Rabotite sto gi kazuva se losi. Poraki elektronski definitivno ima zasto bev nadvor od drzavava. Sigurna sum deka ne prakjase poraki preku gulab. Telefonski broj nejzin nemam.Ne znam sto I bi napravila da ja vidam vo zivo,moze I podobro da ne ja vidam. Za distanca I jas se drzam na distanca ama ovaa e kako nekoj demon od horror filmovite.Da ne im ja posakas ni na najlos neprijatel.
Ако станува збор за нарцис тогаш има начин како да се справиш и со таа. Најголем страв имаат од тоа да останат сами, да бидат разоткриени или да бидат небитни и игнорирани. Така да покажи им го тоа, покажи и дека не ти е битна, пружи и отпор пред другите и покажи и каде и е местото. Не покажувај страв или дека те допира нешто од тоа што го прави и многу брзо ќе почне да бара друга жртва и ќе ти се тргне од грбот. Нарцисите се најнесигурни во себе и најнезрели. Очигледно е дека веќе си и болка, стани и кошмар .
Ovaa e povekje od narcis. Strav ne mi e.Inaku nekoj of nejzinite letacki majmuncija bea narcisi.Gi razotkriv pred site pa si zaminav. Za razotkrivanjeto ke si platam sigurno ama ic ne mi e galje,dali imam 2 ili 3 parazita zakaceno za mene toa ne mi pravi razlika.
Сиромаштијата, немањето хоби, немањето интерес, користење на психотропни супстанци или многу алкохол им намалуваат или блокираат создавање на допамин, серотонин итн. итн. и единствен начин за да почувствуваат нешто и да се закачат некому или да се нашмркаат. Во просек секоја седма особа во животот што ја сретнуваме има некое од овие нарушувања, дали нарцисоидност, дали биполарност, криза на идентитет итн. и од тие не можеш да се спасиш освен да држиш ептен дистанца, несподелување на лични проблеми и слично. И се' најдобро да правиш луѓето ќе се фатат за нешто, а и не мора да ги разоткриваш, па нека се заебе некој друг. Најчесто пред блиските особи знаат да се ѓубриња тешки, додека пред останатите се најголеми манипулатори па затоа и често никој не верува низ што поминуваш зошто немале прилика да ја видат другата страна. Покажи им колку се небитни, без објаснување, без реакција. Многу често се' што прават прават за да предизвикаат твоја реакција и да речат „Ете ви реков дека е будала и психички нестабилна.“
Za zal imame pandemija so narcisoidi I psihopati. Ova e na globalno nivo.Zenite vo se gi stignaa mazite pa duri I vo psihopatija I narcisoidno poremetuvanje.Porano kaj mazite bile po zastapeni ovie narusuvanja a sega zenite vodat
Има, и тек ќе има се' повеќе. Дополнителен стимул имаат и од социјалните мрежи и лажното претставување. Најдобро решение е целосно отсекување на такви особи или држење дистанца, здраво, здраво и толку. Секако и работа на себе. Такви будали не се лепат на луѓе со самодоверба, се лепат на квалитетни луѓе, на луѓе што го имаат тоа што нив им недостасува ама имаат несигурност или намалена самодоверба и тука маваат без осет додека не те исцицаат со памук до последна капка крв.
Ovaa sto e zakacena za mene e prava luzerka. Samo site go hranat cudovisteto I cudovisteto stanuva pogolemo I pogolemo.Bez taa prosta raja sto I se poklonuva taa e nikoj I nisto,isto kako nejzinite sledbenici.
Мхм. Значи од ова што заклучуваме. Нарцисите се, wait for it... лузери... Секој што е во релација со нив и им го помага нивното " лик и дело" е, wait for it... апла (/потрчко) лузер. Друга ствар, е шо се паразити нели. Е сеа се шо треба е на некој шо се разбира да му текне да направи еден детокс пост, и ете ги паразитите кај шо им е местото. Спојлер: . У канализација.
Site narcisisti ne se isti, narcisoidnoto poremetuvanje e na spektrumot, isto kako autizmot.Na primer somatskite I celebralnite narcisisti se kako macinja vo sporedba so ovaa.Ne se site paraziti,nekoj znaat koga e dosta.Ovaa ne znae za dosta I zatoa e potreba hirurska intervencija za otstranuvanje na parazitot. Narcisoidnoto poremetuvanje e komorbidno, sto znaci ako imas NPD imas barem uste edno poremetivanje, moze da bide ASPD,BPD, Histrionic etc...
Секогаш, ама секогаш оди во комбинација со друго нарушување. Знаат за доста само кога ќе ги пресечеш од тебе да немаат никаква допирна точка со тебе, ниту нивни луѓе во твоја близина.
