Обрнете внимание на податоциве. Палестинците кои живеат во Газа зависеле од храната испратена од Обединетите нации. Хамас ја презеде власта во Газа во 2007 година, а нејзиниот политички лидер Исмаил Ханије ја презеде улогата на премиер таа година. Таа сè уште ја контролира територијата, без распишани избори оттогаш. Студија од 2021 година сугерираше дека околу една четвртина од болестите што се шират на територијата се предизвикани од загадување на водата, а 12 проценти од смртните случаи на мали деца се должат на инфекции поврзани со загадена вода.
Па знаеме тоа де. Некои држави им пуштат помош за народот, а они ја зимат таа помош и ја употребуваат еве за тунели, бомби, оружје, на елитата ја дават. Затоа никој од арапските земји не им дава помош, знаат они шо праат со тоа.
Од барање Фри Палестина до 1 Исламски калифат, исламистите во Есен. Пуста Германијо!!! Ова треба да се протера. Испровоцираа хамасовци војна за други цели. https://twitter.com/RonEng1ish/status/1720700314624340145
Јас од ова се плашам, оти тука во Европа може да избие војна, они против нас. Е тоа може да биде третата светска војна. Инаку Шпанија и уште една држава заборавив која, почнаа да протестират против нив, против таквите шо сакат да го донесат радикалниот ислам кај нас. Незнам овие германциве шо чекат, треба и они да излезат. Ова веќе не се издржува.
Малку им е на немциве, нека ги присоберат уште малку. Ко не им одговараме балканциве, нека им се сега со знамињава..
Мое мислење е дека Германија поради нејзина истрорија има страв да дигне глас против било кој народ, оти пак ке и се залепи етикета дека се фашисти, нацисти и остало. Јас сум за да се среди ситуацијата таму, па сите комплет да си се вратат од кај што дошле, јер Европа си го губи лицето. Пред некој ден Италија и Албанија се договорија мигрантите таму да одат, а ене кај е Македонија со Албанија и знаеме како лесно можат да се минат граници кај нас.
Не знам за Германија како се бројките, ама УК-интересно. https://www.arabnews.com/node/2237571 Не знам ни колку ги има што има кај да се вратат. Или ќе го смират Биби или ради 3 нови кибуци на теритеорија на Газа, ќе сркаме што сме/ни дробеле.
Уште оваа слика ја немав во главата. Најнечовечни нешта се изнагледав деновиве, просто не можам да поверувам дека светот дозволи ваков масакар на деца. Не учат на братство и единство. Срам за цел свет, црна точка во историјата, не знам што ќе биде натаму и како ќе продолжи светот после ова, ама знам дека народот кој сочуствува нема да заборави
Госпоѓо мразач на арапи поточно муслимани (сама си кажа) ајде малку прочитај не си измислувај од главата твоја како што ти одговара тебе и како што те известуваат македонските парталчиња. Пушти al jazeera има емисии по цел ден за Палестина како се малтретирани сите изминати години, не ги оставале да дишат, не оставале мравка да помине без да знае Израелската војска за тоа. Како ги терале сами да си ги рушат куќите и да остануваат на улица. Отвори го Кристијан Иличиќ на инстаграм ќе научеш доста, како не ги оставале да одам на молитва во џамија зашто на некој така му се присакало. Како живеат со железни врати да поминат од еден крај кон друг. Како за нивни ќејф си допираат палестинци бараат документи и малтретираат а за нивните не е така. Овие се малтретираните? https://www.instagram.com/reel/CzWwhiJtEnW/?igshid=ODhhZWM5NmIwOQ==
Продолжи си ти со твојот филм и немој мене да ме цитираш, пошо не сме на иста фреквенција. Ме заболе мене и за Израел и за Палестина. Само не ги сакам во Европа. А ти ако сакаш и дома земи си ги.
Јас ќе цитирам на јавни мислења кого што сакам па ти ако сакаш не одговарај ми. Ти излези од Македонскиот менталитет и види малку по далеку од сопствениот дворот. А ако не те заболе не гледам ни зошто толку те гледам во темава? Направи тема “не сакам муслимани во европа” и таму кометирај.
Изглеа само ти си со тој македонски менталитет. Мојот менталитет го дели и цела Европа шо не ги сакат арапите. И ако малку повеќе ме имаш читано, ќе видеше дека јас не сум протов муслиманите, туку стриктно против арапите. Тие шо ме имаат читано знаат. И пак ќе ти кажам, немој да се нервираш толку многу за некој шо не му е гајле за тебе, губиш лепота.