зборувам, без филтер.
Ме интересира некој постручен да ми каже кои маски реално најмногу штитат? Различни мислења по интернетов имам прочитано. Она во просторија со заболен да си која маска најмногу би помогнала а да можеш пола ден да ја носиш? Од тоа на интернет што видов хируршките маски као најдобри ги прават ама не знам дали ги има по аптеките. Доаѓа време кога надвор од дома не смееме маска да вадиме.
Медицинските и KN95 најдобро штитат. Ги има и двете по аптеки. Медицинските треба да се менуваат почесто, KN95 може да се носи подолго време, ама проблем со овие е што не можеш да ги переш и слично па секој ден нова ти треба.
Имам нарачано два пати овој месец, мобилната апликација е супер,сите производи спакувани по категорија,можност да си одбереш термин и најдобро од се нарачката ти стига истиот ден. Браво