На девојчето ако и врши работа, нека отвори на Јутјуб, Борис Теодосијевиќ од Србија објаснува како да се справиш со нарцис, кои им се слаби точки, може ќе ти биде од корист.
Narcizam... najomileni raboti im se manipulacija, victim blame i gaslighting. Nikogas nikogo ne pocituvaat ili sakaat, tuku samo da bidat sakani i pocituvani. Posesivna i kontroliracki se apla nastroeni i mislam deka najgolema bolka im e da bidat ignorirani.
Многу се језиви прикриениве нарциси, и тешки за детекција и препознавање имаат маска на љубезност а одвнатре се зверови. Претерана љубезност е ред флег во психологијата за жал, нели никој не би сакал да поверува дека баш личноста што ви покажала љубезност глуми,човечки е да сакаш да веруваш дека е вистина, но исто така е и особина на прикриените нарциси. Многу кревко его, се ги навредува дури и мал незначаен коментар предизвикува револт и гаење тивка омраза но и одмазда. Многу се индиректни, не знаат директно да комуницираат, пошто се најголеми пичкици и кукавици, сакаат да озборуваат, многу се завидни, дури некои од нив се ситат на туѓа несреќа познато како Schadenfreude. Многу од нив се параноични, и често веруваат дека луѓето им мислат лошо ради саморефлексијата и она што го гаат во себе. Јас што сум поткована на темава тешко ги препознавам но со добар фокус на секоја постапка може да се препознаат. Не можат у фаца ништо да кажат тоа им е најголема особина. Гаслајтинг праат ако ги соочиш ќе речат дека имаш психолошки проблем но пред тоа веќе армија имаат создадено позади твој грб, flying monkeys на нејзина/негова страна. Многу им е битна репутацијата, и најголем страв им е да бидат прикажани во лошо/вистинско светло т.е во она кое отстапува од сликата што сакаат да ја претстават за себе. Сум имала искуство најмногу со овие и многу сакам да ги откривам пред другите и сите ќе ги откријам до еден.
Од искуство: Луѓе без емпатија и никакво чувство за друг па дури и за своето дете,освен за себе. Склони кон пороци и крајно неодговорни.Сите други се виновни,само тие не се. "Сликата" пред другите е најважна,но кога скриените лаги ќе им бидат откриени,стануваат најодвратни.Тој што ги открил им станува смртен непријател затоа што им ја уништува сликата на "добар човек". Се извинуваат кога имаат некоја корист или задна намера.Никогаш искрено и од срце. Жртвите им се секогаш несигурни луѓе кои имаат статус на почитувани луѓе на коишто им се претставуваат како добронамерни и љубезни личности за потоа да ги користат како статусен симбол,а во интимна атмосфера психички ги тероризираат и ги користат. Главно се неспособни за суштински успеси,туку за површни достигнувања кои ги преувеличуваат до бескрај. Болно искуство, во секој случај.
!!! Да! Во суштина се многу surface level knowledge али за smear кампањи se многу insidious лукави, суптилно те хејтаат, у позадина и не толку очигледно, пошо во спротивно ќе се примети дека имаат нешто против тебе лично. Користат такви некои slick потези, и сеа пошто нема што за тебе да каже ќе избере личност што има многу лош углед, као демек тој ти е тебе репер, пример си христијанин и на нарцисов и/му текнува на најлошата личност што е поврзана на било кој начин со христијанството и ќе рече ее оваа го прати Мирољуб и сеа сака Мирољуб да биде твоја рефлексија, Мирољуб кој што е мизогинист, шири дезинформации, убица, го претставува христијанството во лошо светло, да испадне демек ја него го пратам и на тој начин да ме претстави у лошо светло, тоа е нивен стил. Нереално се изопачени и ќе те оптужат за нешто што никогаш не си помислувал дека воопшто некој ќе ти рече но толку суптилно и лукаво смислено да има slight поврзаност со тебе толку доволна за да се посомневаш во себе и да почнеш да се преиспитуваш дали навистина оддаваш таков впечаток, посебно ако не ги знаеш каков психолшки профил се, сакаат скроз у несигурна позиција да те стават. Друго, во релација на тоа кој е нарцисот у некој сукоб - емпатична особа не е способна да прави смеар кампањи-факт. али Гуд лак with that дека може да ми ја уништат репутацијата ја која сум неуништлива совршено ми се подесени работите да бидам независна од било каква смеар кампања, И една многу битна разлика помеѓу нарцис и нормална личност: нивната личност е изградена од туѓото мислење, немаат темели ниту суштина, затоа и ги боли туѓото мислење, им ја знам најголемата слабост.
Уште мнозинството да знаеше да ги распознава и сè ќе беше полесно. Од сите категории, овие се најтешки за справување.