Тогаш што ти е гајле кој каде оди ? Што си се иззамарала толку со ‘“арапите” Која си пак ти да кажеш кој каде оди кога и ти некаде си “пошла”
Нејзе сигурно ја имаат со црвена лента пречекано. Не бе душо, воопшто не се нервирам. Јас сум пред тебе уште каде каде и за разлика од тебе не правам ни верски, етнички или било какви разлики, арапи, евреи, христијани не е битно. А ти си заминала во држава со мешано население и одлучуваш дали си ги сакала или не арапите. Тука лежи македонското заостанато од 1950г
Па значи тогаш и полјаците и германците и французите и сите се со заостанат македонски менталитет, така ли?
Тие се само пиони, како ќе им се каже така прават Секој за својата фотеља, никого не интересира за животот на некој што е далеку од нас. За Украина се е овозможено, аеродроми претвораа во место за живеење,пари, документи се им е овозможено. Овие дека се муслимани не ги сакале..
Алал да ти како можеш толку самоуверено да аргументираш во одбрана на дискриминацијата и јавно да изјавуваш дека мразиш одредена група на луѓе. Само да те прашам, да не е Европа како континент твоја? Или више кога почнале да се прекршуваат човековите права, зошто да не идеме до крај, па да почнеме да кажуваме кој каде може да живее, така ли? И немој да ми кажуваш дека не си против муслиманите, кога очигледно тука е умешана и голема доза на исламофобија.
Јас сум си искрена, а вие шо се плашите да коментирате јавно, се правите светици а во душа имате повеќе омраза од мене, тоа не е мој проблем. Секој си има право на мислење, тоа е моето мислење.
Како што прочитав некаде, се борат за света земја…потопена со крвта на сите деца, единствена утеха ми е дека барем не живеат во тоа страдање повеќе, јас веќе не се ниту надевам дека ќе ги спасат. Го молам Господ ако постои да им ги скрати маките на сите побрзо и да ги спои некаде ако постои задгробен живот. Ниту надеж ниту спас неа. Не можам ниту да гледам веќе, морав неколку дена да се тргнам од влијание на сите тие слики. Ужасно е. Јас немам зборови, само искрено срцето ме боли за сите луѓе таму, особено за децата. Хорор, ваков хорор ниту сум видела во мојот век ниту очекував дека ќе видам, се надевам последно ќе е.
Значи, да сумираме. После 24 часа во болницата Ел шифа, која беше ,,легитимна воена цел,, пошто командниот штаб на Хамас беше таму, главниот тунел, главните кривци...Бибиси сведочи на доказниот материјал-15 пушки Спојлер: Вознемирувачки докази https://www.index.hr/vijesti/clanak...olnicu-u-gazi-evo-sto-su-vidjeli/2513083.aspx Да се стави во фолдерот со докази, заедно со доказите за масовно оружје во Ирак, од пред 20 години.
Залудно е да се пишува, пошто ништо не го запира Израел во тоа што решил...ама, во морето небулози и крв...во израелски весник, се појавува вест-идф малку има пукано на фестивалот. https://vocentar.com/израелски-хеликоптер-пукал-кон-изра/
И во 2014 Мајдан се дозна подоцна дека пукале грyзијски снајперисти - платеници, ама касно беше... И еве до што дојде... Ништо ново не е ова. Израел добил предупредување неколку дена пред нападот од Египет. И ништо не превзема.
Не нели ние лажеме тука и ги браниме Хамас.Како бе Израел да пукал во свои луѓе сега ќе те нападнат тука дека нема нешто такво.